• Etusivu
  • Rakentaminen

Etanadynamiitillä piha kuntoon syksyn ja kevään viileillä keleillä!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.09.2017Päivitetty 16.08.2021
20207_65892.jpg

Etanadynamiitilla voit hävittää kivet kokonaan tai tarvittavan osan.

Kesä on jo ohitse mutta pihalla on edelleen häiritseviä kiviä, kalliota tai betonirakenteita? Murtolaastilla eli etanadynamiitillä rikot ja murrat häirikkökivet pois helposti - myös viileällä ilmalla.

Voiko etanadynamiittia käyttää viileällä ilmalla?

Kyllä voi. Mutta kaikki etanadynamiitit eivät ole tässä tasa-arvoisia. Tarkista tuotteen käyttölämpötila-alue ennen hankintaa, useimpien etanadynamiittien matalin käyttölämpötila on +10°C. Tämän lämpötilan alapuolella tuote ei toimi ja lähellä minimilämpötilaa ne ovat erittäin hitaita.

Ter-Mite -etanadynamiitti on tähän poikkeus, se on suunniteltu Suomen oloihin ja toimii aina -5°C lämpötiloihin asti eli jopa pikkupakkasille. Tämä mahdollistaa Ter-Miten käytön jo aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Ter-Mite jatkaa usein toimintaansa lämpötilan noustua, vaikka lämpötila väliaikaisesti putoaisi reilustikin alle minimikäyttölämpötilan.

Tuotetta on saatavilla 5, 10 ja 20 kg pakkauksissa
Tuotetta on saatavilla 5, 10 ja 20 kg pakkauksissa

Etanadynamiitin käyttö viileässä

Etanadynamiittien käyttö yhdistetään yleensä kesään. Mutta, Ter-Mite toimii myös silloin, kun porauskelit ovat kesähelteitä mukavammat. Kiven poraaminen on hikistä puuhaa, se on viileällä ilmalla paljon mukavampaa kuin helteillä. Etanadynamiitti myös toimii rauhallisemmin viileällä ilmalla, Ter-Mite massa jähmettyy hieman hitaammin ja on siten helppo kaataa reikiin. Halkaistavan materiaalin ollessa viileää voidaan täyttö tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa ja ulospursuamisen tai -puhalluksen mahdollisuus on minimaalinen.

Kaikenkaikkiaan viileällä ilmalla on aina helpompi ja mukavampi tehdä louhintahommia - myös kesällä. Lomakauden ulkopuolla tehdyt projektit säästävät samalla lomapäiviäsi. Aloita projektisi nyt!

Ter-Mite -etanadynamiitin käyttö on helppoa

Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, joka aiheuttaa erittäin voimakkaan paisumisilmiön. Paisuminen saa aikaan paineen, joka halkaisee kaikki suomalaiset kivilajit sekä betonityypit.

Rikottavaan kallioon, kiveen tai betonirakenteeseen porataan aluksi sarja reikiä esim. Hiltillä tai muulla soveltuvalla kiviporalla. Reiät täytetään veteen sekoitetulla Ter-Mite -massalla. Kemiallisen reaktion avulla Ter-Mite muodostaa voimakkaan paineen, joka halkaisee kohteen reiästä reikään. Kun kohde on haljennut, kappaleet kuljetetaan pois; yksinkertaista!

Pura siis vanhat betoniportaat, laiturit, sokkelit tai halkaise väärässä paikassa sijaitsevat lohkareet, levennä parkkipaikkaasi sitä reunustavaa kalliota lohkomalla jne. helposti Ter-Mite -etanadynamiitillä.

Porattava kuvio kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kivi lohkeaa halutulla tavalla ja irtoavat lohkareet eivät ole liian suuria siirrettäväksi.
Porattava kuvio kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kivi lohkeaa halutulla tavalla ja irtoavat lohkareet eivät ole liian suuria siirrettäväksi.

Katso esimerkki: Mökkiterassin laajennus

2779_1055129624_2016627105118.jpg
Tällä 60 -luvun mökin pienellä terassilla on istuttu vuosikymmenet kuin kanat orrella. Kallionnokka on kuitenkin uuden, isomman terassin rungon tiellä. Se päätetään madaltaa Ter-Mitella.

Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut Ter-Miten käytöstä projekteissasi, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjiin - ja kysy lisää!

Dextec Oy
Puh. 040 5012829
E-mail: info@dextec.fi
www: www.ter-mite.fi

20179_50298.jpg
Dextec Oy on louhinta- ja purkualojen erikoistuotteita tuottava yritys. Erikoisalana ovat tärinättömän louhinnan ratkaisut, joilla työt suoritetaan ympäristöä, ympäröiviä rakenteita ja ihmisiä vaarantamatta.

Ter-Mite on kotimainen brändi, jota on myyty jo 14 vuotta. Sitä viedään yli 10 maahan; kaukaisimmat asiakkaat löytyvät Etelä-Amerikasta ja Afrikasta. Käyttäjinä ovat siis sekä kuluttajat (pihat, puutarhat, mökkipihat ja niiden rannat, kellarilaajennukset jne.) että ammattilaiset (erikoislouhinta vaikeissa paikoissa).

Lue lisää

Kuvat, logot, tekstit - Copyright Dextec Oy

Rakentaminen
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20232_80831.jpg
Pihan valaisu kestävillä ledeillä
Kevät alkaa olla valloillaan monin paikoin, eikä kunnon talvea ainakaan etelämmässä Suomea saatukaan. Pihanrakentaminen alkaa olla monelle ajankohtainen asia ainakin suunnitteluasteella, joten on hyvä aika katsahtaa pihalle ja havainnoida talviaikaan pimentoon jäävät piha-alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton