• Etusivu
  • Hoitotyöt

Katehiekkaus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.05.2006Päivitetty 06.06.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Nurmikon pintaan levitetty ohut fillerihiekkakerros pitää nurmikon pinnan puhtaana eli kurattomana, kimmoisana ja nopeuttaa sen vedenottokykyä.

Katehiekkaa voi levittää useammankin kerran kasvukauden aikana. Kerralla levitetään 1-1,5 mm:n kerros. Paras levitysaika on myöhäissyksy.

Lue vanhan nurmikon hoidosta

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20202_63015.jpg
"Nurinkurisuuden päivä" - Taas on karkauspäivä 29.02.20
Taas on neljä vuotta siitä, kun karkauspäivänä syntyneet täyttivät viimeksi vuosia, ja naapurin Riitta kosi miestään Anteroa. Päivä, jota on pidetty nurinkurisuuden päivänä jo pitkän aikaa ja jota ennen pidettiin leikkimielisesti vanhojen piikojen ilon ja onnen päivänä.
20221_74399.jpg
Haahkakanta vähenee - haahka ei enää hyödy ilmaston lämpenemisestä
Helsingin yliopiston tutkimusten mukaan haahka ei enää hyödy ilmaston lämpenemisestä, sillä lisääntyneet petomäärät vaikuttavat lajin pesintään entistä voimakkaammin. Tämä selittää haahkakannan viimeaikaista dramaattista vähenemistä.
20105_21686.jpg
Ovikatos suojaa
Fastlock Canopy-ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sateelta ja lumelta, mutta päästää valon läpi. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei keräänny katoksen päälle.Fastlock Canopy-katosta on saatavana puurunkoisena ja alumiinirunkoisena versiona, molempia kahta eri kokoa: yksilehtiselle ja kaksilehtiselle ovelle. Asennusvalmiiseen ovikatospakkaukseen sisältyvät katoksen runkorakenne, mittaan leikatut Fastlock Uni-valokatepalat sekä kaikki tarvittavat kiinnikkeet. Canopy-katosten katemateriaalina on Icopalin polykarbonaatista valmistettu laadukas Fastlock Uni -valokate.
20142_37874.jpg
Kevyt kate terassille, autoille, työvälineille
Pimenevissä kesäilloissa pidetään rapukestejä, mitä mukavampia juhlia tai istuskellaan muuten vaan. Auringon paahteella on mukava siirtyä valokatteen alle viilenemään. Valokate mahdollistaa suojaisat illanistujaiset, tähdenlentojen katselut ja vaikkapa retkeilyn kuivana omalla terassilla. Kirkas valokate päästää valon lävitseen, mutta suojaa sateelta, tuuleltakin. Kovan sateen sattuessa tai hallan uhatessa kasvit saa suojaan valokatteen alle - pyykitkin voidaan kuivata sen alla. Autolle ja muille menopeleille voidaan rakentaa valokatteella suoja.
202112_73918.jpg
Ensimmäinen suomenkielinen puunhoitoalan työtekniikkaopas on julkaistu
Arboristit, nuo hurjapäät, keikkuvat puussa köyden varassa sahan kanssa, hoitoleikaten puuta tai kaataen sen paloina ahtaassa paikassa. Toisinaan työt hoidetaan nostokorista tai avuksi otetaan nosturi. Työ sisältää riskejä tekijälle ja ympäristölle, ja työtapojen on oltava harkittuja ja turvallisia.
202310_69332.jpg
Makuelämyksiä sietokyvyn äärirajoilta
Maista chiliä; kestä, kärsi ja nauti!Tuhansien chililajikkeiden valikoimasta löytyy varmasti lajikkeita, jotka vievät nauttijansa kestokyvyn äärirajoille. Jollekin riittää miedon ja aromikkaan Lombardon tuottama makuelämys, mutta toiselle taas vasta Naga Morich tuo rajat vastaan.Mitä Sinä pystyt maistamaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton