• Etusivu
  • Rakentaminen

Pienten lasten halloween

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.10.2020Päivitetty 12.10.2022
202210_67121.jpg

Halloween on Amerikasta Suomeen rantautunut uudenlainen perinne, joka tuo jotain jännittävää ja ehkäpä vähän mystistäkin syksyn hämyisiin ja vähän viileneviinkin iltoihin. Isommat lapset perinteisesti saattoivat lähteä pienelle karkki vai kepponen -kierrokselle, mutta mitäpä nyt, kun sosiaalista kanssakäymistä tulisi tai halutaan välttää?

Juhlaa kotona

Helppo ja yksinkertainen tapa viihdyttää lapsia on järjestää pihalle illan pimeyden tullen kierrettävä seikkailurata, jossa haetaan puutarhasta kätkettyjä aarteita.

Mikäli pihalle tätä ei ole mahdollista järjestää, niin miksipä ei voisi yhdestä kodin huoneesta luoda mystisen lepakkoluolan, jonne aarteet on kätketty.

202010_67122.jpg

Halloween on tunnettu kaikesta pelottavasta rekvisiitastaan, joten erilaisia leikkihämähäkkejä, koppakuoriaisia, hämähäkinseittiä, muovisia pääkalloja, lyhtyjä ja niin edelleen kannattaa etsiä esille. Värikkäitä taikajuomia on helppo tehdä värjäämällä vettä esimerkiksi elintarvikevärillä tai vaikka käyttäen perinteisiä vesivärejä. Lepakoita on helppo leikellä mustasta pahvista ja liimata ikkunoihin tai laittaa katosta roikkumaan siimaa käyttäen.
Hauskoja pikku kummituksia saa loihdittua käyttäen pientä nenäliinasta puristettua palloa (myös paperimassapallo käy erinomaisesti, mikäli niitä kotoa löytyy) sekä ehjää nenäliinaa.

Näin teet pienen kummituksen:

  • Pyörittele nenäliinapaperista pallo (tai käytä esimerkiksi valmista paperimassapalloa), jonka laitat toisen nenäliinan keskelle.
  • Rutista nenäliina pallon ympäri siten, että nenäliinan reunat muodostavat haamun lakanan reunat.
  • Sido tiukka solmu langalla pallon alapuolelle.
  • Silmät voit piirtää käyttäen mustaa tussia.

Rekvisiitan suhteen tulee toki huomioida viihdytettävien lasten ikä – aivan pienimmät voivat säikähtää kovin hurjia otuksia.

Jännittäviä taikajuomia voi loihtia vaikka värjäämällä vettä.
Jännittäviä taikajuomia voi loihtia vaikka värjäämällä vettä.

Väpättävä liekki kutsuu luokseen – välkähtikö tuolla jotain?

Pihalle järjestettävälle radalle voi rastit joko merkitä käyttäen esimerkiksi pieniä lasipurkkeja sekä patteritoimisia tuikkukynttilöitä – näin vältytään myös tulipalon vaaralta. Mikäli halutaan jännitystä hieman enemmän, voi rastit merkitä laittamalla oksaan heijastimen. Pienet taskulampuin varustetut aarteenetsijät voivat silloin yrittää havaita pieniä valon välähdyksiä hämärässä.

Etsittäviin rasteihin voidaan ideoida jokin pieni makea yllätys tai jotain mitä voi myöhemmin käyttää, kuten esimerkiksi tikkari tai vaikka tarra. Mielikuvitus on tässä rajana.
Isommille voi keksiä jonkin pienen tehtävän, kuten keksiä lyhyt tarina, laulaa laulu tai vaikka piirtää jokin pelottava kuva. Haastetta kaipaaville voidaan kehittää jonkinlainen arvoitus ratkottavaksi – ratkaistuaan arvoituksen, löytää tien aarteen kätköpaikalle. Myös erilaiset mysteerilaatikot, joihin laitetaan käsi sokkona, voivat tuoda mukanaan melkoista jännitystä. Turvallisia kosketeltavia ovat esimerkiksi keitetty spagetti, viinirypäleet tai vaikkapa vaahtokarkit.

Aarteenetsintäleikki on hyvä lopettaa vaikka pienen aarrepussukan löytymiseen, josta löytyy suuren etsinnän suorittaneelle jokin pieni palkinto.

202010_67124.jpg
Rakentaminen
vuokraaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20204_64036.jpg
Opas taloyhtiöille yhtiökokousten pitämiseksi poikkeusaikana
Koronavirusepidemian vuoksi taloyhtiöt ovat joutuneet miettimään yhtiökokouskäytäntöjään, jotta voidaan järjestää kaikille osakkaille turvalliset olosuhteet yhtiökokoukseen osallistumiseksi. Koostimme tähän asunto-osakeyhtiölain vaatimukset yhtiökokoukselle ja vaihtoehdot yhtiökokouksen pitämiselle.Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että myös perinteinen kokous on järjestettävä, joten kokousta ei voi kokonaan järjestää teknisten apuvälineiden avulla etäkokouksena. Kokouksella on siis aina oltava aika ja paikka. Kokouspaikalla on oltava vähintään välttämättömät kokousvirkailijat (hallituksen puheenjohtaja + isännöitsijä). Viranomaiset eivät liene suoraan kieltäneen yhtiökokouksia, mutta ohjeistus on, että yli 10 henkilön kokoontumisia ei toteutettaisi. Tätä on syytä mahdollisuuksien mukaan noudattaa.Ellei yhtiöjärjestys kiellä etäosallistumista, voi yhtiön hallitus päättää etäosallistumismahdollisuudesta. Taloyhtiön hallitus päättää, mitä etäyhteyttä yhtiökokouksessa käytetään. Etäosallistumisen mahdollisuudesta ja toteutustavasta on aina mainittava yhtiökokouskutsussa sekä kerrottava riittävän selkeästi osakkaille ohjeet etäosallistumista varten. Kokouskutsusta on käytävä myös ilmi, mikäli etäosallistuminen rajoittaa osakkaan puhe- tai äänivaltaa.
20221_40437.jpg
Remontoitavien sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
202310_83248.jpg
Tuoksuvat, maistuvat yrtit
Yrttitarhoja alettiin perustaa Suomessa jo 1600- ja 1700-luvuilla. Aluksi yrttejä kasvatettiin nimenomaan kansanlääkinnällisiin tarkoituksiin. Pian kuitenkin valistus alkoi halveksia yrttien rohdosvoimaa. Ansaitun kunnianpalautuksensa yrtit saivat vasta vähin erin.
20222_76958.jpg
Omalla pihalla - vai taloyhtiön?
Asunnon yhteydessä oleva, kenties aidattukin alue, mielletään helposti omaksi pihaksi. Usein nämä piha-alueet ovat kuitenkin asunto-osakeyhtiön hallinnassa, eikä sinne saa tehdä muutoksia ilman taloyhtiön lupaa. Kerrostalon pihan suhteen ei ongelmia juurikaan esiinny, mutta rivitalojen pihoilla voidaan käydä melkoisia "turpakäräjiä" etenkin pensaiden ja puiden istuttamisen ja terassirakennelmien tiimoilta.
Cramo
Olosuhdehallinta tarjoaa pohjan onnistuneelle rakennushankkeelle – tunnetko olosuhdehallintapalvelun?
Ajoissa aloitettu olosuhdehallinta luo rakennushankkeelle hyvän pohjan aikataulussa pysymiselle ja laadukkaalle lopputulokselle. Olosuhdehallinnan tarkoitus on pitää työympäristön olosuhteet tasaisina, jotta kylmyys, kosteus ja pöly eivät hidastaisi ja vaikeuttaisi rakennustöiden etenemistä. Lopputuloksesta tulee laadukas ja jälkikorjausten tarve minimoidaan.
14_P_77005.jpg
Paljon kysyttävää parvekekasvatuksesta
Miten saada parveke kukoistamaan ja mitkä kukat viihtyvät siellä? Puutarha.netin asiantuntijat vastaavat muiden muassa näihin Ilta-Sanomien lukijoita askarruttaneisiin kysymyksiin.*Kysymyksiä ja vastauksia voit käydä lukemassa Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla.Voit esittää myös oman kysymyksesi! Palvelun käyttö edellyttää kirjautumista.* Kysymykset vastauksineen julkaistu Ilta-Sanomien verkkosivulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton