TAKAISIN

Asiantuntija vastaa: Miksi ruoho on eri väristä aidan toisella puolella?

Julkaistu: 22.11.2021

Lukija kysyy: "Miksiköhän meidän nurmikkomme on jo ikään kuin hailakkaampi, kuin naapureiden, mutta muuten on tiuha ja hyvinvoiva? Johtuuko kenties eri lajikkeesta? Meillä on nurmikon seassa reilusti apilaa, vai johtuuko kenties leikkaustiheydestä? Olemme vieläkin leikanneet nurmikkoa, kun taas naapurit eivät. Kuuluuko nurmikonkin ikäänkuin mennä "ruskaan"?"

Nurmikko vihertää kauniisti pitkälle syksyyn. Kuva: ShutterstockNurmikko vihertää kauniisti pitkälle syksyyn. Kuva: Shutterstock

Plantagenin vastaus:

Nurmikon väriin voi olla monta syytä. Hyvin lannoitettu nurmikko jaksaa kasvaa kauniin vihreänä vielä myöhään syksylläkin. Toki ylirehevällä nurmikolla voi olla vaikeuksia talvehtia, mutta sen takia kannattaakin nurmikolle antaa syyslannoite ajoissa, jotta se kerkiää vaikuttaa nurmikon kasvuun ja talvehtimiseen.

Nurmikko kannattaa leikata juuri ennen talven tuloa n. 5 cm korkuiseksi, koska se kerää vararavintoa talveksi juuristoonsa. Näin saadaan onnistumaan nurmikon talvehtiminen ja keväällä hyvä kasvuun lähtö. Keväällä annetaan sitten nurmikolle tarkoitettua kevätlannoitetta, joka antaa kasvun voimaa uutta kasvukautta varten.

plantagen_banneri (1)

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää kysymyksiä pihaan ja puutarhaan, kasveihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Kysymyksiin vastaa Plantagen. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy uusi kysymys >>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista - ja jäsenyyshän on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa - sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078