TAKAISIN

Osaatko käyttää home-, terassi- ja huoltopesuja oikein?

Julkaistu: 28.3.2022

Puisia terassipintoja tulisi puhdistaa säännöllisesti. Home ja muut itiöt nauttivat likaisesta terassinpinnasta ja saattavat jäädä ikuisesti terassinpintaa, jos niitä ei poista esimerkiksi ennen puisen terassin öljyämistä. Homeet ja levät kasvavat mielellään myös kivi- ja betonipintaisilla terasseilla.

Hyvä puhdistus takaa parhaan mahdollisen suojaavan pinnan puisen terassin öljyämiselle ja suojaa myös kivi- ja betoniterasseja ikävän näköiseltä sammaleelta.

osaatko käyttää terassipesua oikein-750x422

Mikä aiheuttaa hometta terassin pintaan?

Hometta muodostuu helposti kosteissa olosuhteissa. Homeitiöt kasvavat ja leviävät alustoilla, joilla ne menestyvät, kuten huokoinen puu, kivi ja betoni. Esimerkiksi Suomen oloissa leuto talvi tarkoittaa pitkää kosteaa kautta ennen kesää, jolloin juuri hometta, sammalta ja levää löytyy pihoilta runsaasti.

Käytännössä on mahdotonta täysin välttää homeen, levän tai sammaleen muodostumista terassille tai terassikalusteille. Kannattaa muistaa, ettei mikään terassinkäsittelyaine toimi kunnolla, jos et puhdista pintoja ensin huolellisesti. Lika terassin pinnalla toimii oivana kasvualustana homeelle, levälle ja sammaleelle. Ja kun pinnat on käsitelty huolella ne pysyvät myös pidempään kunnossa ja jatkossa niitä on helppo myös puhdistaa.

Riippumatta kuitenkaan siitä, kuinka hyvä ja tehokas puuterassin pinnan suoja-aine on, ilman puhdistamista pinnalle kerääntynyt lika toimii homeen, levien ja sammaleen kasvualustana. Oikein suojattu pinta estää kasvustoa tai säämuutoksia vahingoittamasta suojattua materiaalia, koska haitat eivät pääse puun pintaa

Mihin käytän home-, terassi- tai huoltopesua?

Huoltopesua voidaan käyttää ulkotiloissa esimerkiksi seinien, kattojen ja terassien puhdistukseen, eikä pestyjä pintoja tarvitse välttämättä pintakäsitellä uudelleen pesun jälkeen.

Homepesua käytetään ulkotiloissa esimerkiksi seinien tai terassin pesussa, ennen maalausta tai öljykäsittelyä. Tämä poistaa epäpuhtaudet, homepilkut jne. Homepesun käytön jälkeen on pinnat uudelleen pintakäsiteltävä.

WOODCARE.GUIDE-sarjaan on tullut yhdistelmätuote home-ja huoltopesu, jossa samaa tuotetta voidaan käyttää molempiin käyttötarkoituksiin. Huoltopesua tehtäessä tuotetta laimennetaan vedellä enemmän, kuin homepesua tehtäessä.

WOODCARE.GUIDE Terassipesu poistaa vanhoja öljykäsittelyjä, mutta täysin puhtaaksi eli värittömäksi terassin pintaa on vaikea saada ilman hiontaa, jos vaikka halutaa sävyttää terassinpinta uudelleen. Terassipesu ei poista hometta, vaan sen tekee Home- ja Huoltopesu, kun sekoitussuhde on tehty etiketissä olevan ohjeen mukaan homeen poistoon.

Poista terassilta home, sammal ja levä

Jos terassin pinnalle on kasvanut hometta, levää tai sammalta ne saat poistettua WOODCARE.GUIDE Homepesulla, joka sopii niin puu-, betoni- kuin kivipinnoillekin. Käsittely ei poista tai haalista maalipintaa.

Kun olet pessyt homeet pois, kannattaa arvioida erityisesti puuterassien osalta, onko uudelle käsittelylle tarvetta. Uudelleen käsittelyyn sopii mainiosti WOODCARE.GUIDE Wood Oil.

terassin peseminen ja homeen poisto-422x500

Näin puhdistat uuden tai vanhan terassipinnan

Pese uusi ja ennen käsittelemätön puuterassin pinta ensin WOODCARE.GUIDE Terassipesulla. Näin saat poistettua pinnasta kaiken pölyn, lian ja muut epäpuhtaudet ennen pinnan käsittelyä WOOGCARE.GUIDE Wood Oil Puuöljyllä. Jos pinnassa on hometta, käytä pesuun WOODCARE.GUIDE home- ja terassipesua oikealla laimennussuhteella.

Vanhan terassin pinta taas harjataan ensin puhtaaksi irtoroskista ja pinta pesetään esimerkiksi juuriharjalla ja WOODCARE.GUIDE Terassipesulla. Pesuaine on hyvin tehokas, hyytelömäinen puhdistusaine erittäin likaantuneelle puulle ja pihakiville. Puiset terassipinnat tulee WOODCARE.GUIDE Terassipesun jälkeen aina käsitellä uudelleen.

HUOM! WOODCARE.GUIDE Terassipesu voi syövyttää emäksiselle herkkiä pintoja kuten lasia ja alumiinia.

Vinkki

Jos käytät painepesuria terassin puhdistamiseen sen paine saattaa rikkoa puun pintaa. Yleensä painepesureihin saa liitettyä terassipesurin, jonka on riittävän hellävarainen terassipinnan puhdistamiseen.


WOODCARE.GUIDE Terassipesu

Erittäin tehokas pesuaine esim. hyvin likaantuneelle puulle ja pihakiville. Lievästi hyytelömäinen, jonka ansiosta vaikutusaika on pidempi. Poistaa värjääntymiä, levää, likaa ja vanhan puuöljyn.

HUOM! Voi syövyttää emäksille herkkiä pintoja kuten lasia ja alumiinia. Muista suojata terassin vieressä olevat kasvimaat ja kukkapenkit.

Riittoisuus: 1 litra / noin 15 m2

Terassipesun jälkeen terassi tulee käsitellä puuöljyllä.

woodcare guide trassipesu-422x422

WOODCARE.GUIDE Home- ja huoltopesu

Soveltuu puu- ja betonipinnoille homeen, sammaleen ja lian poistoon. Seinien, terassien ja laattojen tehokkaaseen puhdistamiseen.

Homeenpoisto: Laimenna pesuaine 1:10. Vaativaan puhdistukseen laimentamattomana. Ruiskuta tai harjaa pinnalle. Anna vaikuttaa pari min. Pese harjalla tai painepesurilla. Huuhtele irtonainen lika vedellä.

Huoltopesu: Laimenna 1:12. Vaativaan puhdistukseen laimenna 1:5. Levitä ruiskulla tai harjalla. Anna vaikuttaa pari min. Pese harjalla tai painepesurilla. Huuhtele irtonainen lika vedellä.  

woodcare guide huolto ja homepesu-422x500

WOODCARE.GUIDE-tuotesarja

Tutustu kattavaan WOODCARE.GUIDE-sarjaan ja löydä sopivat tuotteet terassillesi. Tee puun käsittelystä miellyttävää.

KAIKKI TUOTTEET