• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kylvöohjeet 1- ja 2 -vuotisille kasveille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 27.08.2018
20113_24629.jpg

Taulukossa on suuntaa-antavat kylvöohjeet 1- ja 2-vuotisille kasveille. Sen on koonnut Puutarha.netin jäsen Tarja Rantanen.

Katso koko taulukko tästä (.pdf)

Voit ladata ilmaisen Adobe Acrobat Readerin osoitteessa http://www-adobe.fi

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20236_82418.jpg
Pieni, mutta ikävä vieras: perhossääski
Alun perin tropiikista kotoisin oleva hyönteinen on ryhtynyt hankkimaan itselleen jalansijaa myös Suomessa. Kyseessä on ulkonäöltään ja kooltaan hyvinkin sympaattisen oloinen perhossääski, joka on kuitenkin muuta kuin miellyttävä vieras.
200610_481.jpg
Tiilikaton hoito-ohjeet
Tiilikaton huolellinen hoito varmistaa katon asianmukaisen toimivuuden sekä pidentää katteen ja rakenteiden kestoikää. Tarkista katto vähintään kaksi kertaa vuodessa. Suositeltavat ajankohdat ovat keväällä, jolloin talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot havaitaan välittömästi, sekä syksyllä juuri ennen lumen tuloa.Listaan on koottu tärkeimmät asiat, joihin tarkastuskäynnillä tulee kiinnittää huomiota.1. Katon yleiskunnon tarkistaminenJoskus ankarat olosuhteet tai asennusongelmat saattavat aiheuttaa kattotiilien rikkoutumista. Tarkista, että kaikki kattotiilet ovat säilyneet ehjinä. Kiinnitä erityisesti huomiota sisäjiireihin sekä kattosiltojen, mahdollisten tikasaskelmien ja lumiesteiden alapuolisiin tiiliin. Tarkista myös, että harjatiilet, räystäslinjojen reunimmaiset tiilet ja mahdolliset harjatiivisteet ovat kunnolla paikoillaan.Aluskatteet tulee mielellään tarkistaa ullakon puolelta. Mikäli tämä ei ole mahdollista aluskate tarkistetaan paikoittain tiilien alta. Aluskatteet tulee olla ehjä ja kunnolla kiinnitetty eikä sen päälle saa olla muodostunut vesipusseja.
verkkolehtiautomaatti_P_9688.jpg
Kalkitus maanparannuksen kulmakivenä
Kalkitus on yksi maanparannuksen kulmakivistä. Liian happamassa maassa ravinteet eivät ole kasville käyttökelpoisessa muodossa. Suomen maaperä on luonnostaan melko hapanta, ja lisäksi kalkkia kuluu kasvien käyttöön maasta vuosittain hurja määrä: n. 100 g/m2. Ei siis turhaan puhuta säännöllisen kalkituksen tärkeydestä.
Keltaoranssi kanna
Viikon kysymys: Kannan talvetus?
Kanna koristekasvilla on  yleensä juurimukula, jonka ilmeisesti saa talvetettua, niinkuin daalian. Nykyään kannoja on siemenestä lisättyjä. Saako näitä talvetettua, itse en ole ainakaan onnistunut.
20237_82483.jpg
Jasmike (Philadelphus)
Jasmikkeet (Philadelphus) ovat kasvisuku, johon kuuluu noin 60 lajia 1–6 m korkeita pensaita. Monia näistä pensaista viljellään koristekasveina. Korkeahkot jasmikkeet soveltuvat niin yksittäiskasveiksi, suojapensaiksi kuin aidanteiksikin. Pohjois-Euroopassa tunnetuimpia ovat pihajasmike, hovijasmike ja puistojasmike.
201710_50535.jpg
Talvella on aikaa suunnitella
Haaveiletko piharemontista vai jäikö pihalla tai mökillä töitä tekemättä viime kesänä? Mitä, jos suunnittelisit tarvittavat työt hyvissä ajoin ennen kesää ja palkkaisit keikkatyöläisen avuksesi? Ei alkaisi hommat ahdistamaan kevään korvalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton