• Etusivu
  • Varusteet

Sujuvaa työskentelyä yhteensopivalla akulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 16.02.2023
20232_80856.jpg

Eri työkaluihin sopivalla akulla työt hoituvat hetkessä.

Neljä eri laturia seinässä, mikä akku oli mihinkin? Ja mikä työkalu seuraavaksi pitikään ladata? Tuttu tilanne verstaassa, autotallissa tai puutarhavajassa. Miksi sama akku ei voisi toimia kaikissa laitteissa merkistä huolimatta? Kyllä voi.

Sama akku toimii eri merkkien laitteissa

Bosch ja sen kumppanimerkit ovat ratkaisseet ongelman Power for All -allianssin avulla, joka on yksi suurimmista useiden merkkien käyttämistä 18V:n akkujärjestelmistä. Akkuyhteenliittymään kuuluvat Boschin lisäksi jo Gardena, Gloria, Flymo, Steinel, Wagner ja Rapid. Tämän helpommaksi eivät piha- ja rakennustyöt voi enää mennä: kunhan sinulla on yksi akku ja laturi, on valittavanasi jatkossa satoja käyttökohteita.

Kaikki Boschin 18 V Power For All -akkutyökalut toimivat samalla akulla, porakoneesta trimmeriin ja oksasahasta matalapainepesuriin. Tutustu Boschin 18 V sarjaan ja valitse omasi!

Kerää koko sarja – tai ainakin melkein...

Puutarhan tai pihan hoitajalle tai kodin kunnostajalle yhteensopivuus tarkoittaa sitä, että Boschin 18 V:n akkutyökalujen akkua voi käyttää myös kymmenissä muissa laitteissa Boschin valikoiman lisäksi.

Se tarkoittaa vähemmän johtoja, vähemmän latureita, vähemmän akkuja, vähemmän stressiä... Ennen kaikkea vähemmän tilaa vievää tavaraa kotiin vähemmällä rahalla, enemmän aikaa itse työn tekemiseen ja pienempää hiilijalanjälkeä laitteiden valmistukseen.

Olitpa innokas puutarhuri, tuunaaja, remontoija, sisustaja tai rakentaja, laitteet siis kannattaa ehdottomasti hankkia sillä silmällä, että samalla laturilla voi ladata kaikkien akun ja samaa akkua käyttää useissa laitteissa. Valmistajien tekisi mieli kehottaa käyttäjiä hankkimaan koko sarja, mutta yhteensopivia työkaluja ja käyttökohteita on jo niin paljon, että innokkaimmankin tee-se-itse-ihmisen hyllytila saattaa käydä ahtaaksi. Power for All -allianssin 18 V:n laitteita on satoja.

Power for All -allianssin 18 V:n laitteita on satoja.
Power for All -allianssin 18 V:n laitteita on satoja.

Akun nopea lataus

Kompaktin kokoinen latauslaite takaa akun optimaalisen hallinnoinnin. Latausnäyttö ilmoittaa akun varaustilan. Samalla akulla voi käyttää kaikkia Boschin Home & Garden -työkaluja. 18 V:n akun latausjännite on 14,4–18 V ja latausvirta 2,0 A.

Akun latautuminen täyteen kestää noin 79 minuuttia, mutta akun saa Ready-to-go-tilaan eli vähintään 80-prosenttiseen lataukseen tunnissa. Litiumioniakun voi kuitenkin ottaa koska tahansa pois latauslaitteesta – tämä ei vaurioita akkua eikä lyhennä sen käyttöikää.

Boschin litiumioniakut vakuuttavat suurella tehollaan ja pienellä koollaan.
Boschin litiumioniakut vakuuttavat suurella tehollaan ja pienellä koollaan.
Info

Info

Yksi akku, lukuisia mahdollisuuksia

  • Suuri työkaluvalikoima, yksi akku: "Power for ALL" -akkujärjestelmä joustaa käyttäjän tarpeiden mukaan. Kun haluat rakentaa kirjahyllyn, hioa huonekaluja, sahata puuta, leikata pensaita tai viimeistellä nurmikon, voit käyttää Boschin ja yhteistyökumppaneiden sähkö- ja puutarhatyökaluja yhdellä ainoalla akulla.
  • Täydellä voimalla loppuun asti: Optimaalinen voima ja maksimaalinen akun kestävyys pitkäkestoisissa töissä erottavat Boschin akut muista litiumakuista. Sahaa kauemmin ja ruuvaa enemmän ruuveja – aina tasaisella teholla. Syneon-siru ottaa akusta kaiken irti. Energiansyöttö ei vähene akun latauksen laskiessa, vaan kone jatkaa täydellä voimalla loppuun asti.
  • Aina käyttövalmis: Boschin litiumioniakut vakuuttavat suurella tehollaan ja pienellä koollaan. Ne ovat aina käyttövalmiina ja ne voidaan ladata täyteen tai osittain koska tahansa.
  • Kevyt kantaa ja käsitellä: Keveys on erityisen hyvä ominaisuus vaativissa projekteissa ja pitkäkestoisissa töissä, kuten hionnassa tai pensaiden leikkaamisessa.
  • Pitkä käyttöikä: Ainutlaatuinen Bosch Electronic Cell Protection (ECP) suojaa litiumioniakkua ja takaa tämän ansiosta pidemmän käyttöiän. Tämä erityinen elektroniikkaosa suojaa ylikuormitukselta, jossa akun ylikuormituksen yhteydessä laitteen toimintaa rajoitetaan automaattisesti. Se estää myös akun syväpurkautumisen ja suojaa tämän ansiosta vaurioilta. Lisäksi suorituskykyiset kennot ja lämpöä poistavat materiaalit pidentävät akun käyttöikää.

Bosch Power4All
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20216_70969.jpg
Dronet yleistyvät rakennusalalla, mutta haasteita on vielä liuta
Rakennusalalla käyttökohteita riittää, mutta yritysten ei välttämättä kannata ottaa koko drone-toimintaa omalle kontolleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton