• Etusivu
  • Ajankohtaista

Keskustelupalstan ohjeet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.03.2013
200911_19420.jpg

Mistä voin muokata omaa profiiliani?

Paina välilehteä "Keskustelut" ja klikkaa ylärivin linkkiä "oma profiili". Näet myös foorumilla aina omien viestiesi kohdalla pikalinkin omaan profiiliin. Muut eivät näe sitä sinun kohdallasi, vaan aina vain omalla kohdallaan. Oma profiili -pikalinkkiä ei voi itse poistaa.

Miten saan lisättyä oman kuvakkeen eli avatar:n?

Mene "oma profiili"-sivulle ja paina "Aukaise kuvakehallinta"-nappia. Valitse sieltä vaihtoehto 1 tai 2. Kakkoskohdassa voit valita kuvan, joka on tallessa omalla koneellasi. Klikkaa "selaa" ja valitse omista kuvistasi kuva. Ruksaa tekijänoikeuslaatikko. Klikkaa "tallenna".

Vanhaa kuvaa ei tarvitse erikseen poistaa. Se poistuu automaattisesti, kun lisää uuden.

Miten saan muita profiilitietojani muokattua?

Mene "oma profiili"-sivulle ja muokkaa tietosi haluamaksesi:

  • Nimimerkki: Nimimerkkiä voit vaihtaa tästä, ja se näkyy aina profiilissasi ja viestiesi vasemmalla puolella.
  • Sukupuoli: Jos sukupuolen valitsee, niin se näkyy sukupuolilogona (uros-/naaras-merkit) nimimerkkisi vieressä.
  • Syntymävuosi: Vaikka syntymävuoden valitsee, niin se ei ainakaan tällä hetkellä näy muille missään.
  • Etunimi ja Sukunimi sekä Paikkakunta ja Maa: Nämä näkyvät viestiesi kera kuvakkeesi alla ja profiilissasi, jos kirjoitat ne kenttiin ja ruksaat laatikon "näytä nimitiedot julkisena".
  • Kasvuvyöhyke: Valitse asuinpaikkasi kasvuvyöhyke. Se näkyy avatar-kuvan alapuolella.
  • MSN, Skype ja Kotisivu: Eivät näy vielä missään vaikka lisäisitkin. Ainakaan minä en näe. Asia on luultavasti kehityksen alla vaikka alhaalla oleva teksti sanookin "Sähköpostiosoitetta ei milloinkaan julkaista suoraan sivuilla. Skype ja MSN tunnukset näkyvät ainoastaan Rakentaja.fi jäsenille."
  • Ammatti, Harrastukset ja Motto: Näkyvät profiilissasi ja viestiesi kera kuvakkeesi alla jos vain kirjoitat niihin jotain.
  • Aukaise Kuvakehallinta: Tästä napista pääset avatarsäätöihin.
  • Yleinen kuvaus, eli esittely: Näkyy, kun joku katsoo profiiliasi.
  • Profiilikuvat: Tässä on kaikki foorumille lisäämäsi kuvat. Tähän voit myös lisätä kuvia myöhemmin käytettäväksi. Jokaisen kuvan alla on merkki kuvan poistamiseksi ja sen muokkaamiseksi.

Kun olet muuttanut mitä tahdot profiilistasi, paina "Tallenna" tai mikään ei muutu. Edellisiä asioita ei tarvitse erikseen käydä poistelemassa sillä ne poistuvat automaattisesti, kun muutat ne ja painat "Tallenna". Seuraavan kerran profiiliaan voi muuttaa vasta 15 vrk:n kuluttua.

Miten hakusanalla hakeminen toimii?

Kirjoita tahtomasi hakusana keskustelupalstan oikeassa yläkulmassa olevaan hakulaatikkoon, (hakusana-kohtaan) ja paina "Hae". Jos et löydä etsimääsi, niin koita sanaa eri muodossa. Toiminto hakee hakusanaasi sekä viesteistä että otsikoista.

Miten saan uusimmat viestit tahtomallani tavalla näkyviin?

Keskustelun etusivulla on ylempi laatikko jonka nimi on "Uusimmat". Valitse "Hae uusimmat"-kohdasta mielesi mukaan joko

  • Viestit
  • Viestit (puu)
  • Viestiketjut
  • Muuttuneet viestiketjut tai
  • Omat viestit.

Valitse sitten miltä ajalta tahdot niiden näkyvän ja paina "Hae". Näkymä myös päivittyy "Hae"-painiketta klikkaamalla. Viestilistan alaosasta voit vielä valita kaikki, jos viestejä on useampi sivu. Kun vie kursorin ketjuotsakkeen päälle listassa, MUTTA EI NAPSAUTA, näkee kuka sen viimeisimmän viestin on kirjoittanut ja palan itse viestistä.

Miten saa näkyviin jonkun tietyn nimimerkin kirjoittamat viestit?

Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa "Hae"-nappia ja näkyviin tulee tavallisen haun lisäksi nimimerkillä haku. Valitse alasvetolaatikosta miltä ajalta haetaan (ei ole pakollinen) ja kirjoita vähintään kolme ensimmäistä merkkiä nimimerkistä -> esiin tulee valikko, jossa ko. merkeillä alkavat nimimerkit on. Kirjoita nimimerkki itse loppuun tai valitse listasta ja paina uudestaan "Hae"-nappulaa. Jos kirjoituskursori ei pysy nimimerkillä haku-laatikossa, vaan pomppaa takaisin ylempään laatikkoon, niin pidä hiiren näppäintä pohjassa sillä kohtaa, kunnes nimimerkki on kirjoitettu tai saat valittua sen valikosta.

Haut toimivat myös päällekkäin, eli voit hakea tietyn nimimerkin kirjoittamista viesteistä jotain tiettyä aihetta. Tällöin hakujärjestyksenä kannattaa olla: ajanhakso, nimimerkki ja sitten vasta hakusana.

HUOM: Joskus hakiessa ei saa kovin paljoa viestejä näkyviin. Koita vaihtaa etusivulla käyttämääsi ajanjaksoa, jolta viestejä tahdot näkyvän, isommaksi. Jos haku ei siltikään toimi kunnolla, tarkista onko hakusanat ja nimimerkit oikein (pisteillä, viivoilla, isoilla kirjaimilla jne. on merkitystä).

HUOM 2: Jos hakulaatikko ei tyhjene, niin maalaa edellinen teksti ja paina delete, tai klikkaa nimimerkkilaatikkoa. Firefoxia käyttäville asetus, jolla entiset hakusanat saa kentistä pois on: Työkalut - Asetukset - Tietosuoja - Tallenna lomakkeisiin ja hakupalkkeihin kirjoitetut tiedot (toinen läppä ylhäältä).

Miten saan viestiketjumuistuttimen päälle/pois päältä?

Muistutuksen tilaus: Rullaa haluamasi viestiketjun yläosaan ja klikkaa otsikkopalkin toista nappia (punainen huutomerkki).

Muistutuksen poistaminen: Mene "oma profiili"-sivulle ja paina "Tästä muistutin hallintaan"-linkkiä. Jokaisen muistuttimen edessä on roskakorinappi, josta ko. muistuttimen voi poistaa.

Miten lisään kuvia?

Lisää lisää mielellään vain yksi kuva viestiä kohden, kuitenkin korkeintaan kolme. Sallitut kuvaformaatit ovat: jpg, png ja gif. Palveluun voi lisätä max. 8,5 Mt:n kokoisia kuvia. Kuvat pienennetään automaattisesti 150, 200, 500 pikseliä leveään kokoon. Voit myös siirtää kuvan alkuperäisen kokoisena (rastita Säilytä kuvani alkuperäisessä muodossa), jolloin tiedoston maksimikoko on 100 kt ja kuvan maksimikoko on 500x400 pikseliä (leveys x korkeus).

Muista, että sinulla on oltava oikeus käyttää ko. kuvaa (huom. tekijänoikeuslaki).

Laita vilkkuva kirjoituskursori siihen kohtaan, mihin kuvan tahdot tulevan ja klikkaa kuvanlisäysmerkkiä:

Esiin ponnahtaa ikkuna, josta pääset lisäämään kuvia omalta koneeltasi. Paina "Selaa" ja valitse kuva, jonka tahdot lisätä. Voit antaa sille myös nimen. Valitse tahdotko kuvasi näkyvän alkuperäisessä muodossa. Kuva pienentyy automaattisesti, jos et laita ruksia. Klikkaa sitten "Lähetä kuva". Kansiossa aikaisemmin olevat kuvat eivät haittaa kuvan lisäystä.

200911_19421.jpg

Kun kuva on latautunut se tulee näkyviin kansioon ja siirtyy myös viestinkirjoitukseen.

Nyt voit vielä skaalata (muuttaa kokoa) kuvaa, kun klikkaat kuvan aktiiviseksi ja otat kulmapisteestä kiinni hiirellä ja venytät. Reunapisteestä venyttäminen vääristää kuvaa joko pitkulaiseksi tai leveämmäksi.

200911_19422.jpg

Kuvaan saa myös tehtyä linkin, kun klikkaat kuvan aktiiviseksi (niin että pisteet reunoilla näkyy) ja lisäät alhaalla olevaan "Kuvan ominaisuudet"-kohtaan tahtomasi http-osoitteen kohtaan "Link".

Uuden aiheen lisäys

Uuden aiheen voi lisätä, jos jo olemassaolevista aiheista ei löydy sellaista, johon oma asia sisällöltään sopii. Ns. kertakäyttöisiä aiheita ei suositella luotavaksi.

Uuden aiheen pääsee lisäämään, kun menee keskustelupalstan etusivulle ja valitsee "Aiheet - Puutarha" -laatikosta mieleisensä aiheen. Otsikkolaatikon alla näkyy vihreällä "Lisää keskustelu tälle alueelle". Ko. kohdassa kerrotaan, jos voi lisätä vain viestin tai jos ei voi lisätä mitään.

Viestin kirjoittaminen

  • Rivinvaihtokomento on Shift + Enter. (Shift on heti Caps Lockin ja Enterin alla.)
  • Kopiointi ja liittäminen: kopioi = Ctrl + C ja liitä = Ctrl + V.
  • Lihavoinnit, alleviivaukset yms. säädöt tekstiin kannattaa tehdä jälkeenpäin niin, että maalaa haluamansa alueen ja sitten valitsee haluamansa muotoilun päälle.

Miten saan liitettyä viestiini linkin?

Kopioi (Ctrl + C) se http-osoite, jonka tahdot viestiisi linkittää. Sivuston sisäisen linkin saat kopioitua, kun klikkaat tahtomaasi aihetta hiiren oikealla napilla ja valitset esiin tulevasta valikosta "Kopioi pikakuvake".

200911_19485.jpg

Maalaa sitten se sana, johon tahdot osoitteen linkittää ja paina Link-nappia (vihreä maapallon ja ketju). Liitä (Ctrl + V) tekstikenttään kopioimasi osoite ja paina OK. Pääset muokkaamaan linkin ominaisuuksia, kun kirjoituskursori on linkin kohdalla.

200911_19481.jpg

Pääset muokkaamaan linkin ominaisuuksia, kun kirjoituskursori on linkin kohdalla. On suositeltavaa valita Target-valikosta "new window" --> sivu avautuu kokonaan uuteen ikkunaan. Jos annat sen olla "normal" --> sivu avautuu nykyiseen, aktiivisena olevaan kehykseen.

200911_19482.jpg

Miten voin muokata viestejäni?

Voit muokata omia viestejäsi Muokkaa viestiä -painikkeella (kynä ja paperi -kuvake viestisi yläpuolella). Muokkaaminen onnistuu yhden tunnin ajan (alkuperäisen viestin luomisesta).

Mikä se vihreä/keltainen pallukka nimimerkin vieressä on?

Se esittää hehkulamppua, joka palaa vihreänä, jos kyseinen käyttäjä on parhaillaan kirjautuneena ja sivuston käyttäjänä tai keltaisena, jos ei ole.

Mitä/miksi ne tähdet on?

Keltaiset tähdet lisääntyvät kirjoittajan viestimäärän kasvaessa. Sininen ja punainen ovat ylläpitäjä- ja moderaattoritähtiä.

Mikä se roskalaatikko omien viestieni oikeassa yläkulmassa on?

Sillä voit poistaa kyseisen viestisi.

Mikä se ruttunaama viestien oikeassa yläkulmassa on?

Sillä voit ilmoittaa sopimattomasta viestistä tai häirikköviestistä ylläpidolle.

Miksi jonkun viesti näkyy vaalenkeltaisella taustalla?

Se viesti näkyy keltaisella pohjalla, jonka on valinnut luettavakseen esim. Uusimmat-laatikossa. Taustaväri häviää, kun vaihtaa sivua tai tekee jonkin toisen toiminnon.

Miten tekstiä ja näkymää voi suurentaa?

Jokainen voi valita tekstinsä koon sitä kirjoittaessaan, mutta koko näkymää saa suuremmaksi painamalla näppäimistöltä Ctrl ja + ja vastaavasti pienemmäksi painamalla Ctrl ja -.

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20238_61259.jpg
Pikkupuiden parhaimpia
Puusuvuista pihlajia pidetään yhtenä kauneimmista. Pihlaja on koristeellinen kaikkina vuodenaikoina; valkoiset kukinnot, punaiset marjat ja näyttävä syysväritys keräävät katseita. Puutarhan viheristutuksissa pihlaja on yksi käytetyimmistä puista. Useimpiin puihin verrattuna kotipihlaja on pienehkö ja monesti pensaan tavoin monihaarainen. Pienuudesta on etua, sillä puu mahtuu ahtaalle rivitalopihalle ja jopa katualueelle.
20218_72079.jpg
Mistä johtuu oheisen kuvan pensasaidan kuoleminen?
Mistä johtuu oheisen kuvan pensasaidan kuoleminen? Tätä tapahtuu toisesta päästä ja rivin keskeltä myös.
20241_83395.jpg
Linné kehitti hauskan kasvikellon
Ruotsalainen luonnontutkija Carl von Linné (1707–1778) teki tutkimusretkiä Ruotsissa, etenkin Uppsalan ympäristössä, ja ympäri Eurooppaa. Hän perusti oppinsa eliökunnan systemaattisesta nimeämisestä näiden tutkimusten varaan. Linné onkin tieteellisen luokitusjärjestelmän perustaja ja luoja. Hänen kaksinimijärjestelmässään kasville annettiin kaksiosainen eli binomiaalinen nimi (sukunimi sekä lajinimi). Linnén järjestelmä ei kuitenkaan ilmennä kasvien todellisia sukulaisuussuhteita, mutta silti se antoi kuitenkin voimakkaan sysäyksen kansainvälisen kasvisystematiikan kehitykselle. Hänen merkityksestään kertoo sanonta "Luoja loi, mutta Linné järjesti".
Omenapuun kukka
Omenapuu on yksi helpoiten viljeltävistä hedelmäpuista
Omenapuu on yksi helpoiten viljeltävistä hedelmäpuistamme. Se on sekä kaunis että erittäin hyödyllinen. Moninaiset kesä-, syys- ja talviomenalajikkeet takaavat juuri käyttötarkoitukseensa sopivan puun löytymisen. Lajikkeen valinta tehdään vyöhykkeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Harvat lajikkeet kuitenkaan menestyvät V-vyöhykettä pohjoisemmassa.
20193_56728.jpg
Kasvit luovat pihan tunnelman - vuodenajat vaihtavat pihan ilmeen
Piha on joka talon ympärillä, mutta viihtyisäksi keitaaksi se muutetaan oikein valituilla ja sijoitetuilla kasveilla. Rehevyyttä ja tunnelmallisuutta luodaan kerroksellisen kasvillisuuden eri elementeillä. Ne muuttavat pihan puutarhaksi.
20228_79369.jpg
Mikä "viholainen" kiusaa marjapensasta? Asiantuntija vastaa
Mustaviinimarjapensaassa on ollut kahtena vuotena vaaleanvihreä toukka. Pensaat voivat hyvin, kunnes tulee raakileet, toukat ilmestyvät ja sen jälkeen ei tule marjoja, pensaiden lehdet käpristyvät ja kuivuvat. Toukkia on paljon lehtien pinnoilla. Miten saan ne hävitettyä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton