TAKAISIN

Nauti syysilloista tunnelmallisella lasiterassilla – niin tekevät eri kasvitkin

Päivitetty: 13.9.2021

Monien kesäkukkien väriloisto alkaa olla jo hiipumassa, vaikka niistä ei millään haluaisi luopua. Poikkeuksen tekevät esimerkiksi hortensia ja pelargonia, jotka viihtyvät viileämmässä ilmassa ja ajoittavatkin upeimman kukkimisensa juuri syksyyn. Kesäkukkien kanssa ei kannata katsella kalenteria. Hyvissä olosuhteissa, varsinkin lasitetulla terassilla tai parvekkeella suojassa tuulelta ja sateelta, ne säilyvät elinvoimaisina jopa loka-marraskuulle.

Lumon-terassilasitus-avautuva-lasitus-syyskasvit-2

Kun tulee aika vaihtaa ränsistyneet kesäkukat syyskasveihin ja hakea syksyistä tunnelmaa lasitettujen terassien ja parvekkeiden sisustukseen, callunat ovat vuodesta toiseen suosikkeja. Ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja varisevat vain vähän. Callunoiden värivalikoimasta löytyy varmasti omaan makuun ja sisustukseen sopiva, sillä niitä on saatavilla aina vaaleanpunaisesta karmiiniin ja valkoiseen.

Lumon-terassilasitus-avautuva-lasitus-syyskasvit-3

Yhdistele callunoiden kanssa muita perinteisiä syyskukkijoita, kuten syklaameja tai krysanteemeja, jotka jaksavat ilahduttaa jopa pakkasiin asti. Ulkoistutuksiin sopivat myös näyttävät koristekaalit, sillä nekin sietävät kylmää. Muratti ja lankaköynnös kestävät hyvinä jopa läpi talven vaikka paleltuisivatkin. Kasvi muuttuu ruskeaksi ja pudottaa lehtensä vasta kevään tullessa. Muita hyviä vaihtoehtoja syyskasveiksi ovat kellokanervat, tuijat ja sypressit.

Lasiterassi on kotoisa sisä- ja ulkotilan välimuoto.

Syysistutuksin sisustetulla lasiterassilla tai parvekkeella nautit rentouttavasta illasta kynttilän valossa ja lämpimän viltin alla. Lasitetulla terassilla voi viettää aikaa luonnon helmassa syksyn raikkaassa ilmassa suojassa sateelta. Sadepisaroiden ropina vain lisää tunnelmaa.

vk37-syksy-600x600-2

Terassilämmitin lämmittää niin kasvien kuin asukkaidenkin syysillat.

Syksyn tullen esiin kannattaa kaivaa paksuja huopia ja lisätä tunnelmallista valaistusta esimerkiksi lyhdyin. Lämpöä terassille saa vilttien lisäksi terassilämmittimellä. Ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitin lämmittää lämpösäteiden vaikutusalueella olevat ihmiset ja esineet, ei siis ilmaa. Lämmittimet eivät sisällä avotulta tai kuumenevia osia. Ne ovat siksi loistava valinta esimerkiksi lapsiperheeseen.

FI-Lumon-lasitus-terassilasitus-liukuva-syksy

Monta hyvää syytä lasittaa terassi

  • Pidennä terassikautta pitkälle syksyyn, aloita se jälleen aikaisin keväällä.
  • Terassikalusteet, tekstiilit ja kasvit säilyvät hyvin lasituksen suojassa.
  • Tyylikäs terassi toimii lisähuoneena.
  • Lasitettu terassi suojaa julkisivua säävaihtelulta, viima ja tuuli eivät pääse sisälle terassin puoleisista ikkunoista tai ovesta.
  • Lukitus mahdollistaa tavaroiden säilyttämisen terassilla.
  • Lasiterassi on monitoimitila, jossa viihtyvät myös lapset ja eläimet.
  • Terassilasitus nostaa kodin arvoa.

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

LATAA MAKSUTON TERASSILASITUKSEN OSTAJANOPAS


vk37-syksy-1920x1080-1

Lumon terassilasitus soveltuu lähes mihin tahansa kohteeseen on se sitten punainen puutalo, 80-luvulla rakennettu rivitalo, hirsimökki tai moderni kivitalo. Terassin muotokaan ei ole este rakentamiselle. Lasitus sopii myös katetun terassin lasittamiseen sekä sisääntulojen suojaksi.

Tutustu lasiterassivaihtoehtoihin

vk37-syksy-1920x1080-3

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti