TAKAISIN

Asiantuntija vastaa: Tuholaisia traakkipuussa

Julkaistu: 29.11.2021

Lukija kysyy: "Lehtiruusukkeita on nyt kolme pudonnut ja oksien päät ovat pehmeitä. Lisäksi rykelmä pieniä valkoisia munia on havaittavissa lehden päällä. Mikä kasvissa on vikana ja mitä teen? Kasvi on ostettu kaupasta 3 kk sitten."

Lukijan kuva osana kysymystä.Lukijan kuva osana kysymystä.

Plantagenin vastaus:

Kuvasta ei valitettavasti näe tuholaisia tarkkana lähikuvana, mutta yleisimmät tuholaiset traakkipuilla ovat esim. villakilpikirvat, jotka muistuttavat pieniä valkoisia pumpulikasoja lehdillä. Hoidoksi kannattaa ensimmäiseksi pestä kasvi kauttaaltaan kunnolla.
Huonokuntoisimmat lehdet kannattaa poistaa kokonaan.Kasvin rungossa näkyy myös runsaasti valkoisia pesäkkeitä. Suihkuta kasvi kauttaaltaan villakirpikirvojen torjuntaan tarkoitetulla sumutteella. Käsittely tulee tehdä useamman kerran, koska tuholaiset eivät poistu yhdellä ruiskutuksella.

Lukijan kuva osana kysymystä.Lukijan kuva osana kysymystä.
Jos kotona on muita viherkasveja, kannattaa tarkastaa ettei tuholaiset ole levinneet niihinkin.
plantagen_banneri (1)

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää kysymyksiä pihaan ja puutarhaan, kasveihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Kysymyksiin vastaa Plantagen. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy uusi kysymys >>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista - ja jäsenyyshän on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa - sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078