• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kylvöohjeet perennoille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2018
20113_24630.jpg

Taulukosta löytyvät suuntaa-antavat kylvöohjeet monivuotisille kasveille eli perennoille. Taulukon on koonnut Puutarha.netin jäsen Tarja Rantanen.

Katso koko taulukko tästä (.pdf)

Voi ladata ilmaisen Adobe Acrobat Readerin osoitteessa http://www-adobe.fi

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20232_69137.jpg
Kasvihuoneen syksy
Elokuun loppupuolelta lähtien varaudutaan kylmeneviin öihin tuomalla lämmitin kasvihuoneeseen. Lämmitin kuivattaa huoneilmaa myös sateisina jaksoina, jolloin ilma on kosteaa ja altistaa kasvit erilaisille taudeille. Harmaahome, härmä ja muut sienitaudit viihtyvät kosteilla lehdillä. Siksi onkin tärkeää, että syyskesällä vältetään kastelemasta kasvin lehtiä ja kastelu ajoitetaan aina aamuun. Näin kasvusto ehtii kuivua ennen kasvihuoneen luukkujen sulkemista.
20139_36251.jpg
Näyttävät nauhukset ovat loppukesän kukkijoita
Kesän lähestyessä syksyä alkavat nauhusten lämpimänkeltaiset kukat loistamaan kuin pienet auringot. Kaikki nauhukset kukkivat keltaisin kukin, mutta kukintojen ja lehtien muodot vaihtelevat lajeittain. Kukinnot voivat olla tähkämäisiä tai töyhtömäisiä tai leveitä ja kartiomaisia. Nauhukset kukkivat runsaasti ja niiden kukinta-aika on pitkä. Isokokoiset nauhukset vaativat melko runsaasti tilaa ja upeimmillaan ne ovatkin juuri yhden lajikkeen runsaina ryhmäistutuksina.
seramis kasvualustaa kukkaruukussa
Seramis on ikuinen istutusalusta
Seramis-savirouhe on jokaisen viherpeukalon ja kotipuutarhurin unelma. Luonnonmukainen, erittäin kestävä mullan tilalla käytettävä savirouhe imee ja varastoi huokoisen rakenteensa ansiosta suuria määriä vettä ja luovuttaa sitä kasvien käyttöön niiden tarpeen mukaan.Luonnonmukainen, ruukkukasvien mullan korvaava Seramis on 100 % puhdasta, poltettua savea. Tuote soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Savirouheeseen voit istuttaa viherkasvit, ulkokukat ja yrtit niin sisätiloissa, parvekkeella kuin puutarhassa.Seramiksen keveys ja ilmavuus luovat ensiluokkaiset kasvuolosuhteet kaikille kasveille, sillä Seramikseen istutettujen kasvien juuret saavat optimaalisen määrän happea, vaikka savirouhe olisi täysin vedellä kyllästetty. Ainutlaatuisen tuotteen ansiosta ruukkukasvien kastelusta ei tarvitse huolehtia jatkuvasti, vaan sisä- tai ulkokasvien kasteluväliä voi venyttää huoletta jopa 3–4 viikkoon. Savirouhe ei myöskään tiivisty samalla tavalla kuin multa.
20206_65163.jpg
Päivitä juhannustaikasi!
Wanha kansa on perinteisesti käyttänyt juhannusyön tunnit naimaonnen lisäämiseen erinäisten taikojen avulla. Harvan kerrostalon pihalta löytää nykyään kaivoa, saati että jokaisen omakotitaloalueen liepeiltä löytyisi yhdeksen yrtin peltoa. On siis korkea aika tuoda taiat teknologiaa vastaavalle tasolle.
20115_26252.jpg
Prinsessan pilvilinna; millainen on lasten puutarha?
Mielikuvitukselle tilaaMuistatko lapsuudestasi, missä leikit parhaat leikkisi - millainen ympäristö tarjosi parhaimmat eväät mielikuvitukselle? Kuiskiko tuuli korvissasi, kun keinuit puun latvassa - rakensitko majasi luonnon helmassa?Pienimmät lapset kaipaavat isompien valvontaa, opastusta ja ohjausta, valmista ympäristöä leikkiä varten. Kun ikää tulee muutama vuosi lisää, niin se ei useinkaan enää riitä. Leikkeihin tulee mukaan mielikuvitus; hiekkakasaan rakentuu koko maailma, metsästä tulee viidakko ja pihakivestä vuori! Kepit muuttuvat miekoiksi ja hevostallin seiniksi, kasvit ruuan aineksiksi. Lapset tarvitsevat itselleen ja mielikuvitukselleen tilaa toimia. Leikki-ikäiselle ei enää riitä parin neliön hiekkalaatikko ja pihakeinu.
20228_79321.jpg
Mikä on tämä vieras kasvi kukkapenkissä? Asiantuntija vastaa
Mikähän kasvi tämä on? Kasvi on ilmestynyt kukkapenkkiin. Se on noin 120–130 cm pitkä, pienet vaalean lilan väriset kukat. Näyttää myös, että penkissä kasvaa lisäksi pieniä samanlaisia kasveja, mutta tuo yksi on kasvanut tosi pitkäksi ja tuuheaksi. Onko se pahoin leviävä tai muuten haitallinen kasvi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton