• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kotitalousvähennys myös pihan peruskorjaus- ja hoitotöistä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.08.2009
20098_18333.jpg

Kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää!

Kodin tai vapaa-ajan asunnon pihan kunnossapito- ja perusparannustyön kustannukset voi osittain vähentää verotuksessa, kun työt tekevä yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Pihan peruskorjaustöistä ja pihan hoidosta nimenomaan työn osuus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena tai hän voi hakea etukäteen muutosta ennakonpidätysprosenttiinsa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta.

Vuonna 2009 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3 000 €: Kumpikin puoliso voi saada vähennyksinä 3 000 euroa, eli perheessä kotitalousvähennystä voi saada yhteensä 6 000 euroa. Omavastuu on edelleen 100 euroa. Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus tai palkka ja palkan sivukulut on maksettu.

Kotitalousvähennystä haetaan itse. Veroilmoituksessa ilmoitetaan

  • teetetyt työt
  • maksetut työkorvaukset
  • maksetut palkat ja palkan sivukulut

Lisää viherrakentamisesta...

ARAn suhdanneavustus asuntoyhtiöille

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää suhdanneluonteisia avustuksia kerros- ja rivitalojen korjauksiin. Suhdanneluonteisia avustuksia (10 %) kerros- ja rivitalojen korjauksiin haetaan korjattavan kohteen sijaintikunnasta. Hakijana on kerros- tai rivitalon (vähintään 2 asuntoa) omistava yhteisö. Avustusta saa myös pihan peruskorjaukseen. Hakemukseen on liitettävä kopiot urakkasopimuksen tai muun sopimusasiakirjan töiden aloittamisajankohtaa, urakkahintaa ja sopimusosapuolia (käytävä ilmi myös Y-tunnukset) koskevista sivuista. Työt on saanut aloittaa aikaisintaan 1.2.2009 ja ne on aloitettava viimeistään 31.12.2009. Työt on toteutettava vuoden 2010 loppuun mennessä.

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_81687.jpg
Vadelma (Rubus)
Vadelma kasvaa maassamme luonnonvaraisena kaikkialla ja sitä voidaan viljellä vielä VI-vyöhykkeelläkin. Vadelma on kaksivuotinen puolipensas ja kasvin maanalaisista osista tulee vuosittain uusia versoja, jotka talvehtivat. Seuraavana vuonna niihin kasvaa sivuversoja, jotka kukkivat ja muodostavat marjoja. Marjasadosta päästään nauttimaan Etelä-Suomessa heinäkuun lopulla ja pohjoisessa pari kolme viikkoa myöhemmin. Kypsän marjan tunnistaa siitä, että se irtoaa helposti kannastaan.
202211_80251.jpg
Mihin käyttää kriikunoita? Asiantuntija vastaa
Kriikunoita tulee meille tänä vuonna paljon. Olemme miettineet, mihin niitä voisi hyödyntää, koska esimerkiksi hillo tuntuu olevan paljon luumuhilloa happamampaa tai kitkerämpää. Myöskin olemme tehneet kriikunalikööriä, mutta maksa ei kestä näin suurta satoa. Vinkkejä tai ehdotuksia?
20223_77353.jpg
Kellokukat tuovat mieleen aurinkoiset niityt
Kellokasvien heimoon (Campanulaceae) kuuluvia kellokukkia kasvaa Suomessa luonnonvaraisina kymmenkunta ja ruukuissa tai puutarhoissa kasvatettuina noin 50 eri lajia. Tähän heimoon kuuluu eri puolilla maailmaa kasvavina 300 eri lajia.
20136_35313.jpg
Puutarhurista unelma-ammatti
Marjo Huovila ja Nanna Zitting opiskelevat TTS:ssä puutarhatalouden perustutkintoon, suuntautumisena kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelma (puutarhuri). Marjo on kokopäiväinen opiskelija ja opiskelee tutkintoon omaehtoisessa koulutuksessa, Nanna puolestaan opiskelee oppisopimusopiskelijana.TTS:n Puutarha-alalla on mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto tai osatutkinto perus-, ammatti- ja erikoisammatti tasoilla.Tutustu puutarha-alan koulutustarjontaan
20234_81571.jpg
Kotimainen kasvikatto kohteeseen kuin kohteeseen sopivilla kasvivalinnoilla
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n monivuotinen tutkimusyhteistyö Helsingin Yliopiston Viides Ulottuvuus- tutkimusohjelman kanssa on tuottanut paljon tarvittavaa tietoa keto-/niittykaton toiminnasta ja kasvien viihtyvyydestä. Tutkimustietoihin ja saatuihin kokemuksiin perustuen olemme julkaisseet päivitetyt tuotekortit koskien AKO Garden keto/niitty- ja maksaruohokattoa. Myös RT-korttien hyvät ohjeistukset kannattaa huomioida viher- eli kasvikattoa mietittäessä. Kestävästi kotimainen Ketokatto on myös KESY-tuote.
20213_13513.jpg
Täydellisen salaatin metsästys
Kasvihuoneissa salaatit kasvatetaan ja pakataan hygieenisesti, joten ne lähtevät kauppoihin täysin puhtaina. Kovakourainen pesu tai linkous ei ole tarpeen. Mahdollinen huuhtelu on syytä tehdä varoen ja kuivatus talouspaperin päällä, mutta yleensä ruukussa kasvatetun salaatin lehdet ovat käyttövalmiita sellaisinaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton