TAKAISIN

Murtolaasti eli etanadynamiitti; mikä, mitä, miten... ?

Päivitetty: 21.4.2021

Oletko joskus harmitellut kiveä tai kalliota, joka on yksinkertaisesti "väärässä paikassa"? Tiedätkö, että on olemassa tuote, jolla niistä voi päästä eroon ilman lupabyrokratiaa ja kallista ammattiapua? Se on Ter-Mite murtolaasti eli niin sanottu etanadynamiitti.

Mitä Ter-Mite etanadynamiitti on?

Tuotetta on saatavilla 5, 10 ja 20 kg pakkauksissaTuotetta on saatavilla 5, 10 ja 20 kg pakkauksissa

Ter-Mite on markkinoiden tehokkain kemiallinen murtolaasti eli niin sanottu etanadynamiitti. Se on tarkoitettu kallion- sekä kivenlohkareiden louhintaan ja betonirakenteiden murtamiseen. Se on kuluttajille helpoin ja edullisin tapa poistaa pihamaisemaa tai rakennustöitä haittaavat kivenlohkareet ja rakenteet. Menetelmällä pystytään kustannustehokkaasti, omin voimin, poistamaan pihaa rumentavat kohteet tai esimerkiksi toteuttamaan pihavajan, autotallin, terassin tms. pohjatöiden louhinnat.

 

Ter-Mite on korkealuokkainen tuote, joka on analysoitu ja kemikaalirekisteröity EU:n ja Suomen lakien ja asetusten määräämällä tavalla. Se on kuluttajille helpoin ja edullisin tapa poistaa pihamaisemaa tai rakennustöitä haittaavat kivenlohkareet ja rakenteet.

Ter-Mite on turvallinen myös ympäröiville rakenteille; se ei aiheuta tärinää tai shokkiaaltoja - eikä aiheuta ääntä, savua, pölyä saati lentäviä kiviä. Se ei myöskään saastuta eikä jätä mitään myrkkyjä ympäröivään luontoon.

Kivi kuin kivi - etanadynamiitti murtaa senKivi kuin kivi - etanadynamiitti murtaa sen

Miten Ter-Mite toimii - ja miten sitä käytetään?

Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, joka aiheuttaa erittäin voimakkaan paisumisilmiön. Paisuminen saa aikaan paineen, joka halkaisee kaikki suomalaiset kivilajit sekä betonityypit. 

Käyttö on helppoa; rikottavaan kallioon, kiveen tai betonirakenteeseen porataan aluksi sarja reikiä esim. Hiltillä tai muulla soveltuvalla kiviporalla. Reiät täytetään veteen sekoitetulla Ter-Mite -massalla. Kemiallisen reaktion avulla Ter-Mite muodostaa voimakkaan paineen, joka halkaisee kohteen reiästä reikään. Kun kohde on haljennut, kappaleet kuljetetaan pois; yksinkertaista!

Porattava kuvio kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kivi lohkeaa halutulla tavalla ja irtoavat lohkareet eivät ole liian suuria siirrettäväksi.Porattava kuvio kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kivi lohkeaa halutulla tavalla ja irtoavat lohkareet eivät ole liian suuria siirrettäväksi.

Lue aina tuotteen käyttöohje huolellisesti ennen työhön ryhtymistä. Voit valmistautua myös tutustumalla etukäteen ongelmanratkaisutaulukkoon.
 

Katso käyttövinkit ja poraussuositukset

Mihin kaikkeen sitä siis voi käyttää?

Ter-Mitea voidaan käyttää kookkaiden pihakivien pilkkomiseen helpommin poiskuljetettavaan kokoon, kallioiden louhintaan ja muotoiluun, kiviperustusten purkamiseen sekä erilaisten betonirakenteiden purkutöihin. Esimerkiksi vanhat betoniportaat, laiturit, sokkelit, valetut betonilaatat ja teräsbetonirakenteiden purkaminen käy Ter-Miten avulla kätevästi ja ilman ulkopuolista apua.

Katso esimerkki: Mökkiterassin laajennus

 

 

Kesä on pihanrakennuksen parasta aikaa - ja nyt tiedät keinon myös kovempien rakenteiden, kivien ja kallion murtamiseen! Ter-Mitelle löytyy lukuisia käyttökohteita lähes jokaisesta pihasta ja puutarhasta - Ter-Miten käyttökohteet ovat lähes rajattomat!


Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut Ter-Miten käytöstä projekteissasi, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjiin - ja kysy lisää!

Dextec Oy
Puh. 040 5012829
E-mail: info@dextec.fi
www: www.ter-mite.fi

termite_logo_rgb

Dextec Oy on louhinta- ja purkualojen erikoistuotteita tuottava yritys. Erikoisalana ovat tärinättömän louhinnan ratkaisut, joilla työt suoritetaan ympäristöä, ympäröiviä rakenteita ja ihmisiä vaarantamatta. Tuotteita mm. Ter-Mite murtolaasti.

Ter-Mite on kotimainen brändi, jota on myyty jo 14 vuotta. Sitä viedään yli 10 maahan; kaukaisimmat asiakkaat löytyvät Etelä-Amerikasta ja Afrikasta. Käyttäjinä ovat siis sekä kuluttajat (pihat, puutarhat, mökkipihat ja niiden rannat, kellarilaajennukset jne.) että ammattilaiset (erikoislouhinta vaikeissa paikoissa).

Lue lisää


Kuvat, logot, tekstit - Copyright Dextec Oy