• Etusivu
  • Hoitotyöt

Monitoimityökalu muuntuu puutarhurin tarpeiden mukaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 30.07.2013
20136_35583.jpg

AMW 10 -moottoriyksikkö muuntuu lisälaitteita vaihtamalla hetkessä puutarhurin tarpeiden mukaan oksasahaksi tai pensas- tai viimeistelyleikkuriksi.

Bosch on tuonut markkinoille uuden innovatiivisen monitoimityökalun puutarhan muotoiluun ja siistimiseen. AMW 10 –monitoimityökalu muuntuu oksasahaksi, pensas- ja viimeistelyleikkuriksi vain moottoriyksikköön kiinnitettävää lisälaitetta vaihtamalla.

Tilaa Puutarha.net-kaupasta

Muotoilu varmistaa optimaalisen käsiteltävyyden

AMW 10 –monitoimityökalun keskeinen osa on 1000-wattinen moottoriyksikkö, josta riittää voimaa kaikkiin toimintoihin ja johon lisälaitteet ovat vaihdettavissa helposti ilman työkaluja. Laite on muotoiltu optimaalista tasapainoa ja käsiteltävyyttä silmällä pitäen: moottoriyksikössä on erillinen, säädettävä kädensija, jonka kulmaa ja paikkaa voidaan säätää kutakin tehtävää ja käyttäjää varten. Myös olkahihnan kiinnittämiselle on kolme eri kiinnityspistettä.

Innovatiiviset lisälaitteet tekevät työskentelystä helppoa ja mukavaa

Moottoriyksikköön voi yhdistää kolme eri lisälaitetta.

AMW RT viimeistelylisälaitteen innovatiiviset profiiliterät eivät katkea edes varvikossa, ja työkalu tekee erittäin siistiä ja tehokasta leikkausjälkeä. 36 cm:n leikkuuleveys takaa nopean työskentelyn, ja olkahihnan ansioista viimeistelyleikkuria on helppo käsitellä. Tämän lisälaitteen kanssa AMW 10 –monitoimityökalu on noin 1,7 metrin korkuinen ja painaa 5,5 kiloa.

Boschin AMW RT viimeistelylisälaitteen profiiliterät kestävät varvikossakin.
Boschin AMW RT viimeistelylisälaitteen profiiliterät kestävät varvikossakin.

AMW HS pensasleikkurilisälaitteen terän mitta on 43 cm ja hammasväli 15 mm. Tehokkaan leikkurin terää voidaan kääntää täydet 180 astetta, jolloin leikkuri soveltuu kaikkiin olosuhteisiin ja mahdollista esimerkiksi korkean pensaan leikkaamisen ilman korokkeelle kiipeämistä. Moottoriyksikön kanssa työkalun kokonaismitta on noin 2,3 metriä.

Boschin AMW HS pensasleikkurilisälaitteen avulla onnistuu korkeankin pensasaidan leikkaaminen ilman korokkeelle kiipeämistä.
Boschin AMW HS pensasleikkurilisälaitteen avulla onnistuu korkeankin pensasaidan leikkaaminen ilman korokkeelle kiipeämistä.

AMW SG oksasahalisälaitteen teränopeus on peräti 12 metriä sekunnissa, ja se vastaa ketjunopeudeltaan lähes sähkösahaa. Lisälaite voidaan kiinnittää moottoriyksikköön joko suoraan, jolloin työkalun mitta on 2,1 metriä, tai lisävarren päähän, jolloin mitta nousee 2,8 metriin. Automaattinen voitelu takaa, ettei ketju pääse kuivumaan.

Boschin AMW SG oksasahalisälaitteen ketjunopeus vastaa lähes sähkösahaa.
Boschin AMW SG oksasahalisälaitteen ketjunopeus vastaa lähes sähkösahaa.

Tekniset tiedot AMW 10 –moottoriyksikkö

Teho 1000 W
Tyhjäkäyntikierrosluku 11400 min-1
Paino 4,2 kg
Hinta (sis. alv 24 %) 104,90 €

Tekniset tiedot AMW RT –viimeistelyleikkuri

Leikkuuleveys 36 cm
Profiiliterän halkaisija 3,5 mm
Paino 1,4 kg
Hinta (sis. alv 24 %) 99,90 €

Tekniset tiedot AMW HS –pensasleikkuri

Terän pituus 43 cm
Hammasväli 15 mm
Iskuluku tyhjäkäynnillä 1800 1/min
Paino 2,3 kg
Hinta (sis. alv 24 %) 99,90 €

Tekniset tiedot AMW SG –oksasaha

Laipan pituus 25,4 cm
Ketjunopeus 12 m/s
Vetolenkin leveys 1,3 mm
Paino 1,6 kg
Hinta (sis. alv 24 %) 99,90 €

Boschin AMW 10 -monitoimityökalun moottoriyksikkö.
Boschin AMW 10 -monitoimityökalun moottoriyksikkö.
Robert Bosch Oy / Työkalut
Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
1861_655332890_2011102485925.jpg
Kauniita kransseja ja koristeita
Kirkkonummen Jorvaksessa sijaitsevan Puutarhaliike Reimanin ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa koristeita ja kransseja, joista kelpaa ottaa mallia!
20228_79353.jpg
Milloin leikataan norjanangervoa? Asiantuntija vastaa
Mikä on sopiva ajankohta leikata norjanangervo, mikä on rehevöitynyt liian suureksi ja leveäksi? Onko paras leikata se ihan alas vai napsia oksista osa?
201912_61715.jpg
Ekologiseksi voi oppia
Havahdutko sinäkin välillä maailmaan, jossa kaikki tehdään yhtäkkiä bambusta, jota sitäkin pitäisi suojella, etteivät pandat kärsi? Ihan sama ostatko kasvorasvaa, teepaitaa vai vihanneksia, niin tuntuu, että joku kauhistelee tekojesi vaikutuksia. Ajatus taustalla on kaunis. Vihdoin on havahduttu siihen, ettei maapallon huonovointisuus olekaan huhupuhetta, ja samalla on ymmärretty, kuinka paljon tuhoa on ehditty saamaan aikaiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton