• Etusivu
  • Piha

Vaihtoehtoisia kasvualustoja: kookoskuitu

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Esbau Oy
Päivitetty 13.02.2024
kookoskuitu rouhea bio proffa-750x422

Hyvä kasvualusta on välttämätön kasvien hyvinvoinnille ja vaikuttaa niiden kasvuun. Kasvualusta on väliaine kasvin juurten ja tarvittavien ravinteiden ja veden välillä.

Hyvä kasvualusta edesauttaa juurtumista. Kasvualustan ollessa riittävän huokoinen mahdollistaa se ravinteiden ja veden lisäksi ilman sitoutumisen materiaaliin. Ilmaa sitouttanut materiaali on juurten hapensaannin kannalta välttämätöntä. Juuriston suurin haaste onkin liian tiivis ja hapeton kasvualusta.

Kun siirrytään kokonaan mullattomaan kasvatukseen, on muistettava huuhtoa uudelleen istutettavien kasvien juuret huolellisesti mullasta.

Kookoskuitu korvaa turpeen tai mullan

Kookoskuidulla voit korvata mullan tai turpeen sataprosenttisesti tai parantaa mullan laatua, muun muassa kosteuden pidätyskykyä ja ilmavuutta. Kookoskuitu nopeuttaa juuriston kasvua ja sopii niin normaaliin kuin vesiviljelyynkin. Kookoskuitu on erinomainen kasvualusta myös luomuviljelyyn.

Kookoskuitu on uudelleen käytettävää ja hitaasti maatuvaa. Kookoskuitua valmistetaan kookoksen kuoresta ja sen pH-arvo on 6. Kookoskuitu myydään briketteinä, jotka on helppo säilyttää ja niistä

Muistathan, että kookoskuitua käytetään myös bokashin multatehdasvaiheeseen.

BioProffa Kookoskuitu

-100% kookoskuitua, korvaa mullan ja turpeen
- Parantaa myös mullan koostumusta. (Kosteuden pidätyskyky ja ilmavuus)
- Nopeuttaa juuriston kasvua.
- Sopii normaaliin ja vesiviljelyyn.
- BioProffa Kookoskuitu kasvualustaa on mahdollista käyttää uudelleen useita kertoja.
- Helppo kuljettaa ja varastoida.
- Ei sisällä ravinteita eikä lisäaineita
- Soveltuu luomuviljelyyn

Kookoskuituharkko, rouhea

kookosrouhetta pakkauksessa

Kookoskuitua bokashointiin

Laita kookoskuitubriketti multatehtaan pohjalle imemään pohjalle kertyvä kosteus. Näin kasvualustan määrä samalla kasvaa ja voimakas multa laimenee sopivasti. Multaantumisen tehostamiseksi voit kastella briketin myös EM-Active Emmalla, joka sisältää tehokkaita mikrobeja. Näin saat kookoskuidusta heti mikrobirikasta kasvualustaa kasveillesi.

EM-Active Emma

Esbau Oy
Piha
kasvit
kasvatus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

lammas tuijottaa kameraa
Lampaanvilla herättää kiinnostusta kotipuutarhureissa
Yhdeksi kiinnostavaksi tuotteeksi edellisillä kevätmessuilla on noussut Lampaanvillan käyttö puutarhan hyvinvointiin. Saattaa kuulostaa erikoiselta ajatukselta, mutta lampaanvillasta on itseasiassa paljon hyötyä puutarhan istutuksille.Lampaanvilla on uusiutuva raaka-aine, jonka hiilijalanjälki on pieni. Se säästää energiaa ja kaikki tuotteet ovat täysin biohajoavia. Lampaanvilla edistää kasvien kasvua ja se sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia. Lampaanvillatuotteet varastoivat jopa 1/3 tilavuuttaan vastaavan määrän vettä, minkä ne sitten vapauttavat hitaasti ympärilleen.
20226_70777.jpg
Puutarhan tuholaiset tihutöissä
Tuholaiset saattavat aiheuttaa suurta harmia puutarhassa. Niinpä kaikkia öttiäisiä kannattaa tarkkailla muiden hoitotöiden tai kasvien ihastelun lomassa. Mitä nopeammin tuholaiset huomataan ja saadaan torjuttua, sitä pienemmin tuhoin päästään. Pienet määrät toukkia tai etanoita on helppo kerätä jopa käsin. Vuoroviljely auttaa mm. kaali-, sipuli- ja porkkanakärpäsen torjunnassa.
hyönteishotelli
Hotelli hyönteisille?
Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä ympäristölle ja ihmiselle. Hyönteiset pölyttävät kukkia ja huolehtivat puutarhan, terassin tai parvekkeen ekologisesta tasapainosta hävittämällä tuholaishyönteisiä. Esbau Oy on tuonut kotimaan markkinoille luonnonmateriaaleista käsintehdyt Hyönteishotellit, jotka tarjoavat luonnollisen pesimä- ja suojapaikan puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeille hyönteisille.
20241_83360.jpg
Istutusetäisyydet
Yleensä kasvit kannattaa istuttaa yhtenäisiin ryhmiin. Näin puutarhaan saadaan selkeä tilajako ja kasveja on helpompi hoitaa. Perennoita, pensaita ja lehtipuita voi istuttaa toukokuusta syyskuulle, eli koko kasvukauden ajan. Paakut kastellaan hyvin sekä ennen istutusta että sen jälkeen.
20228_79410.jpg
Muiden kasvien istutusetäisyys tuija-aidanteeseen? Asiantuntija vastaa
Istutin seka-aidateen, jossa eniten näkösuojaa tarvitsevalle paikalle istutin pilarituijia (Thuja occidentalis 'Fastigata'). Tuijat ovat vielä sen verran kapeita, että niiden eteen haluaisin istuttaa 1–1,5 m korkeiiksi kasvavia pensaita tai suuria perennoja. Mutta miten etäälle tuijista istutukset pitää tehdä? Onko se 1 m vai 1,5 m etäisyydelle? Nämä uudet siis vahvistamaan näkösuojaa, kun muuten tuija-aidanne on tästä kohden harva.
20226_78480.jpg
Akkukäyttöisten puutarhakoneiden trendi jatkaa kasvuaan: tutustu tehokkaisiin uutuuksiin
Akkukäyttöisten puutarhakoneiden trendi jatkaa kasvuaan. Eikä ihme, sillä älykästä akkuteknologiaa hyödyntävät laitteet ovat aiempaa tehokkaampia, todella miellyttäviä käyttää ja antavat virtaa pitkään. Maksimaalista suorituskykyä edustaa Boschin uusin 36 V -akkutyökalusarja, jolla hoituvat helposti isompienkin pihojen vaativat puutarhanhoitotyöt.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton