TAKAISIN

Puutarhan väri- ja muotokieleen sointuvat pihakivet

Julkaistu: 27.3.2023
Olisiko aika suunnitella jotain uutta pihaan ja puutarhaan? Sido pihapäällysteen väri ympäröivään värimaailmaan ja valitse pinnan struktuuri itseäsi miellyttäväksi.
Pihapäällysteisiin kevääksi päivitystä ja vähän retroakin.Pihapäällysteisiin kevääksi päivitystä ja vähän retroakin.
VENTTI -tuoteperheessä on suorakaiteen muotoisia päällystekiviä kuudessa kokoluokassa ja sävyjäkin löytyy viisi. Perusvärit ovat harmaa, musta sekä puna-musta (ruskaksikin kutsuttu sävy). Lisäksi valikoimassa on hiekanruskean sävy sekä sekoitevärinä hiekanruskea musta eli MuRu.

Päällystekivet ovat sivumitoiltaan sopivasti kerrannaisia, joten yhdistely ja erilaisten ladontakuvioiden tekeminen on helppoa. Yhdistelemällä Ventti Laattaa, Ventti Duoa, Ventti ½ sekä Ventti - pihakiveä, onnistuu tekemään suoria ladontalinjoja rikkovia ladontoja (esimerkki yllä olevassa kuvassa).

Kivien korkeus on kotipihoihin hyvin soveltuva 50 mm.
Tutustu VENTTI-tuotteisiin verkkokaupassa

Vinkki! Uutuus- tuotteena tähän tuoteperheeseen on nyt valmistettu Ventti Duo harmaahelmi, jonka helmimäinen nystyräpinta jäljittelee 50- ja 60-luvulla käsin valettuja laattapintoja. Laattakoko 290x290x50 mm.


Pihan kulkuväylien korkoeroihin Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on kehitellyt avuksi porraskiven.

Porraskivi on kätevä ja edullinen tapa perustaa tukevat portaat puutarhaan. Se on sisältä kevennetty, jotta käsiteltävyys olisi helpompaa kiven ollessa umpinaista kevyempi.

Kiven paino on 43 kiloa. Väreinä saatavilla harmaa sekä musta.
VENTTI Duo Harmaahelmi (valitettavasti Rakentaja.fi:n verkkokaupassa ei toistaiseksi ole Ventti Duo Helmeä saatavilla)VENTTI Duo Harmaahelmi (valitettavasti Rakentaja.fi:n verkkokaupassa ei toistaiseksi ole Ventti Duo Helmeä saatavilla)
79251 porraskivi musta, 75740 musta muuri ja 7588 kansilaatalla79251 porraskivi musta, 75740 musta muuri ja 7588 kansilaatalla

Valkoista tahraa kivissä? ‒ Tuotevirhekö?

Ei suinkaan, vaan betonipäällysteen pintaan usein uutuuttaan ilmestyvät valkeat laikut ovat kalkkihärmettä eli sementin raaka-aineena käytetystä kalkkikivestä vapautunutta kalsiumia. Tämä härmeen muodostuminen on luonnollista, mutta harmillinen esteettinen haitta. Härme häviää kivestä sateiden myötävaikutuksella ajan myötä itsestään, mutta poistumisprosessia voidaan nopeuttaa pesemällä kiveyksen pinta esimerkiksi KEMSO härmeenpesuaineella AC322.

Hapan pesuneste levitetään kostutetulle pinnalle ja hetken vaikutettuaan se vain huuhdellaan pois. Tarvittaessa käsittely uusitaan. Yhdellä pakkauksella käsitellään 15‒50 m² päällystekiveä härmeen määrän mukaan. Pesuaine ei poista mahdollisuutta, että härme myöhemmin sopivissa olosuhteissa voisi ilmestyä uudelleen.

Harmittaako härme? Tällainen oli alkutilanne ennen pesunesteen käyttöä.Harmittaako härme? Tällainen oli alkutilanne ennen pesunesteen käyttöä.
Tilanne heti käsittelyn jälkeenTilanne heti käsittelyn jälkeen
Lopputuloksena kaikki kalkki saatiin pois ja tulos oli upea, kokeile sinäkin!Lopputuloksena kaikki kalkki saatiin pois ja tulos oli upea, kokeile sinäkin!

Härme on jo vuosituhansia tunnettu luonnollinen ilmiö, varsinkin värillisiä betonipintoja kiusaavana asiana. Sementissä olevat vesiliukoiset suolat kulkeutuvat veden liikkeiden mukana tuotteen pintaan, saostuvat ja reagoivat hiilidioksidin kanssa synnyttäen kemiallisen ilmiön, jonka lopputulosta härmeeksi tai kalkkihärmeeksi kutsutaan. Ilmiö on onneksi vain esteettinen haitta.

Tilaa sinäkin pihakivien härmepesuaine