TAKAISIN

Apua pihan syyspuhteisiin

Julkaistu: 11.9.2017
Tarvitsetko apua puutarhatöissä?Tarvitsetko apua puutarhatöissä?
Kesä on jo auttamattomasti ohi, mutta vielä on hyvin aikaa puuhata pihalla ja puutarhassa. Pihan syksyisten perustöiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin pihan huoltotöihin haravoinnin lisäksi. Ennen talven tuloa on hyvä huolehtia piha sellaiseen kuntoon, jossa kasvit, istutukset ja pihan rakenteet selviävät tulevasta talvesta.
Nyt on hyvä aika tehdä niin maanparannustöitä, leikata kesän kasvit, kohentaa kompostia kuin hoitaa nurmikko talvikuntoon ilmastoimalla ja lannoittamalla se. Myös muille kasveille on aika antaa syyslannoitteet. Lisäksi syksy on mitä mainiointa aikaa istuttaa tulevaa kasvukautta silmällä pitäen ja luoda hyvä pohja seuraavan kesän kasvulle: vähintäänkin tulevan kesän kukkasipulit kannattaa nyt laittaa maahan niin pääsee nauttimaan kukkaloistosta heti tulevan kesäkauden korvalla.
Syksyn tullen kannattaa myös huolehtia, että pihan erilaiset pinnat ja rakenteet ovat kunnossa, ehjiä ja puhtaita niin heti keväällä ei tarvitse ryhtyä korjauspuuhiin. Tarkista siis kasvillisuuden lisäksi myös kiveykset, laudoitukset ja muut pihan rakenteet.
Jos syksyisten pihatöiden lista tuntuu lähinnä uuvuttavalta eikä aika sittenkään tunnu riittävän kaikkeen, kannattaa miettiä josko puuhan voisi antaa ulkopuoliselle. Oikotie Työpaikkojen Keikkatyöt –osiosta löydät helposti ammattilaisen avuksesi myös pihan tai puutahan syksyisiin huoltotöihin. Palvelun kautta palkkaat vaivattomasti keikkatyöläisen niin pieniin kuin suurempiinkin projekteihin – kaikista lakisääteisistä velvoitteista palkanmaksusta työsopimuksiin ja vakuutuksiin huolehditaan puolestasi. Ja mikä parasta, palkkaat keikkatyöläisen huomattavasti kohtuullisempaan hintaan kuin tilaamalla palvelun vaikkapa puutarha-alan yritykseltä.
Palvelun kautta työn teettäjä saa siis työsuhdetta koskevat vakuutukset heti voimaan ja ainoastaan työsuhteen vaatimalle ajalle ilman minimimaksuja. Samalla työn teettäjä hoitaa työnantajan velvollisuuksiin kuuluvat maksut näppärästi yhdellä verkkomaksulla. Lisäksi työn teettäjä voi ilmoittaa työtehtävästä Oikotie Keikkatyöt -palvelussa ja etsiä keikkatöistä kiinnostuneita henkilöitä.
Työntekijä taas voi jättää palveluun osaajaprofiilin ja hakea Oikotie Keikkatyöt -palvelussa
ilmoitettuja töitä. Palvelussa ilmoitettujen työpaikkojen palkanmaksu sivukuluineen ja vakuutuksineen hoidetaan Keikkatyöt-palvelun kautta, eli työntekijä saa palkan asianmukaisesti maksettuna ja on työsuhteen ajan vakuutettu.
Keikkatyöt-palvelun avulla molemmat osapuolet voittavat: työn teettäjä saa osaajan palvelukseensa helposti ja suhteessa edullisesti kun keikkatyöläinen työllistyy juuri siksi aikaa kun on tarvetta.

Lue lisää Oikotie Keikkatyöt –palvelusta ja etsi pihatöillesi tekijä vaikka heti!