• Etusivu
 • Piha

Seramis on ikuinen istutusalusta

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Esbau Oy
Päivitetty 13.02.2024
seramis savirouhe-750x422

Seramis-savirouhe on jokaisen viherpeukalon ja kotipuutarhurin unelma. Luonnonmukainen, erittäin kestävä mullan tilalla käytettävä savirouhe imee ja varastoi huokoisen rakenteensa ansiosta suuria määriä vettä ja luovuttaa sitä kasvien käyttöön niiden tarpeen mukaan.

Luonnonmukainen, ruukkukasvien mullan korvaava Seramis on 100 % puhdasta, poltettua savea. Tuote soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Savirouheeseen voit istuttaa viherkasvit, ulkokukat ja yrtit niin sisätiloissa, parvekkeella kuin puutarhassa.

Seramiksen keveys ja ilmavuus luovat ensiluokkaiset kasvuolosuhteet kaikille kasveille, sillä Seramikseen istutettujen kasvien juuret saavat optimaalisen määrän happea, vaikka savirouhe olisi täysin vedellä kyllästetty. Ainutlaatuisen tuotteen ansiosta ruukkukasvien kastelusta ei tarvitse huolehtia jatkuvasti, vaan sisä- tai ulkokasvien kasteluväliä voi venyttää huoletta jopa 3–4 viikkoon. Savirouhe ei myöskään tiivisty samalla tavalla kuin multa.

Seramis-savirouhe

 • Pidentää kasteluväliä jopa kuukauteen
 • Ilmava ja tasalaatuinen rakenne
 • Ikuinen materiaali ja kestää myös pakkasia
 • Estää tuholaisia
 • Sopii allergikoille ja on hajuton
 • Siisti käyttää
 • Ei tiivisty
 • Sopii vesiviljelyyn
 • Sopii kaikille ruukkukasveille sisällä ja ulkona
 • Valmistuksessa käytetty 100 % puhdasta, poltettua savea

Kolme kertaa vähemmän kastelukertoja kuin multaan istutetuilla kasveilla

Savirouhe varastoi vettä ja luovuttaa sitä kasvien käyttöön niiden tarpeen mukaan. Tämän ainutlaatuisen ominaisuuden ansiosta kastelutiheyden voi harventaa jopa kolmannekseen entisestä. Seramis sopii siksi erinomaisesti vaikkapa kesämökkisi kasveille, joita pääset hoitamaan vain viikonloppuisin. Myöskään lomareissujen ajaksi sinun ei tarvitse hankkia kukille kastelijaa – Seramis huolehtii kastelusta. Seramiksen kauniin punaruskean väri antaa kukkaloistollesi aivan uuden ilmeen ja kauniin taustan.

– Seramiksen etuna on myös se, että sitä ei tarvitse vaihtaa kuten multaa. Istutuksessa pohjareiättömästä ruukusta täytetään ensin ⅓ Seramiksella, jonka päälle kasvi asetetaan juuripaakkuineen. Lopuksi ruukku täytetään Seramiksella. Optimaalinen kastelumäärä on ¼ ruukun tilavuudesta, opastaa tuotetta markkinoivan Esbau Oy Bio-Gardenin toimitusjohtaja Esa Jussila.

– Seramis imee ja varastoi tehokkaasti suuria määriä vettä: esimerkiksi 30 litraa Seramista pystyy pidättämään jopa 12 litraa vettä. Tämä määrä riittää kasveille noin kuukaudeksi keskikesänkin lämmössä, Jussila opastaa.

seramista ruukussa

Ikuisesti käytettävä Seramis säästää selvää rahaa

Seramis-savirouhe ei koskaan vanhene, laajene tai tiivisty ja sitä voikin käyttää vuosien ajan aina uudestaan ja uudestaan. Seramiksella säästät selvää rahaa, sillä tuotteen käyttöikä on lähes rajaton. Ulkokäytössä tuote kestää Suomen kovatkin pakkaset.

Pidä helposti huolta Seramis-rouheen sopivasta kosteudesta kastelumittarin avulla.

Tutustu Seramis tuotteisiin

Esbau Oy
Piha
kasvit
kasvatus
kasvimaa
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

lammas tuijottaa kameraa
Lampaanvilla herättää kiinnostusta kotipuutarhureissa
Yhdeksi kiinnostavaksi tuotteeksi edellisillä kevätmessuilla on noussut Lampaanvillan käyttö puutarhan hyvinvointiin. Saattaa kuulostaa erikoiselta ajatukselta, mutta lampaanvillasta on itseasiassa paljon hyötyä puutarhan istutuksille.Lampaanvilla on uusiutuva raaka-aine, jonka hiilijalanjälki on pieni. Se säästää energiaa ja kaikki tuotteet ovat täysin biohajoavia. Lampaanvilla edistää kasvien kasvua ja se sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia. Lampaanvillatuotteet varastoivat jopa 1/3 tilavuuttaan vastaavan määrän vettä, minkä ne sitten vapauttavat hitaasti ympärilleen.
20226_70777.jpg
Puutarhan tuholaiset tihutöissä
Tuholaiset saattavat aiheuttaa suurta harmia puutarhassa. Niinpä kaikkia öttiäisiä kannattaa tarkkailla muiden hoitotöiden tai kasvien ihastelun lomassa. Mitä nopeammin tuholaiset huomataan ja saadaan torjuttua, sitä pienemmin tuhoin päästään. Pienet määrät toukkia tai etanoita on helppo kerätä jopa käsin. Vuoroviljely auttaa mm. kaali-, sipuli- ja porkkanakärpäsen torjunnassa.
hyönteishotelli
Hotelli hyönteisille?
Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä ympäristölle ja ihmiselle. Hyönteiset pölyttävät kukkia ja huolehtivat puutarhan, terassin tai parvekkeen ekologisesta tasapainosta hävittämällä tuholaishyönteisiä. Esbau Oy on tuonut kotimaan markkinoille luonnonmateriaaleista käsintehdyt Hyönteishotellit, jotka tarjoavat luonnollisen pesimä- ja suojapaikan puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeille hyönteisille.
20239_82985.jpg
Porkkanan kasvatus
Porkkana (Daucus carota subsp. sativus)on meillä yleisesti viljelty terveellinen vihannes. Porkkanan oranssi väri tulee karotenoideista, erityisesti beetakaroteenista, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Lisäksi porkkana sisältää esimerkiksi K- ja C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa foolihappoa, kaliumia, magnesiumia ja seleeniä sekä kuitua. Siinä on myös runsaasti sokeria (4,5 %).
202211_80201.jpg
Viikon kysymys: Voiko kahvinpuruja käyttää jänisten karkotukseen?
Istutin tänä kesänä 20 hopeapiippoa. Kukaan ei kertonut, että rusakko tulee ne syömään – onneksi vasta kukinnan jälkeen. Kaadoin suoraan paketista kahvia lasipurkkeihin ja asettelin niitä kasvien keskelle. Maahan suoraan ripottelu olisi saattanut pilata kasvualustan. Eläin pysyi poissa muutaman päivän, mutta viime yönä hopeapiippoja oli taas järsitty. Jotkut tupsut olivat enää 10 cm nysiä. Lasipurkkeihin oli kyllä satanut vettä viime päivinä. Kannattaako vielä tuhlata kahvia vai pitääkö hävittää kalliit rehut?
20174_48819.jpg
Viherkatto on kaunis - ja tehokas hulevesien käsittelijä!
Hulevesien hallintaan kuuluu osana sadeveden pidättäminen jo katoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy.Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton