TAKAISIN

Paranna mökkipihan viihtyisyyttä!

Julkaistu: 12.8.2019
Pystytkö Sinä rentoutumaan mökillä ollessasi? Entä muut perheenjäsenesi? Tarjoaako mökki teille jokaiselle mukavaa puuhaa, sekä mahdollisuuden rentoutua ja ladata akkuja? Mökki on paikka, jonka viihtyisyyteen, toiminnallisuuksiin ja yksityiskohtiin kannattaa panostaa. Mökillä on mukava viettää aikaa monin eri tavoin. Nyt on hyvä aika aloittaa suunnittelu, niin ensi kesänä kaikki on kunnossa!

Santanderilta voit hakea rahoitusapua suunnitelmiisi

Laiturilla lekottelua - tai veneelle paikka

Onko mökkilaiturisi pieni ja keikkuva? Ranta ruoppausta vaativa? Pitäisikö saada vene tai vesijetti rantaan, mutta se vaatisi tukevampaa ja kookkaampaa laituria ja kaislikon raivaamista? Kesäinen auringonotto, lasten rantaleikit ja vesille lähtö vaikkapa vesijetin kanssa onnistuvat mukavasti, kun kaislikko raivataan ja ranta ruopataan; tarvittaessa uima-alueelle lisätään pohjamatto ja hiekkaa. Kaiken kruunaa tukeva ja riittävän iso laituri! Käytön mukavuutta sekä kustannuksia nostavat erilaiset lisävarusteet, jotka tulee myös huomioida kustannuksia arvioitaessa.

Mökkirannan käyttömukavuus toteutuu sopivalla laiturilla. Kuva: LipLapMökkirannan käyttömukavuus toteutuu sopivalla laiturilla. Kuva: LipLap

Rentoutumista paljussa tai poreissa

Ulkoporeallas ja palju ovat täydellisiä paikkoja rentoutumiseen. Vesi virkistää ja elvyttää koko kehoa. Ulkoporealtaassa tai paljussa viihdytään vauvasta vaariin. Puuttuuko sellainen vielä pihaltasi? Tarjolla on mitä erilaisempia porealtaita ja paljuja moneen eri mieltymykseen. Edullisin vaihtoehto on ilmatäytteinen ulkoporeallas, jolloin kustannukset ovat muutaman sadan euron luokkaa. Kaikki herkut sisältävän ulkoporealtaan hinnat nousevat jopa yli 10000 euron. Puulämmitteisiä kylpytynnyreitä löytyy monessa eri hintaluokassa koosta, materiaaleista, toiminnallisuuksista ja lisävarusteista riippuen. Hintahaarukka on noin 1500−4000 euroa.

Ulkoporealtaat ja paljut vaativat tasaisen ja routimattoman alustan. Myös mahdolliset sähkötarpeet tulee ottaa huomioon kustannuksia laskiessa.
Vesipedoille löytyy monenlaisia vaihtoehtoja rentoutua paljussa tai poreissa.Vesipedoille löytyy monenlaisia vaihtoehtoja rentoutua paljussa tai poreissa.
 Haluatko upottaa paljun terassiin? Huomioi kustannuksia laskiessasi myös asennustapa. Haluatko upottaa paljun terassiin? Huomioi kustannuksia laskiessasi myös asennustapa.

Kesäkeittiössä grillataan, oleskellaan, tiskataan ja herkutellaan

Grillaus ja ulkona syöminen on monelle tärkeä kesäinen ajanviete. Jos perheen grillimestari haaveilee uudesta grillistä, niin sen hinta on riippuvainen siitä, tekeekö grillin itse vai ostaako kaupasta. Hinta liikkuu siten muutamista sadoista euroista tuhanteen euroon tai jopa sen yli. Myös ruokailuryhmien hinnat vaihtelevat suuresti. Sopivassa tarjouksessa sellaisen voi saada alle 200 eurolla, mutta sesonkina ruokailuryhmän hankintaan tulee varata vähintään 500-900 euroa. Mökkipihalla niin grillaukselle, oleskelulle kuin isommallekin kesäkeittiölle astianpesupisteineen on tilausta; minkälainen kesäkeittiö sopisi Teidän mökkipihallenne?

Huoleton kivipiha

Helppohoitoisuutta kaipaava rakentaa myös mökkipihansa kivillä. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia pihakivimalleja ja -materiaaleja, joista jokainen löytää mieleisensä.

Kivipihan rakentamisessa pohjatyöt ovat niin ikään tärkeässä roolissa. 100 neliöisen kivetyksen betonikiviin kuluu euroja noin 2500, minkä lisäksi on syytä varata rahaa tarvittaviin pohjatöihin. Kivetys on kuitenkin siisti ja pitkäikäinen, joten kustannuksille tulee kyllä vastinetta!

Toteuta pihasuunnitelmasi!
Tutustu lainaan

Lasitus pidentää mökkikautta

Lasitettu terassi pidentää terassisesonkia ja toimii kodin toisena olohuoneena aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Siellä vietät unohtumattomia hetkiä Suomen vaihtelevista keliolosuhteista piittaamatta. Ammattilaisen asentamana terassilasituksesta tulee laadukas, toimiva ja kestävä. Markkinoilta löytyy monia erilaisia lasitusvaihtoehtoja, joiden hinnat vaihtelevat riippuen esimerkiksi valmistajasta ja terassin koosta. Lasitetun terassin kustannuksiin tulee huomioida myös routimattoman perustan teko, mikäli sellaista ei ole jo valmiina.
 

Lasitettu terassi tarjoaa mahdollisuuden nauttia kesästä säässä kuin säässä Kuva: LumonLasitettu terassi tarjoaa mahdollisuuden nauttia kesästä säässä kuin säässä Kuva: Lumon
Hajuton ja viihtyisä pihakäymälä Kuva: BiolanHajuton ja viihtyisä pihakäymälä Kuva: Biolan

Pienistä puroista kertyy iso summa

Mökin pihapiirin viihtyisyyttä sekä mökillä olon mukavuutta lisäävät monet seikat. Esimerkiksi hajuton ja viihtyisä kuivakäymälä haisevan avokompostihuussin sijasta. Talvista kosteutta poistava aurinkopuhallin, sähköä tuottavat aurinkopaneelit, juokseva vesi säädösten mukaisine harmaavesisuodattimineen sekä lämpöä tuottava ja varastoiva takka tai takkasydän tulevat mieleen mukavuutta parantavina elementteinä. Kustannukset yksittäin eivät ehkä ole montaa sataa euroa, mutta yhteensä ne tekevät helposti huomattavan summan. 

Viimeistele mökkipiha piharakennusten avulla

Tarvitaanko mökin pihalle uusi saunamökki, josta löytyisi myös makuutiloja vieraille ja muulle perheelle? Entä lisätilaa varastorakennuksen muodossa? Tai kota, jossa on tunnelmallista viettää aikaa ympäri vuoden grillaten tai nokipannukahvia keitellessä? Näiden toteuttamiseen tarvitaan itse rakennuksen lisäksi huolellisesti tehty perusta. Kustannukset vaihtelevat suuresti johtuen erilaisista lähtökohdista (rakennuksen ja rakennettavan alueen koko, työn laajuus, maapohjan rakenne jne.), käyttäjien tarpeista ja toiveista, materiaalivalinnoista sekä oman ja teetetyn työn suhteesta.

Sopisiko mökkisi pihaan perinteinen pyöröhirsinen saunamökki? Kuva: HonkarakenneSopisiko mökkisi pihaan perinteinen pyöröhirsinen saunamökki? Kuva: Honkarakenne

* Kaikki artikkelissa mainitut hinnat ovat arvioita.

Tarvitsetko suunnitelmiisi rahoitusapua?

Hae lainaa Santanderilta

Santanderin lainalla voit rahoittaa suunnittelemasi parannukset niin mökin sisä- kuin ulkotiloihinkin.

TUTUSTU LAINAAN