• Etusivu
  • Varusteet

Ihanat ideat pakettien kääreiksi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.12.2021Päivitetty 25.01.2024
202112_73998.jpg

Mitäpä jos tänä vuonna kokeilisi vähän uutta tapaa paketoida?

Joulupaketit sekä lahjojen käärintä kauniisiin lahjapapereihin ovat taas ajankohtaista puuhastelua. Vaikka marketit ovatkin pullollaan mitä värikkäimpiä sekä glitterillä että metallinhohteella varustettuja lahjapaperirullia, niin mitäpä jos siirtyisimmekin hieman ehkä ekologisempaan tai ainakin persoonallisempaan paketointiin?

Kierrätä niin paljon kuin mahdollista

Helpoin tapa kierrättää on kurkistaa, mitä kaapeista löytyy jo entuudestaan. Etsi käsiisi kauniit, jo kenties kertaalleen käytetyt paperit. Hieman repeytyneistä papereista saa vielä oivat kääreet pienempiin paketteihin.

Hyödynnä myös sanomalehtipaperi sekä koristeelliset lehtien sivut. Hyötykäytä vanhojen rikkimenneiden ja kierrätykseen menevien kirjojen sivuja. Halutessasi voit keinotekoisesti vanhentaa paperia näyttämään vielä vanhemmalta käyttäen esimerkiksi teetä tai kahvia. Kastele paperi varovasti valitsemallasi juomalla ja anna kuivahtaa rauhassa. Lisää roiskeita jo kuivahtaneeseen paperiin saadaksesi elävämmän kuvion. Paperi kuivuessaan rypistyy hieman, mutta se vain lisää paketin persoonallisuutta.

Jollet halua kääriä lahjaasi kokonaan sanomalehteen, leikkaa siitä erilaisia kirjaimia ja kirjoita saajan nimi paketin päälle.
Jollet halua kääriä lahjaasi kokonaan sanomalehteen, leikkaa siitä erilaisia kirjaimia ja kirjoita saajan nimi paketin päälle.
Vanhat sanomalehdet sekä itse värjätyt sivut käyvät erinomaisesti kääreiksi.
Vanhat sanomalehdet sekä itse värjätyt sivut käyvät erinomaisesti kääreiksi.

Jäikö remontista yli materiaalia?

Remonttia varten on taatusti hankittu voimapaperia lattioiden suojaksi sekä tapettia seinien uudeksi koristeeksi. Ruskea voimapaperi on upea pohja monenlaiselle lahjalle. Tasaisena alustana se antaa tilaa koristeluun upeilla kangasnauhoilla, pienillä käsitöillä sekä hauskoilla piirroksilla.

Anna mielikuvituksen lentää pakettia koristellessasi. Anna lasten leimailla esimerkiksi akryylimaalilla paperiin sydämiä, kuusia ja tähtiä. Vinkkinä, jos ei leimasimia löydy entuudestaan, voi sellaisen tehdä nopeasti vaikkapa perunasta. Kuvion leikkaaminen on kuitenkin suositeltavaa jättää aikuisen hommaksi, sillä terävän veitsen kanssa kuvio onnistuu kaikkein helpoimmin. Halkaise siis peruna kahtia ja leikkaa siihen haluamasi kuvio – nopeaa ja helppoa.

Vinkki:Käytä omenaa ja perunaa uniikkien lahjapaperien askarteluun

Näin myös joulukukka kurvaa saajansa luo.
Näin myös joulukukka kurvaa saajansa luo.
Anna lasten kuvittaa joulupaperi.
Anna lasten kuvittaa joulupaperi.

Luonto mukaan koristeluun

Kuljeskele luonnossa ja kerää talteen mielenkiintoisia oksia, käpyjä sekä muuta luonnonmateriaalia. Kääräise lahjasi esimerkiksi voimapaperiin ja kiedo ympärille puuvillanauhaa – pujota tämän jälkeen keräämäsi koristeet lahjan päälle. Erilaiset nyörit sekä narut sopivat erinomaisesti luonnonmateriaalien pariksi.

Haluatko antaa käytännöllisen lahjan jo kääreessä? Voit kääräistä lahjasi kauniiseen huiviin tai esimerkiksi pellavaiseen kankaaseen. Lisää väriä koristelulla, kuten havunoksalla tai vaikka itse kuivaamillasi appelsiinikiekoilla.

Lue myös:Tässä vinkki appelsiinikiekkojen tekoon

Myös kaunis huivi tai kangas toimii lahjan kääreenä.
Myös kaunis huivi tai kangas toimii lahjan kääreenä.
Kerää luonnosta talteen kauniita oksia sekä käpyjä. Voit lisätä koristeeksi myös kanelitankoja.
Kerää luonnosta talteen kauniita oksia sekä käpyjä. Voit lisätä koristeeksi myös kanelitankoja.

Persoonallisuus kehiin – käytä jämät hyödyksi

Voimapaperiin kiedottu lahja saa kauniin vyötteen koristeellisesta vanhasta lahjapaperista tai tapetista. Vyötteen leveys määrittyy helposti sen mukaan, paljonko koristeellista paperia on käytettävissä.

Puno erilaisista nauhoista tai naruista kaunis koriste paketin päälle. Vuorottelemalla lankoja, kuten pärekorissa päreitä, saat aikaan mielenkiintoista nauhaa, voit jopa yrittää tehdä erilaisia kuvioita. Eri värisiä lankoja käyttämällä saat luotua upeita väriyhdistelmiä ja pujottelemalla helmiä lankoihin saat jälleen lisää yksityiskohtia. Tähän saat siis hyvin käytettyä ne pienet lankakerät ja langanpätkät.

Jäikö ompeluprojektista pala pitsiä? Voit kiepauttaa sen lahjasi ympärille.

Ihanat pitsit soveltuvat myös lahjojen koristeeksi.
Ihanat pitsit soveltuvat myös lahjojen koristeeksi.

Löytyykö askartelumateriaaliesi joukosta Washi-teippiä? Leikkaa teipistä eri mittaisia pätkiä ja liimaa ne paketoidun paketin päälle, tämän jälkeen piirrä "kynttilöihin" liekit ja koristelusi on valmis. Mikäli Washi-teippiä ei löydy, leikkele pieniä värikkäitä suikaleita lehtien sivuilta ja liimaa ne paketin päälle.

Kenelläpä ei olisi useita villalankakerän jämiä kudontaprojektista. Jos villalanka sekä virkkuukoukku tottelevat kättäsi, päästä luovuutesi valloilleen. Virkkaa näyttävä kukka tai lumihiutale paketin päälle.

Värikkäillä teipeillä tai paperiliuskoilla saa luotua hauskat kynttilät.
Värikkäillä teipeillä tai paperiliuskoilla saa luotua hauskat kynttilät.
Virkkaa jämälangoista kaunis koriste lahjan päälle.
Virkkaa jämälangoista kaunis koriste lahjan päälle.
Hassuttele rohkeasti!
Hassuttele rohkeasti!
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20218_71760.jpg
Pihasuunnittelu kaipaa joskus apua: mitä, mihin, miten?
Joskus itseltä loppuvat ideat kesken, kun miettii oman pihan laittamista. Mitä pitää ottaa huomioon, mitä tälle pihalle voi tehdä, mitä sinne mahtuu, miten tehdä pihasta helppohoitoinen ja mitkä kasvit siellä yleensä viihtyvät? Piha tarjoaa meille paljon, jos osaamme ottaa huomioon kaiken pihaa suunnitellessamme. Siihen on tarjolla myös pihasuunnittelijan apua.
6_P_90947.jpg
Ystävänpäivätarjous Puutarha.Net -jäsenille
* Kaikki siemenet tarjoushintaan *Ystävänpäiväsunnuntaihin 14.2.2016 saakka Rakentaja.fi verkkokaupassa ovat KAIKKI siementen annospussit vain 2 €/pss (normaalisti 3 €/pss) sekä KAIKKI niittysiemenseokset 10 €/pss (normaalisti 12-15 €/pss). Tee tilauksesi nyt entistä edullisemmin ja pääset pian kylvöpuuhiin!Tutustu verkkokaupan siemenvalikoimiin...Kiitos Suomen Niittysiemen Oy - ja hyvää ystävänpäivää 14.2 kaikille!
20066_139.jpg
Sipuli- ja mukulakasvit
Sipulit ja mukulat ovat kasvien vararavintopaikkoja. Sipulikasvit kasvattavat usein sivusipuleita ja jotkut myös jakaantuvat. Kun sivusipulia lähdetään irrottamaan, täytyy huolehtia että emosipulia ei vahingoiteta. Sipuli- ja mukulakasveihin tulee helposti erilaisia tauteja ja tuholaisia joista mainittakoon mm. punaruostetauti, mätäneminen, lierot ja siirat.
20225_78147.jpg
Ajankohtaista
Ruusut toimitetaan kukkakaupoille pääsääntöisesti päivittäin joko tukkuliikkeiden kautta tai suoraan viljelmiltä. Kotimaisella leikkoruusulla on siten merkittävä tuoreusetu, sillä tuontiruusu on kuluttajalle siirtyessään keskimäärin noin viikon ikäinen. Asianmukaisesti hoidettuna leikkoruusu kestää maljakossa yhdestä kahteen viikkoa.
20232_69137.jpg
Kasvihuoneen syksy
Elokuun loppupuolelta lähtien varaudutaan kylmeneviin öihin tuomalla lämmitin kasvihuoneeseen. Lämmitin kuivattaa huoneilmaa myös sateisina jaksoina, jolloin ilma on kosteaa ja altistaa kasvit erilaisille taudeille. Harmaahome, härmä ja muut sienitaudit viihtyvät kosteilla lehdillä. Siksi onkin tärkeää, että syyskesällä vältetään kastelemasta kasvin lehtiä ja kastelu ajoitetaan aina aamuun. Näin kasvusto ehtii kuivua ennen kasvihuoneen luukkujen sulkemista.
20216_71375.jpg
Vinkit turvalliseen juhannukseen mökillä: muista nämä seikat!
Juhannusta vietetään perinteisesti mökeillä ja veden äärellä ja valitettavasti juhannus on myös hukkumisten ja tulipalojen osalta kesän kriittisintä aikaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) antaa vinkkejä turvallisen mökkijuhannuksen viettoon. Häkämyrkytyksen ja kaasuvuotojen välttämiseksi tarkista kaasulaitteiden kunto ja huolehdi ilmanvaihdosta. Vältä tulipalot ja käytä kertakäyttögrilliä vain valvottuna ja palamattomalla alustalla. Tarkista myös palovaroittimen toimivuus ja varaudu tulipaloon sammutusvälineillä. Muistathan käyttää pelastusliivejä veneillessä ja valvoa lapsia rannalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton