TAKAISIN

Onko omenapuu menetetty? Asiantuntija vastaa

Julkaistu: 9.5.2022

Onko omenapuu menetetty? Pitääkö vaihtaa uusi? Pupu on syönyt rungon kuoren.

Kuva: ShutterstockKuva: Shutterstock

Puutarhamyymälä Muhevaisen vastaus:

Pahasti näyttää pupu järsineen nuoren puun runkoa. Jos kuori on syöty täysin rungon ympäri, ei puulla ole toivoa selviytymisestä. Kuoren puuttuminen estää neste- ja ravinnevirtaukset latvaosaan ja puu kuolee kevään mittaan.

Aika ohutkin kuorisilta pitää puuta jonkin aikaa hengissä, mutta se on silti altis monenlaisille vaurioille. Siksi puu kannattaa vaihtaa nyt eikä jäädä odottelemaan, pystyykö se sinnittelemään vuoden tai pari. 

Lukijan kuva osana kysymystäLukijan kuva osana kysymystä
Puutarha.net_uutiskirjeen banneri_940x250px-2

Onko sinulla kysyttävää?

Puutarhanhoitoon ja pihakasveihin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee alan asiantuntija Puutarhamyymälä Muhevainen Oy. Muistathan, että yksi kysymys per kysyjä.

Kysy uusi kysymys>>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista ja jäsenyys on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078