• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kastelu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.03.2013
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Kastelu aloitetaan viimeistään viikon poudan jälkeen. Aurinkoisena päivänä kastellessa vedestä haihtuu yli puolet taivaan tuuliin eli kastele illalla tai yöllä siten, että maa kastuu ainakin 50 cm:n syvyyteen.
Huom.!Yksi vesilitra/m2 kastelee vain yhden cm syvyyteen.

Paras kastelutapa: harvoin, mutta paljon kerralla. Usein annettava pieni vesimäärä houkuttelee juuret maan pintaosiin veden luo, mikä tekee kasvista entistä aremman poudalle.

Liikakastelu puolestaan liettää maata ja huuhtoo siitä ravinteita kasvien ulottumattomiin.

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20234_81372.jpg
Tukimuurien avulla rinnetontti on suuri mahdollisuus - vinkit istutusaltaan tekoon
Espoolainen somevaikuttaja Viivi Rintanen rakensi perheensä kanssa Lammi Kivitalon ja tänä keväänä projekti jatkuu pihan viimeistelytöillä. Lammi Muurikiviä on käytetty tukimuureissa Viivin perheen pihassa.
202110_73190.jpg
Maistuvat joulumuistamiset veikeässä paketissa
Kuinka moni tunnustaa tuskailevansa joka ikinen joulu joulumuistamisten kanssa? Varsinkin, jos muistettavia ihmisiä on paljon. Lasten opettajia koulussa sekä päiväkodin aikuisia olisi mukava kiittää kuluneesta lukukaudesta. Kukaan ei halua viedä "turhaa tilpehööriä", koska niitä lahjoja tulee muutenkin kymmenittäin. Mitäpä jos tällä kertaa veisit muistamiset veikeässä paketissa, jäljelle (pitäisi) jäädä vain lahjapaperit ja syöjälle äärimmäisen hyvä mieli.
20087_11828.jpg
Paprika parhaimmillaan
Paprika, tarkemmin sanottuna vihannespaprika, ja maustepaprika, jota yleisesti kutsutaan chiliksi, ovat yhteisen kantaäidin erilaisiksi jalostettuja marjahedelmiä. Molemmat kuuluvat samaan koisokasvien heimoon kuin tomaatti, peruna ja munakoiso.
20073_3935.jpg
Vadelman tuholaistorjunta
Vadelma (Rubus idaeus), vattu eli vaapukka on monivuotinen puolipensas. Ensimmäisenä vuonna kasvavat versot ja kukkasilmut kehittyvät. Toisena vuonna versot kukkivat ja marjovat, jonka jälkeen ne kuolevat. Marjat ovat yleensä punaiset, mutta myös kelta- ja valkomarjaisia lajikkeita on olemassa. Marjantuotantoon jalostetut vadelmalajikkeet on kehitetty eurooppalaisen ja amerikkalaisen vadelman risteytymistä. Viljelylajikkeet poikkeavat luonnonvadelmista versonnan, pidempien ja tanakampien versojen, suurempien kukkien ja marjojen, mutta miedomman aromin osalta.Vadelman tuholaisten luontaisia vihollisia ylläpitävät lehmus, tuomi, raita ja pähkinäpensas. Jos tuholaisia kuitenkin ilmestyy, on avuksi olemassa tehokkaita torjunta-aineita.
20217_71465.jpg
Perinnekasvi: Harjaneilikka
Harjaneilikka (Dianthus barbatus) on osaPerinnekasvi puutarhasta toiseen-artikkelisarjaamme, jossa esittelemme pihojemme kestäviä kasveja.
20235_81975.jpg
Viikon kysymys: Miksi karjalanneito pudotti kukat ja nuput?
Miksi ostamani iso amppeli-karjalanneito pudotti kaikki kukkansa ja nuppunsa sen jälkeen, kun toin sen lasitetulle (etelään) parvekkeelleni? Muuten (varret ja lehdet) on hyvässä kunnossa ja oikein eläväinen. Ei ole paleltunut ja kasteltu on sopivasti. Tekeekö se vielä uusia kukkia?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton