• Etusivu
  • Kasvillisuus

Puutarhan väri- ja muotokieleen sointuvat pihakivet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Päivitetty 28.03.2023
20233_81279.jpg

Pihapäällysteisiin kevääksi päivitystä ja vähän retroakin.

Olisiko aika suunnitella jotain uutta pihaan ja puutarhaan? Sido pihapäällysteen väri ympäröivään värimaailmaan ja valitse pinnan struktuuri itseäsi miellyttäväksi.

VENTTI -tuoteperheessä on suorakaiteen muotoisia päällystekiviä kuudessa kokoluokassa ja sävyjäkin löytyy viisi. Perusvärit ovat harmaa, musta sekä puna-musta (ruskaksikin kutsuttu sävy). Lisäksi valikoimassa on hiekanruskean sävy sekä sekoitevärinä hiekanruskea musta eli MuRu.

Päällystekivet ovat sivumitoiltaan sopivasti kerrannaisia, joten yhdistely ja erilaisten ladontakuvioiden tekeminen on helppoa. Yhdistelemällä Ventti Laattaa, Ventti Duoa, Ventti ½ sekä Ventti - pihakiveä, onnistuu tekemään suoria ladontalinjoja rikkovia ladontoja (esimerkki yllä olevassa kuvassa).

Kivien korkeus on kotipihoihin hyvin soveltuva 50 mm.
Tutustu VENTTI-tuotteisiin verkkokaupassa

Vinkki! Uutuus- tuotteena tähän tuoteperheeseen on nyt valmistettu Ventti Duo harmaahelmi, jonka helmimäinen nystyräpinta jäljittelee 50- ja 60-luvulla käsin valettuja laattapintoja. Laattakoko 290x290x50 mm.


Pihan kulkuväylien korkoeroihin Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on kehitellyt avuksi porraskiven.

Porraskivi on kätevä ja edullinen tapa perustaa tukevat portaat puutarhaan. Se on sisältä kevennetty, jotta käsiteltävyys olisi helpompaa kiven ollessa umpinaista kevyempi.

Kiven paino on 43 kiloa. Väreinä saatavilla harmaa sekä musta.

VENTTI Duo Harmaahelmi (valitettavasti Rakentaja.fi:n verkkokaupassa ei toistaiseksi ole Ventti Duo Helmeä saatavilla)
VENTTI Duo Harmaahelmi (valitettavasti Rakentaja.fi:n verkkokaupassa ei toistaiseksi ole Ventti Duo Helmeä saatavilla)
79251 porraskivi musta, 75740 musta muuri ja 7588 kansilaatalla
79251 porraskivi musta, 75740 musta muuri ja 7588 kansilaatalla

Valkoista tahraa kivissä? ‒ Tuotevirhekö?

Ei suinkaan, vaan betonipäällysteen pintaan usein uutuuttaan ilmestyvät valkeat laikut ovat kalkkihärmettä eli sementin raaka-aineena käytetystä kalkkikivestä vapautunutta kalsiumia. Tämä härmeen muodostuminen on luonnollista, mutta harmillinen esteettinen haitta. Härme häviää kivestä sateiden myötävaikutuksella ajan myötä itsestään, mutta poistumisprosessia voidaan nopeuttaa pesemällä kiveyksen pinta esimerkiksi KEMSO härmeenpesuaineella AC322.

Hapan pesuneste levitetään kostutetulle pinnalle ja hetken vaikutettuaan se vain huuhdellaan pois. Tarvittaessa käsittely uusitaan. Yhdellä pakkauksella käsitellään 15‒50 m² päällystekiveä härmeen määrän mukaan. Pesuaine ei poista mahdollisuutta, että härme myöhemmin sopivissa olosuhteissa voisi ilmestyä uudelleen.

Harmittaako härme? Tällainen oli alkutilanne ennen pesunesteen käyttöä.
Harmittaako härme? Tällainen oli alkutilanne ennen pesunesteen käyttöä.
Tilanne heti käsittelyn jälkeen
Tilanne heti käsittelyn jälkeen
Lopputuloksena kaikki kalkki saatiin pois ja tulos oli upea, kokeile sinäkin!
Lopputuloksena kaikki kalkki saatiin pois ja tulos oli upea, kokeile sinäkin!

Härme on jo vuosituhansia tunnettu luonnollinen ilmiö, varsinkin värillisiä betonipintoja kiusaavana asiana. Sementissä olevat vesiliukoiset suolat kulkeutuvat veden liikkeiden mukana tuotteen pintaan, saostuvat ja reagoivat hiilidioksidin kanssa synnyttäen kemiallisen ilmiön, jonka lopputulosta härmeeksi tai kalkkihärmeeksi kutsutaan. Ilmiö on onneksi vain esteettinen haitta.

Tilaa sinäkin pihakivien härmepesuaine

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20174_48819.jpg
Viherkatto on kaunis - ja tehokas hulevesien käsittelijä!
Hulevesien hallintaan kuuluu osana sadeveden pidättäminen jo katoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy.Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
20172_48338.jpg
Pyöreä kivipatio miellyttää silmää ja kestää kulutusta
Mieti ensin sopivan houkutteleva ja rauhaisa paikka, jossa haluat kahvihetkesi viettää. Sen jälkeen vain tartut tuumasta toimeen, niin ei aikaakaan kun saat hienoa jälkeä aikaiseksi. Pyöreän muotokielen Kehäkivi on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.
20174_48817.jpg
Harmittaako härme?
Härme saa uudet tiili- tai betonipinnat näyttämään ikäviltä. Pintaan ilmestyvä vaalea, laikukas tai harsomainen kerros harmittaa varsinkin uuden pihan omistajaa.
20233_69705.jpg
Maista, nauti kevätkurkku
Kurkku yksi suosituimpia vihanneksiamme. Siitä on monenlaisia muunnoksia, joista pitkä kasvihuonekurkku on tavallisin. Kurkkusesonki onkin pian parhaimmillaan. Toki kasvihuoneiden suotuisissa olosuhteissa valmistuu tuoretta ja puhdasta, vastuullisesti tuotettua satoa läpi koko vuoden, mutta keväällä luonto palkitsee viljelijää tarjoamalla ihanteellisesti valoa ja lämpöä.
202111_73570.jpg
Miksi ruoho on eri väristä aidan toisella puolella?
Lukija kysyy: "Miksiköhän meidän nurmikkomme on jo ikään kuin hailakkaampi, kuin naapureiden, mutta muuten on tiuha ja hyvinvoiva? Johtuuko kenties eri lajikkeesta? Meillä on nurmikon seassa reilusti apilaa, vai johtuuko kenties leikkaustiheydestä? Olemme vieläkin leikanneet nurmikkoa, kun taas naapurit eivät. Kuuluuko nurmikonkin ikäänkuin mennä "ruskaan"?"
20212_68633.jpg
Lukijan tarina: Kasveilla vehreyttä ja elävyyttä kotiin
Valkeakoskella asuvalle Päiville kasvit ovat kuuluneet elämään ja sisustukseen jo pitkään. Erilaisten huonekasvien hoito voi kuitenkin ajan myötä olla työlästä. Lue huonekasvien hoidosta lisää täältä.Oletko sinä sisustanut kasveilla? Lähetä sinäkin meille kuvia ja tarinasi>>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton