TAKAISIN

Asiantuntija vastaa: Mistä johtuu oheisen kuvan pensasaidan kuoleminen?

Julkaistu: 13.9.2021

Mistä johtuu oheisen kuvan pensasaidan kuoleminen? Tätä tapahtuu toisesta päästä ja rivin keskeltä myös.

Lukijan lähettämä kuva osana kysymystä.Lukijan lähettämä kuva osana kysymystä.

Plantagenin vastaus:

Yksittäisten pensaiden kuoleminen pensasaidasta voi johtua monista eri tekijöistä.
Onko kasvualusta kaikkien pensaiden kohdalla yhtä syvä? Toisin paikoin voi olla esim. kallio hyvin pinnassa ja tarvittavaa multamäärää ei ole saatu laitettua, kun pensasaitaa on perustettu. Kuumana ja kuivana kesänä tällaisessa kohtaa pensaat ns. kuivuvat pystyyn. Mikäli lähistöllä on isoja koivuja tai muita puita, voivat nekin aiheuttaa osan kasvien kuivumisen. Yleensä isojen puiden kohdalla huomataan muutenkin pensasaidan niukempi kasvaminen.

Ehdottaisin kuivuneen pensaan nostamista syksyllä ylös ja samalla tutkimalla onko tarvittavaa multasyvyyttä pensaan alla. Pensasaidalle on hyvä laittaa multaa n. 50 cm paksuudelta. Kuivuneen pensaan tilalle voi istuttaa uuden.

plantagen_banneri1920

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää kysymyksiä pihaan ja puutarhaan, kasveihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Kysymyksiin vastaa Plantagen. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy uusi kysymys >>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista - ja jäsenyyshän on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa - sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

PSHDd_128149_1