TAKAISIN

Luonnonmukainen ja myrkytön käsittely kasvilavoille, terasseille ja laitureille

Julkaistu: 21.5.2018

Vanha ja harmaa pinta on nostalginen ja kaunis. Ympäristöystävällinen puunhoitomenetelmä tekee puun pinnasta kestävän hopeanharmaan sävyn lisäksi. Ilman biosidejä (myrkkyjä)  kehitetty Sioo:x kestää sekä suojaa jopa 10 vuotta. Käsittelyllä ehkäistään lisäksi tikkuuntumista ja halkeilua.

Jalan alla käsitelty pinta tuntuu miellyttävältä, pehmeältä ja tiiviiltä. Tasaisen harmaa värisävy miellyttää myös silmää.

Osta Sioo:x Verkkokaupasta

Sioo:x tekee pinnasta kauniin ja patinoituneen.Sioo:x tekee pinnasta kauniin ja patinoituneen.

Käyttökohteet

Sioo:xillä voi käsitellä kasvilavan tai -huoneen puuosat. Myrkytön, tehokas ja vesipohjainen Sioo:x ei päästä vahingollisia aineita kasvualustaan. Sioo:x-käsittely suojaa toimii suojana lialle ja hyönteistuhoille. Homepilkkujakaan ei Sioo:x-pinnalla Suomen olosuhteissa näy. Veneen kansi, laiturit ja terassi saavat kauniin vaalean pinnan myös Sioo:x-käsittelyn jälkeen. 

Jos pinta on käsitelty aikaisemmin puuöljyllä, puu on puhdistettava pesuaineella hyvin ennen uudelleenkäsittelyä. Värillisen öljyn ollessa kyseessä oksien kohdat on hiottava tai puhdistettava niin, että väri lähtee kokonaan. Pohjamaalatun puun päälle Sioox:ia ei voi käyttää. Jos haluaa käsitellä painekyllästetyn puun uudelleen, puun pitää kuivua 1-2 kk ensin - mieluummin puu on ylivuotinen kuitenkin.

Näin käsittelet pinnat Sioox:lla

Ennen ja jälkeen käsittelyn

Ylläoleva terassi oli tummunut ajan myötä. Kuvissa näkyy terassi käsittelypäivänä sekä kolme vuotta myöhemmin.Ylläoleva terassi oli tummunut ajan myötä. Kuvissa näkyy terassi käsittelypäivänä sekä kolme vuotta myöhemmin.
Kuvissa oleva laituri oli yli 30 vuotta vanha silloin kun se käsiteltiin Sioo:x puunsuojalla. Oikealla olevassa kuvassa näkyy tulos n. yhden vuoden jälkeen käsittelystä. Sioo:x puunkäsittely laitureille puhdistaa ja suojaa puuta levää, likaa ja jäätä vastaan vähintään viiden vuoden ajan, hyvin vähäisellä huollolla. Ennen Sioo:x käsittelyä laituri puhdistettiin vuosittain painepesurilla mutta tulokset olivat silti huonot. Nyt laituri on lähes uuden veroinen.Kuvissa oleva laituri oli yli 30 vuotta vanha silloin kun se käsiteltiin Sioo:x puunsuojalla. Oikealla olevassa kuvassa näkyy tulos n. yhden vuoden jälkeen käsittelystä. Sioo:x puunkäsittely laitureille puhdistaa ja suojaa puuta levää, likaa ja jäätä vastaan vähintään viiden vuoden ajan, hyvin vähäisellä huollolla. Ennen Sioo:x käsittelyä laituri puhdistettiin vuosittain painepesurilla mutta tulokset olivat silti huonot. Nyt laituri on lähes uuden veroinen.

Tuotteet

Sioo:xia voi käyttää aidoille, seinäpaneeleille, ikkunanpuitteille, puutarhakalusteille ja muille ulkotilojen puupinnoille.

 

Käsittely on kaksivaiheinen ja tarvitset molemmat tuotteet:

  1. vaihe puunsuoja (1/2)
  2. vaihe pintasuoja (2/2)
Ennen käsittelyä pinta puhdistetaan huolellisesti.


Osta Sioo:x Verkkokaupasta