TAKAISIN

Hyasintti on helppo joulukukka

Julkaistu: 13.11.2017
Hyasintin tuoksua...Hyasintin tuoksua...
Kotimaiset kauppapuutarhat hyötävät tulevan joulun kukkamarkkinoille noin kaksi ja puoli miljoonaa hyasinttia. Hyasintti on yksi joulun suosituimmista kukista, ja koska sen yksikköhinta on joulukukista edullisin, usein niitä tuodaan kotiin enemmän kuin yksi kerrallaan. Hyasintti ei viileyttä hätkähdä, joten kevyt kääre riittää suojaamaan sitä kotiin asti.

Hyasintin kukka aukeaa kodin lämmössä muutamassa päivässä. Kukat levittävät ympärilleen perinteistä joulun tuoksua, joka on upean kukinnon lisäksi suurin syy hyasintin suosioon.

Vaaleanpunaista hyasinttia viljellään eniten, ja sen suosio pitää edelleen myös pintansa kuluttajien keskuudessa. Valkoisen hyasintin suosio on ollut viime vuosina pienessä nousussa.

Hyasinttia ei saa kastella liikaa, jotta varsi ei veny liian pitkäksi. Jos varsi kuitenkin pääsee kasvamaan liikaa pituutta, sen voi tukea tikulla, jotta kukka ei painu alas ja katkea.

Hyasintti viihtyy viileässä ja jos sen voi nostaa yöksi viileään paikkaan, kukinnasta on iloa pidempään. Kaikkein trendikkäin leikkaa hyasintin leikkokukaksi ja asettelee sen läpinäkyvään astiaan. Hyasintin kukinnon voi viimeistellä erilaisilla kimaltelevilla, ohuilla nauhoilla.

Jouluruusu on ihastuttava uusi tulokas joulukukkien joukossa. Sitä näkee usein erilaisissa jouluisissa asetelmissa antamassa keveyttä pitkävartisilla, vaaleilla kukillaan. Jouluruusu viihtyy parhaiten viileässä ja valoisassa kasvupaikassa. Liian märkä tai liian kuiva kasvualusta saa sen nuput ja lehdet kellastumaan, joten kastelun tulisi olla mahdollisimman tasaista.
Lue lisää jouluruususta

Kotimaiset leikkotulppaanit aloittavat jouluna tulppaanikauden punaisen ja valkoisen sävyissä. Kimppuun saa enemmän joulun tuntua, jos leikkaa siihen mukaan männyn tai havun vihreitä oksia. Leikkotulppaani on myös helppo ja toivottu tuliaislahja!
Lue lisää tulppaaneista

Lähde: Kauppapuutarhaliitto ry

Kaunis kukka-asetelma kruunaa joulun juhlapöydän!Kaunis kukka-asetelma kruunaa joulun juhlapöydän!
Tiedätkö kuinka hoidat joulun kukkia oikein? Lue ohjeet tästä...