• Etusivu
  • Kasvillisuus

Itselle tai lahjaksi: näyttävä itse tehty Rosee-valaisin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.10.2021
202110_73189.jpg

Kuva: TP

Kuvan valaisin on tehty jo muutama vuosi sitten paikallisessa taitokeskuksessa, mutta se koristaa edelleen tasaisin väliajoin kodin keittiötä vuorotellen muiden värien kanssa. Kuvan lähettänyt henkilö kertoo innostuneensa valaisimien teosta niin paljon, että teki niitä muun muassa limen, mustan ja pinkin värisenä. Muutama on lähtenyt myös koristamaan sukulaisten koteja.

Rosee-kukkien teko on helppoa

...Tai siis helppoa kun sen osaa. Ohjetta tavatessa, menee pieni hetki ymmärtää miten kukka muodostuu kehikkoon paperinarua kiertämällä. Muutaman harjoittelukappaleen jälkeen homma sujuu kuin leikiten. Paperinarua on miellyttävää käsitellä.
202110_73206.jpg
202110_73208.jpg
202110_73207.jpg
202110_73209.jpg
Ohje

Ohje

Kipaise sinäkin hakemaan lähimmästä taitokeskuksesta ohje sekä materiaalit ja tee oma luomuksesi!

Kuvat: TP

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20198_59590.jpg
Haluaisitko pihastasi leikkisän, mutta toimivan?
Onko ajatuksissa päällystää piha, jotta siitä saataisiin helppohoitoinen ja erityisen helppokulkuinen? Vai haluaisitko jäsentää pihan toiminnallisia kohteita selkeämmin? On ikävää, jos hiekka kulkeutuu näin syksyn kynnyksellä sisään kenkien mukana eikä kurainen pihakaan ole sateen jälkeen houkuttelevin kulkea. Olisiko aika saada ryhtiä veden hallintaan ja ohjaamiseen pois rakennusten luota sekä selkeyttää kodin ympärillä olevat kulkuväylät? Eikä varmaan olisi haitaksi, jos piha lopulta näyttäisi viimeistellyltä, tyylikkäältä ja leikkisältä, eihän?
20232_56866.jpg
Mitä puutarhaharrastajat kasvattavat - ja mistä haaveilevat?
Biolanin teettämän kuluttajakyselyn* mukaan 73 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut puutarhanhoidosta.Puutarhaharrastajat kasvattavat eniten kesäkukkia, mutta haaveilevat syötävistä kasveista – erityisesti tomaatin kasvattamisesta unelmoidaan. Tutkimuksen mukaan keskimääräistä innostuneempia puutarhanhoidosta ovat mökkiläiset.
20241_83391.jpg
Kevättyöt pihassa, puutarhassa - ja parvekkeella
Lisääntynyt auringonpaiste ja lämpenevät ilmat paljastavat usein talven jäljiltä karun näyn: sulamisvedet makaavat kulkureiteillä (jotka jäätyvät öisin luistinradoiksi), hiekoitussora on levinnyt nurmikoille, aurauslumi ja lumikasoilla kiipeilleet lapset ovat katkoneet istutuksia ja parvekkeen lasitkin ovat pesun tarpeessa. Kevään edistyessä paljastuvat myös pakkasvauriot ja nurmikon kunto.
20232_68741.jpg
Yrttimaan voi perustaa ikkunalaudalle
Yrttitarhan perustaminen on helppoa, jos ostat kaupan vihannesosastolta tai taimimyymälästä valmiita yrttiruukkuja, jotka voi istuttaa kotipuutarhaan tai isompaan astiaan.
20237_82670.jpg
Kompostoimalla säästät jätelaskussa
Uuden jätelain kaatopaikkakielto astui voimaan 1.1.2016. Sen jälkeen kaatopaikalle ei ole saanut enää päätyä mitään orgaanista ainesta. Pientaloasujien biojätteiden käsittelytavat vaihtelevat kunnittain. Kotikompostointi on aina taloudellinen ja ympäristöystävällinen tapa biojätteiden käsittelyyn.
20228_79390.jpg
Kevään ensimmäiset kukkijat istutetaan syksyllä
Panosta varhaiskevään sipulikukkiin. Ne ilahduttavat pitkän talven jälkeen ja ovat tärkeää ravintoa ensimmäisille perhosille ja kimalaiskuningattarille. Sipulikukat sopivat pihaan ja parvekkeelle. Lue Puutarhamyymälä Muhevaisen vinkit sipulien valintaan ja istutukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton