TAKAISIN

Etanadynamiitillä piha kuntoon syksyn ja kevään viileillä keleillä!

Päivitetty: 16.8.2021

Kesä on jo ohitse mutta pihalla on edelleen häiritseviä kiviä, kalliota tai betonirakenteita? Murtolaastilla eli etanadynamiitillä rikot ja murrat häirikkökivet pois helposti - myös viileällä ilmalla.

Etanadynamiitilla voit hävittää kivet kokonaan tai tarvittavan osan.Etanadynamiitilla voit hävittää kivet kokonaan tai tarvittavan osan.

Voiko etanadynamiittia käyttää viileällä ilmalla?

Kyllä voi. Mutta kaikki etanadynamiitit eivät ole tässä tasa-arvoisia. Tarkista tuotteen käyttölämpötila-alue ennen hankintaa, useimpien etanadynamiittien matalin käyttölämpötila on +10°C. Tämän lämpötilan alapuolella tuote ei toimi ja lähellä minimilämpötilaa ne ovat erittäin hitaita.

Ter-Mite -etanadynamiitti on tähän poikkeus, se on suunniteltu Suomen oloihin ja toimii aina -5°C lämpötiloihin asti eli jopa pikkupakkasille. Tämä mahdollistaa Ter-Miten käytön jo aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Ter-Mite jatkaa usein toimintaansa lämpötilan noustua, vaikka lämpötila väliaikaisesti putoaisi reilustikin alle minimikäyttölämpötilan.

Tuotetta on saatavilla 5, 10 ja 20 kg pakkauksissaTuotetta on saatavilla 5, 10 ja 20 kg pakkauksissa

Etanadynamiitin käyttö viileässä

Etanadynamiittien käyttö yhdistetään yleensä kesään. Mutta, Ter-Mite toimii myös silloin, kun porauskelit ovat kesähelteitä mukavammat. Kiven poraaminen on hikistä puuhaa, se on viileällä ilmalla paljon mukavampaa kuin helteillä. Etanadynamiitti myös toimii rauhallisemmin viileällä ilmalla, Ter-Mite massa jähmettyy hieman hitaammin ja on siten helppo kaataa reikiin. Halkaistavan materiaalin ollessa viileää voidaan täyttö tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa ja ulospursuamisen tai -puhalluksen mahdollisuus on minimaalinen.

Kaikenkaikkiaan viileällä ilmalla on aina helpompi ja mukavampi tehdä louhintahommia - myös kesällä. Lomakauden ulkopuolla tehdyt projektit säästävät samalla lomapäiviäsi. Aloita projektisi nyt!

Ter-Mite -etanadynamiitin käyttö on helppoa

Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, joka aiheuttaa erittäin voimakkaan paisumisilmiön. Paisuminen saa aikaan paineen, joka halkaisee kaikki suomalaiset kivilajit sekä betonityypit.

Rikottavaan kallioon, kiveen tai betonirakenteeseen porataan aluksi sarja reikiä esim. Hiltillä tai muulla soveltuvalla kiviporalla. Reiät täytetään veteen sekoitetulla Ter-Mite -massalla. Kemiallisen reaktion avulla Ter-Mite muodostaa voimakkaan paineen, joka halkaisee kohteen reiästä reikään. Kun kohde on haljennut, kappaleet kuljetetaan pois; yksinkertaista!

Pura siis vanhat betoniportaat, laiturit, sokkelit tai halkaise väärässä paikassa sijaitsevat lohkareet, levennä parkkipaikkaasi sitä reunustavaa kalliota lohkomalla jne. helposti Ter-Mite -etanadynamiitillä.

Porattava kuvio kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kivi lohkeaa halutulla tavalla ja irtoavat lohkareet eivät ole liian suuria siirrettäväksi.Porattava kuvio kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kivi lohkeaa halutulla tavalla ja irtoavat lohkareet eivät ole liian suuria siirrettäväksi.

Katso esimerkki: Mökkiterassin laajennus

Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut Ter-Miten käytöstä projekteissasi, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjiin - ja kysy lisää!
Dextec Oy
Puh. 040 5012829
E-mail: info@dextec.fi
www: www.ter-mite.fi
750
Dextec Oy on louhinta- ja purkualojen erikoistuotteita tuottava yritys. Erikoisalana ovat tärinättömän louhinnan ratkaisut, joilla työt suoritetaan ympäristöä, ympäröiviä rakenteita ja ihmisiä vaarantamatta.

Ter-Mite on kotimainen brändi, jota on myyty jo 14 vuotta. Sitä viedään yli 10 maahan; kaukaisimmat asiakkaat löytyvät Etelä-Amerikasta ja Afrikasta. Käyttäjinä ovat siis sekä kuluttajat (pihat, puutarhat, mökkipihat ja niiden rannat, kellarilaajennukset jne.) että ammattilaiset (erikoislouhinta vaikeissa paikoissa).

Lue lisää
Kuvat, logot, tekstit - Copyright Dextec Oy