• Etusivu
  • Kasvillisuus

Näin teet terassista syksyn lempipaikkasi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 20.10.2021
202110_73091.jpg

Syksy on tullut – otetaan siitä kaikki ilo irti! Lasitetulla terassilla tai parvekkeella eivät syyssateet haittaa, ja lasien läpi onkin mukava ihastella ruskan upeaa värikirjoa. Illan hämärtyessä kauniisti sisustettu ja valaistu terassi muuntuu tunnelmalliseksi keitaaksi, jolta ei malttaisi lähteä lainkaan pois.

Keräsimme sinulle ideoita syksyisen lasiterassin ja parvekkeen sisustamiseen. Nappaa vinkit talteen ja tee terassistasi syksyn ehdoton lempipaikkasi!

Mukavuutta tyynyillä, taljoilla ja huovilla

Nyt on oikea aika kaivaa esiin huovat, tyynyt ja lampaantaljat! Iltojen viiletessä on ihana käpertyä pehmeän viltin alle ihastelemaan syksyistä auringonlaskua tai kaupungin valoja. Lisää mukavuutta ja tunnelmaa saat parvekkeellesi tai terassillesi pehmeillä matoilla ja tunnelmavaloilla.

202110_73092.jpg

Syksyn 2021 sisustustrendit: eettisyys ja luonto

Jo viime syksynä pinnalle nousseet sisustustrendit jatkavat suosiotaan. Kantavana teemana ovat ekologisuus, eettisyys ja luonto. Näitä teemoja onkin helppo korostaa rauhoittavien värien, luonnonsävyisten tekstiilien ja viherkasvien avulla. Pehmeän murretut, maanläheiset värit syrjäyttävät valkoisen ja harmaan, ja varsinkin beigen, hiekan ja vihreän eri sävyt ovat tämän syksyn ehdottomia hittivärejä.

Myös kestävä kehitys näkyy tämän päivän sisustamisessa. Nyt suositaan kotimaista ja tehdään pitkään kestäviä hankintoja. Puukalusteet ovat tehneet paluun ja myös kierrätetyt kalusteet ovat yhä yleisempi näky trendikkäässäkin parveke- ja terassisisustamisessa.

Luo valoilla tunnelmaa

Iltojen pimetessä kannattaa ottaa myös kausivalot esille tuomaan tunnelmaa. Kun olet terassilla tai parvekkeella, käytä kynttilöitä ja lyhtyjä nauttiaksesi elävän tulen leikistä hämärässä. Silloin, kun et voi itse olla vahtimassa tulta, ota käyttöön LED-valaisimet.

Tunnelmallisen valaistuksen parvekkeelle tai terassille saat esimerkiksi lisäämällä pieniä valoja ympäri tilaa. LED-nauha terassin kattopalkissa tarjoaa tasaisen tunnelmavalon. Yhdistele tilassa myös muita, erilaisia valosarjoja ja vaikkapa LED-tuikkuja. Kaikkien valojen ei myöskään tarvitse olla katossa tai pöydillä. Kokeile siirtää osa valoista lattianrajaan.

20219_72290.jpg

Syyskasveilla saa mukavasti lisäväriä terassille

Kruunaa kotoisa lasitettu parvekkeesi tai terassisi syksyisillä kasveilla! Muun muassa callunat ovat vuodesta toiseen ehdottomia parvekkeiden syyssuosikkeja. Ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia kasveja, sillä ne varisevat vain vähän. Myös muratti ja lankaköynnös kestävät hyvinä jopa läpi talven vaikka paleltuisivatkin. Vasta kevään tullessa paleltunut kasvi muuttuu ruskeaksi ja pudottaa lehtensä. Muita hyviä syyskasveja lasitetulle terassille ovat kellokanervat, tuijat ja sypressit. Katso lisää vinkkejä syyskasvien valintaan>>

20219_72291.jpg

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20223_77333.jpg
Kesäköynnökset peittävät, roikkuvat ja kiipeävät!
Suomen kesäsää muuttuu nopeasti. Jos tänään paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta, seuraava päivä saattaakin olla sateinen ja jopa rakeinen. Kuten kesäkalusteita, myös kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla. Se antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.
20142_37820.jpg
Terassi suojaan talven lumilta - Nyt -15%
Aloita varaamalla ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäyntiTilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti parvekelasituksestaTilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti terassilasituksesta
20144_38709.jpg
Lasitetulla parvekkeella ja terassilla on jo kesä!
Parvekelasitus ja lasitettu terassi antavat lisää viihtyisää asuintilaa. Lasitus suojaa sateelta ja lumelta sekä lenteleviltä roskilta. Melu vähenee ja sisustettavuus paranee. Energiaa säästyy ja pinnat pysyvät siisteinä. Remonttivälit pitenevät. Muunna lasitettu parveke ja terassi sellaiseksi, josta olet aina haaveillut: juhlien pitopaikaksi, harrastetilaksi, pikkupuutarhaksi, lukunurkaksi… Anna mielikuvituksesi lentää.Lue lisää terassilasituksesta
200911_19524.jpg
Joulukukkia ostetaan yli sadalla miljoonalla eurolla
Talouden taantuma ei näytä vaikuttavan joulukukkien kauppaan. Joulun kukkamyynnin odotetaan yltävän noin 107 miljoonaan euroon, mikä on saman verran kuin viime vuonna. Joulukukkia ostaa 72 prosenttia kaikista talouksista. Ostavaa taloutta kohden rahaa kukkiin käytetään keskimäärin 63 euroa. Luvut käyvät ilmi Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n marraskuun puolivälissä Kauppapuutarhaliitolle tekemästä tutkimuksesta.- Ihmiset näyttävät pitävän kukkia niin merkittävänä osana joulunviettoa, ettei niiden hankinnasta luovuta huonossakaan taloudellisessa tilanteessa. Kokemukset 1990-laman ajalta olivat hyvin samantapaiset, sillä silloinkin kysyntä pysyi hyvänä ja osittain jopa nousi. Voimme siis käydä melko luottavaisina kohti joulua, kertoo toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.Joulukukkien suurkäyttäjät löytyvät yli 60-vuotiaiden keskuudesta. He käyttävät joulukukkiin rahaa noin puolitoistakertaisesti nuoriin, alle 35-vuotiaisiin perheisiin verrattuna. Myös tulotaso lisää kukkien hankkimista. Yli 85 000 euron bruttotuloihin yltävät taloudet ostavat kukkia lähes kaksinkertaisesti keskiarvoon verrattuna. Keskimäärin lahjakukkiin käytetään 51 ja itselle hankittaviin 36 euroa kukkia ostavaa taloutta kohden.
20227_79004.jpg
Leikkaa oikein ja oikeilla työkaluilla
Pensaat säilyvät elinvoimaisina 20–30 vuotta. Osa lajeista ei tarvitse leikkausta ja toiset vaativat sen vuosittain. Pensaat leikataan kuitenkin vasta tarvittaessa. Säännöllinen, säästeliäs leikkaus tukee parhaiten tasaista kasvua, tarpeeton saksiminen vain heikentää kasvin terveyttä.
20234_78812.jpg
Bonsai
Kasvi, jolle on erilaisin taivutuksin ja leikkauksin saatu aikaan kääpiömäinen kasvu, on bonsai. Bonsai-pienoispuun tulee säilyttää kasvin luonnollisia piirteitä mahdollisimman hyvin. Bonsain kasvatus on ikivanhaa, kärsivällisyyttä vaativaa taidetta, jossa kasvi ja ruukku muodostavat tyylikkään, aistikkaan kokonaisuuden.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton