• Etusivu
  • Hoitotyöt

Apua pihan syyspuhteisiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.09.2017
20179_50145.jpg

Tarvitsetko apua puutarhatöissä?

Kesä on jo auttamattomasti ohi, mutta vielä on hyvin aikaa puuhata pihalla ja puutarhassa. Pihan syksyisten perustöiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin pihan huoltotöihin haravoinnin lisäksi. Ennen talven tuloa on hyvä huolehtia piha sellaiseen kuntoon, jossa kasvit, istutukset ja pihan rakenteet selviävät tulevasta talvesta.

Nyt on hyvä aika tehdä niin maanparannustöitä, leikata kesän kasvit, kohentaa kompostia kuin hoitaa nurmikko talvikuntoon ilmastoimalla ja lannoittamalla se. Myös muille kasveille on aika antaa syyslannoitteet. Lisäksi syksy on mitä mainiointa aikaa istuttaa tulevaa kasvukautta silmällä pitäen ja luoda hyvä pohja seuraavan kesän kasvulle: vähintäänkin tulevan kesän kukkasipulit kannattaa nyt laittaa maahan niin pääsee nauttimaan kukkaloistosta heti tulevan kesäkauden korvalla.

Syksyn tullen kannattaa myös huolehtia, että pihan erilaiset pinnat ja rakenteet ovat kunnossa, ehjiä ja puhtaita niin heti keväällä ei tarvitse ryhtyä korjauspuuhiin. Tarkista siis kasvillisuuden lisäksi myös kiveykset, laudoitukset ja muut pihan rakenteet.

Jos syksyisten pihatöiden lista tuntuu lähinnä uuvuttavalta eikä aika sittenkään tunnu riittävän kaikkeen, kannattaa miettiä josko puuhan voisi antaa ulkopuoliselle. Oikotie Työpaikkojen Keikkatyöt –osiosta löydät helposti ammattilaisen avuksesi myös pihan tai puutahan syksyisiin huoltotöihin. Palvelun kautta palkkaat vaivattomasti keikkatyöläisen niin pieniin kuin suurempiinkin projekteihin – kaikista lakisääteisistä velvoitteista palkanmaksusta työsopimuksiin ja vakuutuksiin huolehditaan puolestasi. Ja mikä parasta, palkkaat keikkatyöläisen huomattavasti kohtuullisempaan hintaan kuin tilaamalla palvelun vaikkapa puutarha-alan yritykseltä.

Palvelun kautta työn teettäjä saa siis työsuhdetta koskevat vakuutukset heti voimaan ja ainoastaan työsuhteen vaatimalle ajalle ilman minimimaksuja. Samalla työn teettäjä hoitaa työnantajan velvollisuuksiin kuuluvat maksut näppärästi yhdellä verkkomaksulla. Lisäksi työn teettäjä voi ilmoittaa työtehtävästä Oikotie Keikkatyöt -palvelussa ja etsiä keikkatöistä kiinnostuneita henkilöitä.

Työntekijä taas voi jättää palveluun osaajaprofiilin ja hakea Oikotie Keikkatyöt -palvelussa
ilmoitettuja töitä. Palvelussa ilmoitettujen työpaikkojen palkanmaksu sivukuluineen ja vakuutuksineen hoidetaan Keikkatyöt-palvelun kautta, eli työntekijä saa palkan asianmukaisesti maksettuna ja on työsuhteen ajan vakuutettu.

Keikkatyöt-palvelun avulla molemmat osapuolet voittavat: työn teettäjä saa osaajan palvelukseensa helposti ja suhteessa edullisesti kun keikkatyöläinen työllistyy juuri siksi aikaa kun on tarvetta.

Lue lisää Oikotie Keikkatyöt –palvelusta ja etsi pihatöillesi tekijä vaikka heti!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202011_60888.jpg
Tee Se Itse-koriste appelsiineista
Usein jouluisissa asetelmissa näkee kuivattuja appelsiinikiekkoja. Appelsiinikiekkojen kaunis ja syvän oranssi väri sekä herkkä, lähes lasimainen keskusta ovat pirteä väriläiskä joulun kattauksissa, asetelmissa ja vaikka ovikransseissa.Tiesitkö, että voit tehdä näitä myös itse?Puutarha.netin toimitus päätti testata, mitenkä nuo appelsiinikoristeet oikein syntyvät. Mitään suoranaista kohta kohdalta seurattavaa ohjetta ei ollut, ainoastaan päälinjat: ohuet siivut sekä noin 50 – 70 asteen lämpötila.
20211_68015.jpg
Huonekasveja hedelmistä
Eksoottiset hedelmätMonien eksoottisten lajien siemenet itävät helposti ja niistä voidaan saada erikoisia huonekasveja. Kypsistä hedelmistä talteen otetut siemenet kylvetään hiekkapitoiseen kylvömultaan (ei voimakkaasti lannoitettuun huonekasvimultaan), peitetään haihduttamisen vähentämiseksi ja asetetaan lämpimään ja valoisaan paikkaan. Kylvös on myös jatkossa pidettävä tasaisen kosteana. Paras kylvöaika näillekin siemenille on kevät ja alkukesä.Taimettamisen jälkeen kasvit tarvitsevat paljon valoa, lämpöä ja monet myös kasvutilaa. Kasteluvettä kannattaa seisottaa vuorokauden ja kasveja pitää myös sumutella. Useimmat taimista ovat alkujaan tropiikin lämmöstä, joten kylmää ja vetoa ne eivät siedä.Minkä hedelmän siemeniä sitten kannattaisi lähteä kokeilemaan ja kuinka tulisi toimia?Ps. Aihetta sivuten saattaisi kiinnostaa myös artikkeli: Matkalta mukaan: kotipuutarhurin kasvituliaiset
20221_76597.jpg
15 kysymystä ja vastausta bokashoinnista
Bokashi on helppo ja nopea tapa tehdä ravinteikasta multaa sekä nestemäistä lannoitetta kaikista keittiön biojätteistä. Bokashi on lyhyesti sanottuna jätteiden hapattamista Bokashi-rouheen tai mikrobiliuoksen avulla hapettomassa tilassa. Bokashointi herättää kuitenkin paljon kysymyksiä, joihin vastaamme nyt.
20218_71990.jpg
Miten talvella?
Ilmassa on jo syksyn tuntua ja yöt viilenevät nopeasti. Kesän ruukuissa kasvaneet monivuotiset kasvit alkavat jo kellastuttaa lehtiään ja siirtymään talviunille. Miten niiden kanssa sitten tulisi toimia, että saisimme ne menemään talven yli ja kasvamaan ensi kesänä entistä muhkeampina? Lukijamme kysyykin:Miten saan ruukuissa kesän kasvaneet tuijat, runkohortensian, jalokärhöt ja runkoruusun kestämään talven yli?
20091_14784.jpg
Johdoton akkupensasleikkuri säästää aikaa ja vaivaa
Kuusiaitaa on perinteisesti leikattu kevättalvella, suojasäällä, ennen uuden kasvun alkua. Aita kannattaa leikata ylöspäin kapenevaksi, jolloin se kerää talvella vähemmän lumikuormaa. Kuusentaimien latvat katkaistaan vasta, kun taimet ovat kasvaneet halutun korkuisiksi. Latvojen leikkaaminen hidastaa lopullisen korkeuden saavuttamista.Bosch-akkupensasleikkurit toimivat ilman sähköjohtoa. Ne katkaisevat jopa keskipaksut oksat nopeasti, koska terästerän leikkuureuna on timanttihiottu. Näin taataan siisti leikkuujälki. Keveys ja kätevä muotoilu helpottavat osaltaan työskentelyä.Vakiovarusteena toimitettavat litiumioniakut turvaavat pitkän käyttöajan, ja älykäs anti-blocking-toiminto takaa voimakkaan ja lukkiutumattoman työskentelyn.Lisää pensasleikkureista...
20237_23134.jpg
Hyvä komposti ei synny vahingossa
Tehokkaan kompostoitumisen perusvaatimukset ovat hapen ja ravinteiden riittävä saanti sekä sopiva kosteus ja lämpö. Happi erottaa toisistaan kompostin ja tunkion.Komposti on ilmava kasa, jossa jäte hajoaa hajuttomasti lahoten. Tiivis ja hapeton läjä sen sijaan hajoaa mätänemällä, mikä aiheuttaa tunkion epämiellyttävän hajun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton