TAKAISIN

Köynnöskasvit parvekkeella

Päivitetty: 2.7.2021
Yksi parvekkeelle harkittava vaihtoehto ovat yksivuotiset köynnökset. Niiden taimia tosin on valitettavan vähän saatavilla taimimyymälöistä ja kesäkukkia myyviltä puutarhoilta. Helppoja köynnöksiä ja ehkä varmemmin taimina saatavissa ovat esim. mustasilmäsusanna (Thunbergia alata) ja krassit (Tropaeolum). Yksivuotisista köynnöksistä varjoisankin parvekkeen olosuhteisiin sopivia ovat tuoksuherne eli hajuherne (Lathyrus odoratus), köynnöskrassi (Tropaeolum majus) ja kanariankrassi (Tropaeolum peregrinum).

Lisää yksivuotisista köynnöksistä
MustasilmäsusannaMustasilmäsusanna

Monivuotisista köynnöksistä sopivat esim. piippuköynnös (Aristolochia macrophylla), köynnöshortensia (Hydrangea anomala subsp. petiolaris), humala (Humulus lupulus) ja kärhöistä esim. alppikärhö (Clematis alpina) ja kiinankärhö (Clematis tangutica). Jalokärhöjäkin (Clematis-hybridit) voi kokeilla, jos on kärhöjen ystävä. Jalokärhöt pitävät aurinkoisesta paikasta ja syvästä maasta (mielellään vähintään 40 cm).

Villiviinejä ei parvekkeelle kannattane istuttaa, sillä menestyessään ne voivat versoillaan vallata naapurinkin parvekkeen, josta saattaa seurata hankaluuksia.

Monikäyttöiset köynnöskasvit

Lue lisää köynnöskasveista Puutarha.netin Kasvikortistossa!