• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kauniit kranssit ja koristeet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.11.2013
1861_655332890_2011102485925.jpg

Kirkkonummen Jorvaksessa sijaitsevan Puutarhaliike Reimanin ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa koristeita ja kransseja, joista kelpaa ottaa mallia!

1861_655332890_2011102485936.jpg

Ole sinäkin luova ja rohkea - ja päästä mielikuvitus valloilleen! Luonnonmateriaaleja hyödyntämällä pääset jo pitkälle, mutta täydentää voit toki nauhoilla, askartelutarvikkeilla, valosarjoilla jne.

Kranssien lisäksi voit valmistaa myös palloja, kelloja, köynnöksiä - tai vaikka sydämiä kuten Reimanilla!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20066_207.jpg
Perennojen jakaminen
Pihan perennapenkeistä saa uusia taimia jakamalla vanhoja perennoja. Pidä vaikka naapurin tai ystävän kanssa perennojen vaihtoviikot!Perennoja voi jakaa eli irrottaa juurakosta osia, uuden taimen alkuja. Syksyllä kukkivat perennat jaetaan keväällä pian kasvuunlähdön jälkeen, kun ovat 10-20 cm korkeita. Keväällä ja alkukesällä kukkivat perennat jaetaan syksyllä.Jos taimet ovat jaettaessa pitkiä, typistä niitä, jätä silti jonkin verran lehtiä auringon energiaa pyydystämään. Typistä myös juuria, että ne nuorentuisivat eli kasvattaisivat uusia nuoria juuria leikattujen tilalle. Ellet heti ehdi istuttamaan jaettuja taimia uudelleen, pane jakotaimien juuret savivelliin odottamaan. Istuta humuspitoiseen, rikkaruohottomaan, hyvin peruslannoitettuun multaan.Perennojen jakamiseen sopivat työvälineeksi joko lapio, isompi juurakkoisilla taimilla, tai veitsi ja kädet pienemmillä juurakoilla.
20235_81610.jpg
Tuija-aidan etäisyys isoihin puihin? Asiantuntija vastaa
Menestyykö tuija-aita ison kuusen vieressä ja jos ei menesty, niin kuinka kaukana isosta kuusesta aita menestyisi? Onko olemassa jotain konstia, joilla tuija-aidan saisi menestymään ison kuusen vieressä?
20213_69590.jpg
Muokkaa pihasi muurikivillä: ohjeita onnistumiseen
Pihoja on erilaisia ja kahta täysin samanlaista pihaa ei oikeastaan edes ole. Piha voi olla suuri, pieni, tasainen tai siinä voi olla suuriakin korkeuseroja. Koosta riippumatta, toimiva piha kaipaa suunnitelmallista alueiden jakamista esimerkiksi erilaisten pihan pinnoitteiden avulla. Muurikivillä voi hallita pihan korkeuseroja tai tasaisella piha-alueella muurikivien avulla voit luoda korkeuseroja. Muurikivet myös tekevät pihasta näyttävän, mielenkiintoisen ja turvallisen.
20235_81654.jpg
Mitä puita on kuvassa? Asiantuntija vastaa
Mitä puita ovat nuo erikoisen näköiset puut, ehkä kuusilajit, kuvassa? Puu muodostaa erikoisen "maton" ympärilleen.
20149_40840.jpg
Herkulliset tatit - Männynpunikkitatti
Mäntymetsien yleisin tattiTämä tatti on yleinen tuttavuus erityisesti koko mittaansa venyneessä mäntymetsässä. Sekametsistäkin männynpunikkitattia toki löytyy. Nimestäkin saattaa jo päätellä, että sieni on kuitenkin männyn seuralainen. Männynpunikkitatti on sooloilija; harvemmin esiintyy ryhmissä.Kesä-lokakuussa tattia voi bongailla - heinä-, elo- ja syyskuussa kuitenkin parhaat saaliit saadaan!
202110_72859.jpg
Roosa nauhan suunnitteli maailmanmestari
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Tämän vuoden teemana ovat suolistosyövät. Keräyksellä tavoitellaan vähintään kolmen ja puolen miljoonan euron pottia suomalaiselle syöpätutkimukselle. Roosa nauhan on suunnitellut ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, joka uskoo, että rajat eivät ole meitä varten.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton