• Etusivu
  • Kasvillisuus

Heinäkuun kaunein kukka

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2012
20127_31708.jpg

Kuvasimme heinäkuun alussa kesän kauneimpia, kukkivia kasveja ja kokosimme niistä finalistit äänestystä varten. Viime viikkojen ajan heinäkuun finalistien kesken oli käynnissä äänestys, jossa ääniä sateli kesäkuiseen tapaan kaikille kuvatuille kasveille. Kuitenkin huiman äänisaaliin (53 % annetuista äänistä) kerännyt voittaja erottui heti äänestyksen alusta alkaen.

Kaikkien heinäkuun kauneinta äänestäneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen taimilahjakortti Rengon Taimitarhalle. Heidän runsaista valikoimistaan löytyy varmasti mieluisia lajeja voittajan puutarhaan!

Voittajaan otetaan yhteyttä tämän viikon aikana - oletkohan se juuri Sinä?
Kiitos kaikille äänestäjille.

...ken on maassa kaikkein kaunein?

Voittajaa äänestäneet perustelivat valintaansa mm. seuraavasti:

Ihastuttavan kaunis kukka joko perennana tai yksittäisenä kasvina. Vaasissa näyttävä, kestävä ja hyväntuoksuisena hivelee mieltä ja lumoaa kauneudellaan.

Upeat kukat. Tuoksuvat ja kukkivat pitkään. Yksi kukka riittää tuomaan ihanan tuoksun makuuhuoneeseen.

Nupun kasvaminen ja nupun puhkeamisen odotus on jotenkin häkellyttävän ihanaa, jopa jännittävää!

Kukka on niin komea, että suorastaan ihme, että se viihtyy kylmässä Pohjolassa.

Puutarhan kuningattaria. Helppohoitoisia, jos ne jättää omaan majesteettiseen rauhaansa, ja kauneimpia kaikista jättäen muut varjoonsa.

...eli "Heinäkuun kaunein" -tittelin sai ylivoimaisesti...

PIONI!

Heinäkuun kukkijoita kuvatessa kertyi pioneista useampia otoksia; klikatkaa kuvaa, niin saatte ne isompina ihailtavaksenne!
Kasvikortistosta löydätte lisää tietoa pioneista - ja asiaa pionien kasvattamisesta artikkelista Pionit puutarhassa.

20127_31709.jpg
20127_31710.jpg
20127_31711.jpg
Olen rakastanut pioneja lapsuudesta saakka. Niiden tuoksu on aivan jäljittelemätön.

Pioneissa on jotain aivan omalaatuisen sykähdyttävää!

20127_31712.jpg
20127_31713.jpg
20127_31714.jpg
20127_31715.jpg
Vaikka se onkin lyhytaikainen ilo, sitä odottaa joka vuosi, jo kevään ensimmäisestä pilkistyksestä...niin upea vain on kukka pionin!

Perusteluitta paras ja kaunein.

20127_31716.jpg
20127_31717.jpg

Pionit voittivat siis ylivoimaisesti heinäkuun äänestyksen. Lukuisissa perusteluissa niitä kutsuttiin puutarhan kuningattariksi - eikä todellakaan turhaan!
Toiseksi tullut jasmike sai annetuista äänistä 9 % ja kolmanneksi tullut valamonruusu 6 % äänistä. Loput äänet jakaantuivat melko tasaisesti muille heinäkuun finalisteille.

Elokuun kaunein?

Elokuun kaunein -äänestys käynnistyy parin viikon kuluttua; katsotaan mitä kaikkea kaunista kuvaajamme bongaa tulevien viikkojen aikana! Elokuun äänestyksessä kaikkien osallistujien kesken arvotaan via Garden Oy:nKeittiöpuutarha-paketteihin kuuluva omenapuu-paketti! Voittaja saa valita oman makunsa mukaisen paketin 3 eri vaihtoehdosta. Keittiöpuutarha-paketit ovat asiantuntijan suunnittelemia yhdistelmiä Puutarha Tahvoset Oy:n laadukkaita taimista. Keittiöpuutarha-paketeihin voit tutustua Jäsentukussa.

Ken on maassa kaikkein kaunein... elokuussa? Pian se nähdään!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20237_23127.jpg
Puutarhakompostori on puutarhurin aarrearkku
Suurin osa syksyllä kertyvästä piha- ja puutarhajätteestä kelpaa kompostoitavaksi. Pihan ruohonleikkuujätteet ja kasvimaalta sadonkorjuun yhteydessä tulevat vihannesnaatit soveltuvat hyvin tavalliseen puutarhakompostiin. Rikkaruohojen kitkentäjätteet tuhoutuvat varmimmin lämpökompostorissa talousjätteen seassa.
20224_77943.jpg
Onko ilmansuunnilla merkitystä kasveille? Asiantuntija vastaa
Tämä kysymys koskee ilmansuuntia, kun kasvattaa kukkia parvekkeella tai sisällä. Asun siis kerrostalossa ja ylimmässä kerroksessa (6. kerros kulmassa). Ilmansuunnat ovat: olohuone luoteeseen ja parveke luoteis- ja länsisuuntaan. Huoneessani voi hyvin vain traakki- eli lohikäärmepuu ja anopinkieli. Parvekkeella, joka on lasitettu, kasvaa kyllä tomaatit hyvin. Sisällä voin saada chilit hyvin kasvamaan. Tiedän lannoituksesta kyllä paljonkin. Onko ilmansuunnilla siis isokin merkitys? Tietääkseni on, mutta en tiennyt, että näin iso merkitys. Tiedosta kiitollinen.
202112_73997.jpg
Suomalaisten suosikkiomena
Suomessa eniten viljelty omenalajike on Lobo. Lobo on Suomessa hyvin tunnettu omenalajike, jota voisi sanoa jo klassikoksi. Maultaan tämä omena on miellyttävän mieto, mutta aromikas. Kesän aurinkoiset sekä pitkät valoisat päivät ja syksyn viileä napakkuus saavat aikaan omenan miellyttävän maun.
20093_15679.jpg
Viherrakentaminen on sesonkityötä
Viherrakentamisen keskeisiä osa-alueita ovat maan pohjatyöt (mm. routaeristysten asentaminen, salaojitukset, kaapeleiden vedot ja kasvualustojen muokkaukset), puu- ja kivirakentaminen, istutustyöt ja vesiaiheiden rakentaminen.Pääosin näitä töitä päästään tekemään sulan maan aikana – joitakin maansiirtotöitä voidaan toki tehdä myös pakkasten paukkuessa. Talvikaudella viherrakentajat mm. kouluttautuvat sekä huoltavat kalustoaan ja kuntoaan. Osa töistä on nimittäin melko raskasta, vaikka koneet ovatkin suurena apuna.
202211_80204.jpg
Viikon kysymys: Mikä taimi mahtaa olla kyseessä?
Kesän alussa löysin pienen, vasta sirkkalehtivaiheen ohittaneen taimen kirkonkylän hautuumaan haudan kukkapenkistä. Tainta olen kasvattanut tomaattihuoneessa. Lehdet ovat pihlajan lehtien tapaiset, mutta hyvin ohuet. Taimi on harottunut. Runko vaikuttaa puumaiselta.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton