• Etusivu
  • Rakentaminen

Kaiverra halloween-kurpitsa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.10.2023
202310_72871.jpg

Millainen irvistys sinun kurpitsallasi on? (Kuva: Pixabay)

Kurpitsan kaivertaminen on hauskaa puuhaa. Siinä voi päästää oman mielikuvituksensa ja luovuutensa valloilleen. Haluatko kaivertaan perinteisen irvinaaman vai seikkaileeko sinun kurpitsassasi kissa kuutamolla? Mikä parasta, tässä taiteilussa ei mene mikään hukkaan, sillä kurpitsan sisälmyksen voi käyttää vaikka piirakkaan. Siemenistä voi puolestaan tehdä kotitekoisia snacksejä, jotka maustetaan oman mielen mukaan.

Muistathan olla varovainen veitsen kanssa!

Kaiverrusohje

  1. Leikkaa kurpitsan kansi pois varovasti. Tämä työvaihe kaipaa voimaa, joten valitse tukeva veitsi, jonka varsi ei luista käsissäsi.
  2. Koverra kurpitsa ontoksi lusikan avulla. Kurpitsan kovertamiseen on olemassa myös omia työkaluja, mutta peruspuukoilla sekä lusikalla pääset pitkälle.
  3. Luonnostele tussilla kasvonpiirteet kurpitsaan. Vesiliukoinen tussi lähtee helposti pois kostealla sienellä pyyhkimällä.
  4. Lopuksi vain pieni tuikku sisään ja kurpitsa hämärään huoneeseen tai kuistille näkyvälle paikalle luomaan tunnelmaa – huomioi paloturvallisuus. Voit myös käyttää paristokäyttöisiä valoja, jotka ovat turvallinen ratkaisu lapsi- ja lemmikkitalouksissa. Muistathan, että et saa jättää kynttilää valvomatta ja aseta kynttilällä varustettu kurpitsa turvalliseen paikkaan, josta liekki ei pääse missään yhteyksissä leviämään ympäristöön.
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)

Muutama pieni vinkki!

  • Kaipaatko ideoita kaiverrettavaksi kuvaksi? – Seikkaile kuvapalveluissa tai hae hakusanalla Halloween – saat aimo määrän hienoja kurpitsaan koverrettuja taideteoksia inspiraatioksesi.
  • Kurpitsan säilyvyyttä parantaa sen sisäpinnan huuhtominen etikalla.
  • Viileässä kurpitsa säilyy parhaiten.
(Kuva: Pixabay)
(Kuva: Pixabay)

Kurpitsasta voi loihtia kaikenlaisia herkkuja, nappaa ohjeet talteen:

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_81624.jpg
Mikä aitakasvi sopii perennoiden lähelle? Asiantuntija vastaa
Haluaisin pihallemme muotoonleikattavan pensasaidan, jonka eteen voisi perustaa perennapenkin. Onko olemassa sellaista aitakasvia, joka olisi sen verran syväjuurinen ettei häiritsisi perennoiden kasvua? Tarkoituksena olisi istuttaa kookkaita aurinkoisen paikan perennoja kuten punatähkää, sinipiikkiputkea ja talvetettuja dahlioita, ei siis pelkkiä maanpeiteperennoja.Paikka, johon aita tulisi, on aurinkoinen ja melko kuiva ja paahteinen, mutta kasvualustaa on yli 50 cm ja se on muokattavissa. Toiveena on, että pensasaidasta saisi 1,5–2 m korkean ja se olisi joku muu kuin orapihlaja. Piha on vyöhykkeellä 1b.
20172_48287.jpg
Puutarhamyymälä Muhevainen
Puutarhamyymälä Muhevaisen monipuolisista valikoimista löydät kaikki pihan ja parvekkeen kasvit ja paljon muuta istutuksiin ja puutarhanhoitoon. Pihakasvien lisäksi myymälöistä löytyvät myös siemenet, mullat, lannoitteet, ruukut ja käsityökalut - eli kaikki, mitä puutarhassasi tarvitset. Muhevaisen palveluvalikoimaan kuuluvat lisäksi myös pihasuunnitelmat ja neuvontakäynnit. Anna asiantuntijan auttaa! 
20238_63821.jpg
Helmililja on varhainen kevätkukkija
Pitkän ja pimeän talven jälkeen sipulikukat luovat värikkyyttä silloin, kun perennat eivät vielä ole heränneet kasvuun ja puut ja pensaat ovat paljaita. Talvenkestävät helmililjat kukkivat toukokuussa.
202111_73540.jpg
Jättipoimulehti ja rusopajuangervo - uhka vai mahdollisuus?
Lukija kysyy: "Ajattelin istuttaa rusopajuangervo aidanteen eteen jättipoimulehtiä estämään ensin mainitun leviämistä. Onko se hyvä idea?"
20238_59603.jpg
Herkullinen tatti herkkutatti
Kauppasienten ehdoton ykkönen herkkutatti (Boletus edulis) ilmestyy poimittavaksi toisinaan heti kesäkuussa, ja satoa voi poimia lokakuulle asti. Parasta poiminta-aikaa elellään elo- ja syyskuussa.Sieni antaa satoa lähes joka vuosi runsaanlaisesti. Aivan ensimmäisiä tatteja kannattaa katsastaa metsän kulkureittien varsilta sekä suurten kuusien juurilta. Tatit ovat paikkauskollisia – yleensä.Kova kasvualusta on näiden tattien mieleen. Sienten määrässä on vuosittain suuria eroja. Satokauden lopulla tatteja löytynee vielä kuivista mäntymetsistä.
20226_78579.jpg
Vihreää voimaruokaa versoista
Talvella, kun ihminen tarvitsee vitamiineja ja voimaa, kannattaa kokeilla vihreiden versojen kasvattamista. Versottaminen on syötävien taimien kasvattamista vähässä mullassa. Se on hauskaa ja hyödyllistä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton