• Etusivu
  • Materiaalit

Osaatko käyttää home-, terassi- ja huoltopesuja oikein?

Home- ja terassipesun erot

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 25.04.2024
20223_77589.jpg

Puisia terassipintoja tulisi puhdistaa säännöllisesti. Home ja muut itiöt nauttivat likaisesta terassinpinnasta ja saattavat jäädä ikuisesti terassinpintaa, jos niitä ei poista esimerkiksi ennen puisen terassin öljyämistä. Homeet ja levät kasvavat mielellään myös kivi- ja betonipintaisilla terasseilla.

Hyvä puhdistus takaa parhaan mahdollisen suojaavan pinnan puisen terassin öljyämiselle ja suojaa myös kivi- ja betoniterasseja ikävän näköiseltä sammaleelta.

Mikä aiheuttaa hometta terassin pintaan?

Hometta muodostuu helposti kosteissa olosuhteissa. Homeitiöt kasvavat ja leviävät alustoilla, joilla ne menestyvät, kuten huokoinen puu, kivi ja betoni. Esimerkiksi Suomen oloissa leuto talvi tarkoittaa pitkää kosteaa kautta ennen kesää, jolloin juuri hometta, sammalta ja levää löytyy pihoilta runsaasti.

Käytännössä on mahdotonta täysin välttää homeen, levän tai sammaleen muodostumista terassille tai terassikalusteille. Kannattaa muistaa, ettei mikään terassinkäsittelyaine toimi kunnolla, jos et puhdista pintoja ensin huolellisesti. Lika terassin pinnalla toimii oivana kasvualustana homeelle, levälle ja sammaleelle. Ja kun pinnat on käsitelty huolella ne pysyvät myös pidempään kunnossa ja jatkossa niitä on helppo myös puhdistaa.

Riippumatta kuitenkaan siitä, kuinka hyvä ja tehokas puuterassin pinnan suoja-aine on, ilman puhdistamista pinnalle kerääntynyt lika toimii homeen, levien ja sammaleen kasvualustana. Oikein suojattu pinta estää kasvustoa tai säämuutoksia vahingoittamasta suojattua materiaalia, koska haitat eivät pääse puun pintaa

Mihin käytän home- ja huoltopesua sekä terassipesua?

Home- ja huoltopesua sekä terassipesua käytetään terassien puhdistukseen ja huoltoon ulkotiloissa. Näitä pesuaineita käytetään poistamaan erilaisia epäpuhtauksia, kuten likaa, pölyä, homeitiöitä, sammalta ja muita kasvustoja, jotka voivat kertyä terassin pinnalle ajan kuluessa.

Home- ja huoltopesu:

Home- ja huoltopesu on tarkoitettu erityisesti homeen, sammaleen ja levän poistoon terassin pinnoilta. Sitä käytetään myös puhdistamaan terassin pintaa ennen öljyämistä, mutta se ei poista vanhaa öljyä terassin pinnasta. Home- ja huoltopesu auttaa säilyttämään terassin puhtaan ja hoidetun ulkonäön sekä estää haitallisten kasvustojen kasvua.

Terassipesu:

Terassipesu on suunniteltu poistamaan vanhoja suojakäsittelyaineita, kuten öljyjä ja pigmenttejä, terassin pinnalta. Sitä käytetään terassin perusteelliseen puhdistukseen ennen uutta suojakäsittelyä, jotta uusi öljy tai maali pääsee imeytymään tehokkaasti puuhun. Terassipesu auttaa myös poistamaan mahdollisia kalvoja, jotka ovat voineet muodostua aiempien käsittelyjen seurauksena.

Homepesu:

WOODCARE.GUIDE Homepesu on monikäyttöisempi puhdistusaine. Se poistaa homeen julkisivuista, puisilta terasseilta ja aidoista. Se soveltuu ulkokäyttöön puulle, betonille ja kiviaineksille. Pesuaine ohennetaan rakennusten seinien, terassien ja laattojen tehokkaaseen puhdistamiseen liasta, sammaleesta ja homeesta pihalla ja puutarhassa.

WOODCARE.GUIDE Home- ja huoltopesu on erinomainen valinta terassin puhdistukseen sekä vuosihuoltoon. Se poistaa lian, pölyn ja muut epäpuhtaudet tehokkaasti.

WOODCARE.GUIDE Terrace Wash -terassinpesuaine puolestaan on hyvä vaihtoehto vanhan suojakäsittelyn poistamiseen. Terrace Wash -terassinpesuaine poistaa öljyt ja vanhat sekä pigmentit. Terassipesun jälkeen terassi tulee aina käsitellä esimerkiksi puuöljyllä.

Puupintojen säännöllinen puhdistus ja huolto eivät pelkästään pidennä terassin käyttöikää, vaan ne myös mahdollistavat parhaan mahdollisen suojakäsittelyn.

Poista terassilta home, sammal ja levä

Jos terassin pinnalle on kasvanut hometta, levää tai sammalta ne saat poistettua WOODCARE.GUIDE Homepesulla, joka sopii niin puu-, betoni- kuin kivipinnoillekin. Käsittely ei poista tai haalista maalipintaa.

Kun olet pessyt homeet pois, kannattaa arvioida erityisesti puuterassien osalta, onko uudelle käsittelylle tarvetta. Uudelleen käsittelyyn sopii mainiosti WOODCARE.GUIDE Wood Oil.

20223_77590.jpg

Näin puhdistat uuden tai vanhan terassipinnan

Pese uusi ja ennen käsittelemätön puuterassin pinta ensin WOODCARE.GUIDE Terassipesulla. Näin saat poistettua pinnasta kaiken pölyn, lian ja muut epäpuhtaudet ennen pinnan käsittelyä WOOGCARE.GUIDE Wood Oil Puuöljyllä. Jos pinnassa on hometta, käytä pesuun WOODCARE.GUIDE home- ja terassipesua oikealla laimennussuhteella.

Vanhan terassin pinta taas harjataan ensin puhtaaksi irtoroskista ja pinta pesetään esimerkiksi juuriharjalla ja WOODCARE.GUIDE Terassipesulla. Pesuaine on hyvin tehokas, hyytelömäinen puhdistusaine erittäin likaantuneelle puulle ja pihakiville. Puiset terassipinnat tulee terassipesun jälkeen aina käsitellä uudelleen.

HUOM! WOODCARE.GUIDE Terassipesu voi syövyttää emäksiselle herkkiä pintoja kuten lasia ja alumiinia.

Jos käytät painepesuria terassin puhdistamiseen, sen paine saattaa rikkoa puun pintaa. Yleensä painepesureihin saa liitettyä terassipesurin, jonka on riittävän hellävarainen terassipinnan puhdistamiseen.

Ohje

Ohje

Vinkki

Jos käytät painepesuria terassin puhdistamiseen sen paine saattaa rikkoa puun pintaa. Yleensä painepesureihin saa liitettyä terassipesurin, jonka on riittävän hellävarainen terassipinnan puhdistamiseen.

WOODCARE.GUIDE Terassipesu

Erittäin tehokas pesuaine esim. hyvin likaantuneelle puulle ja pihakiville. Lievästi hyytelömäinen, jonka ansiosta vaikutusaika on pidempi. Poistaa värjääntymiä, levää, likaa ja vanhan puuöljyn.

HUOM! Voi syövyttää emäksille herkkiä pintoja kuten lasia ja alumiinia. Muista suojata terassin vieressä olevat kasvimaat ja kukkapenkit.

Riittoisuus: 1 litra / noin 15 m2

Terassipesun jälkeen terassi tulee käsitellä puuöljyllä.

20223_77597.jpg

WOODCARE.GUIDE Home- ja huoltopesu

Soveltuu puu- ja betonipinnoille homeen, sammaleen ja lian poistoon. Seinien, terassien ja laattojen tehokkaaseen puhdistamiseen.

Homeenpoisto: Laimenna pesuaine 1:10. Vaativaan puhdistukseen laimentamattomana. Ruiskuta tai harjaa pinnalle. Anna vaikuttaa pari min. Pese harjalla tai painepesurilla. Huuhtele irtonainen lika vedellä.

Huoltopesu: Laimenna 1:12. Vaativaan puhdistukseen laimenna 1:5. Levitä ruiskulla tai harjalla. Anna vaikuttaa pari min. Pese harjalla tai painepesurilla. Huuhtele irtonainen lika vedellä.

20224_77622.jpg

Tutustu kattavaan WOODCARE.GUIDE-sarjaan ja löydä sopivat tuotteet terassillesi. Tee puun käsittelystä miellyttävää.

KAIKKI TUOTTEET

Ohje

Ohje

WOODCARE.GUIDE-tuotesarja

Tutustu kattavaan WOODCARE.GUIDE-sarjaan ja löydä sopivat tuotteet terassillesi. Tee puun käsittelystä miellyttävää.

Rakennuskemia Oy
Materiaalit
lattiat
seinät
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20176_49449.jpg
Ihailetko vanhaa, harmaata pintaa?
Vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen SIOO:X-tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon. Sioo:x vaikuttaa mekaanisesti ilman myrkkylä. Pinta pysyy tuulettuvana ja Sioo:x ehkäisee sekä halkeilua että tikkuuntumista. Puupinta on käsittelyn jälkeen tiivis, pehmeä ja miellyttävä jalkapohjalle. Ulospäin pinta on kaunis ja tasaisen harmaasävyinen, peittämättä kuitenkaan puun syitä.Tehokas käsittely suojaa käsiteltyä pintaa sieniltä, tummumista, levää, sammalta, hometta, lahoamista ja tuhoelämiä vastaan.
20226_78591.jpg
Miten lautapinta saadaan harmaaksi?
Ihailetko vanhan tyylistä harmaata pintaa, jota löytyy ajan patinoimista rakennuksista? Enää ei tarvitse käyttää rautavihtrilliä harmaan pinnan saamiseksi. Pinnat saa harmaaksi luontoystävällisellä Sioo:x-käsittelyllä. Vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon.
20194_57160.jpg
Kasvilava vanhaan malliin
Ympäristöystävällinen puunhoitomenetelmä, joka tekee puun pinnasta myös kestävän hopeanharmaan sävyn lisäksi. Ilman biosidejä (myrkkyjä) kehitetty Sioo:x kestää sekä suojaa jopa 10 vuotta. Käsittelyllä ehkäistään lisäksi tikkuuntumista ja halkeilua.Jalan alla käsitelty pinta tuntuu miellyttävältä, pehmeältä ja tiiviiltä. Tasaisen harmaa värisävy miellyttää myös silmää. Vanha ja harmaa pinta on nostalginen ja kaunis.
20182_51519.jpg
Näin asennat itse sisustustiilet
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on lisääntynyt. Tiilillä saat eläväpintaisen tehosteseinän tai seinän osan. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja tiilet on helppo asentaa myös itse.
20204_63968.jpg
Kaunis kylpyhuone ja sauna - mitä valita pintamateriaaliksi?
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton