TAKAISIN

Tulppaanit valtaavat kaupat alkuvuodeksi

Päivitetty: 20.1.2023

Kotimaisia tulppaaneita on ollut tarjolla jo ennen joulua, mutta vasta tammikuussa Suomen suosituimman leikkokukan määrät alkavat kasvaa voimakkaasti ja niistä saadaan nauttia aina pääsiäiseen saakka.
Värit ja lajikkeet vaihtelevat sesongin edetessä. Mikä on sinun suosikkivärisi?

Tulppaanit runsaimmillaan (kuva: Shutterstock)Tulppaanit runsaimmillaan (kuva: Shutterstock)

Värikäs, helppohoitoinen ja edullinen

Tulppaanien hinnat ovat lompakkoystävällisiä ja keväiset värit houkuttelevat talven keskellä. Tulppaaneja saa liki jokaisesta marketista. Jos tahtoo erikoisempia lajikkeita, kannattaa suunnata kukkakauppaan.

Jos tulppaaneista haluaa ryhdikkäitä, kuivillaan myynnissä olleista tulppaaneiden varsista napsaistaan veitsellä pari senttiä pois ja laitetaan maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi ryhdistäymään. Kun ne ovat imeneet vettä, kääreen voi ottaa pois ja tulppaanit voi asetella haluamallaan tavalla. Jos haluaa luonnollisemman kimpun, jossa tulppaanit ovat eläväisemmät ja kaartuvat, nestejännityksen ei tarvitse olla niin vahva.

Maljakkovesi on hyvä vaihtaa pari kertaa viikossa ja veden vaihdon yhteydessä varsia voi lyhentää. Uuden imupinnan avulla kukka saa paremmin vettä. Tulppaanikimppu ilahduttaa maljakossa noin viikon. Tulppaani kestää hyvin viileyttä ja se säilyy pidempään, jos kimppua voi pitää välillä viileässä.

Kuva: ShutterstockKuva: Shutterstock

Kotimainen, tuore lähikukka

Tulppaanien tuoreuden ja kestävyyden kannalta on tärkeää, että ne ovat kotimaassa viljeltyjä. Lähes kaikki Suomessa myytävät tulppaanit ovatkin täällä kasvatettuja. Näin voidaan varmistaa tuoreet kukat lyhyillä kuljetusmatkoilla ja nopeat toimitukset kukkamyyntipisteisiin. Kotimainen tulppaani saavuttaa siis kuluttajan erittäin tuoreena, mikä parhaimmillaan takaa jopa viikon mittaisen valloittavan kukinnan.

Kuva: ShutterstockKuva: Shutterstock

Lue lisää

Tulppaani puutarhassa

Tulppaanit Kasvikortistossa

Lue lisää tulppaanista

Puutarha.netin Keskustelupalstalla riittää juttua myös tulppaaneista – lue ja kommentoi.

Lähde: Kauppapuutarhaliiton tiedotus 1/2018