Kasvikortistoa täydennetään jatkuvasti yhteistyössä jäsentemme kanssa.
Kirjautuneena käyttäjänä voit nimittäin...
Kasvi voi kuitenkin kuulua useampaan ryhmään.
>> Esimerkkikorttina tuurenpihlaja
Jokaiselta kasvikortilta löytyy monipuolisesti tietoa:
Voit valita hakutuloksen esitystavan aakkostettuna suomalaisen, ruotsinkielisen tai tieteellisen nimen mukaan. Hakutuloksesta käy ilmi seuraavat seikat:
– tuloksen lukumäärä
– kasvin suomalainen ja tieteellinen nimi
– kasvin kuva (jos kasvista on kuva)
– valontarve
– korkeus
– menestymisvyöhykkeet (puuvartiset kasvit)
Katsopa minkälaisen listan saa pensaista, jotka viihtyvät auringossa II-vyöhykkeelle saakka.
Rastit = JA
– Jos rastittaa kukanväriksi 'keltainen' ja 'oranssi' --> saa tulokseen kasveja, joilla on keltaisia ja oransseja kukkia. Kukat voivat myös olla oranssinkeltaisen-kirjavia.
– Jos rastittaa kukintakuukausiksi touko- ja kesäkuun --> saa tulokseen kasveja, jotka kukkivat pitkään alkukesällä eli touko- ja kesäkuussa.
Hakea voi siis esimerkiksi pensaita, jotka kukkivat heinäkuussa vaaleanpunaisin kukin, pärjäävät tuoreessa maassa, puolivarjossa ja IV-vyöhykkeellä sekä ovat noin 1,5 metrin korkuisia.
Tällaisia kasveja löytyy Kasvikortistosta 8 kappaletta.
– Sanahaku hakee kaikista nimi-kentistä (suomalainen, tieteellinen ja ruotsalainen nimi). Esimerkiksi hakusanalla ’ruusu’ löytyvät tietysti kaikki ruusut, mutta myös mm. amurinruusuleinikki, idänruusujuuri, japaninruusukvitteni, kevätruusuleinikki ja ruusupapu. Vastaavasti hakusanalla ’Campanula’ löytyvät kaikki Campanula-sukuun kuuluvat kasvit ja lisäksi kellohunajakukka (Phacelia campanularia) ja hakusanalla ’rönn’ löytyy erilaisia pihlajia ja samettisumakki (rönnsumak).
Tästä pääset Kasvikortistoon