TAKAISIN

Asiantuntija vastaa: Jättipoimulehti ja rusopajuangervo

Julkaistu: 22.11.2021

Lukija kysyy: "Ajattelin istuttaa rusopajuangervo aidanteen eteen jättipoimulehtiä estämään ensin mainitun leviämistä. Onko se hyvä idea?"

Rusopajuangervo (kuva: Shutterstock)Rusopajuangervo (kuva: Shutterstock)

Plantagenin vastaus:

Rusopajuangervo leviää juuriversoista, joita valitettavasti jättipoimulehtikään ei pysty tyrehdyttämään. Toki jättipoimulehden juuristo on yleensä aika tiheä, joten juuripaakun kohdalta leviäminen voi olla vähäisempää, mutta kokonaan se ei valitettavasti estä kasvin leviämistä.

Muuten voitte toki istuttaa jättipoimulehteä aidanteen eteen.

Jättipoimulehti (kuva: Shutterstock)Jättipoimulehti (kuva: Shutterstock)
plantagen_banneri (1)

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää kysymyksiä pihaan ja puutarhaan, kasveihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Kysymyksiin vastaa Plantagen. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy uusi kysymys >>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista - ja jäsenyyshän on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa - sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078