• Etusivu
  • Hoitotyöt

Huussinpohjalta ravinteet kiertoon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.07.2013
20_P_56146.jpg

Mökin huussista saisi tuhtia tavaraa - mutta miten siitä tekisi "puutarhakelpoista"?

Ulkokäymälästä eli huussista kertyy tosiaan lannoitteeksi kelpaavaa tavaraa. Sitä pitää kuitenkin kompostoida vähintään vuoden verran ennen käyttämistä puutarhassa. Voit sekoittaa tätä ainesta mainiosti suljetussa kompostorissa (etteivät ravinteet huuhtoudu sadeveden mukana) olevaan puutarhajätteeseen. Ravinnepitoiset käymäläjätteet tasapainottavat hiilipitoista ja kuivaa puutarhajätekompostia. Kompostoimalla käymäläjätteesi ja käyttämällä sitä lannoitteena ja maanparannusaineena saat palautettua ravinteet takaisin luonnon kiertokulkuun!

Mikäli sinulla on ulkokäymälässäsi nesteet erotteleva säiliö, niin siinäpä sinulla on mainiota typpilannoitetta puutarhaasi levitettäväksi! Joko sellaisenaan tai vedellä laimennettuna. Säiliön pohjalta kerätty "suotoneste" on kuitenkin käymäläjätteen mikrobien takia varastoitava noin vuoden ajan ennen käyttöä - käy vaikkapa kompostiherätteeksi! "Nesteissä" on parhaat ravinteet!

Lue lisää:Käymälästä potkua puutarhaan

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20082_8645.jpg
Perunaa tuttuun tapaan tai aivan uudesti
Suomalaiselle rakas peruna on saanut kilpailijoita, mutta peruna pitää sinnikkäästi pintansa. Laatu on kohentunut eikä perunan makuun ole kyllästytty. Perunasta saa niin arkista kuin luksusta, tavallista tai yllättävää, suomalaista tai eksoottista.Jokapäiväisessä kokkauksessa perunan on jouduttava pöytään juohevasti. Silloin keitetään perunat tutusti sellaisinaan tai kypsennetään uunissa lohkoina. Perunasose, kokonaiset uuniperunat, ranskalaiset perunat ja valkosipuliperunat takaavat pientä vaihtelua.Mistä ystävänpäivän perunat saatiinkaan?
20195_58052.jpg
Miten lisätä pihan viihtyvyyttä? Lue parhaat ideamme.
Pihalla on mukava viettää aikaa monin eri tavoin. Se on paikka, jonka viihtyisyyteen, toiminnallisuuksiin ja yksityiskohtiin kannattaa panostaa. Millaisia odotuksia ja suunnitelmia sinulla on pihasi suhteen? Oletko vesipeto, viherpeukalo tai himogrillaaja? Nautitko helppohoitoisesta, siististä ja käytännöllisestä pihasta? Nyt on oikea aika toteuttaa pihasuunnitelmat.Santanderilta voit hakea rahoitusapua pihasuunnitelmiisi
20087_11828.jpg
Paprika parhaimmillaan
Paprika, tarkemmin sanottuna vihannespaprika, ja maustepaprika, jota yleisesti kutsutaan chiliksi, ovat yhteisen kantaäidin erilaisiksi jalostettuja marjahedelmiä. Molemmat kuuluvat samaan koisokasvien heimoon kuin tomaatti, peruna ja munakoiso.
20164_46051.jpg
Paratiisi pienellekin pihalle
Nykyaikainen kaupunkipuutarha on kuin kodikas vihreä olohuone ulkona. Sen lattiana ovat kivet, maanpeittokasvit tai nurmikko, seininä pensaat ja rakenteet ja kattona pergolat, paviljongit ja pikkupuut. Kaupunkipiha on paikka, jossa viihdytään, rentoudutaan ja puuhastellaan vaikkapa yrttejä kasvatellen.
20194_57446.jpg
Oppisopimus on mahdollisuus puutarha-alalla
Kun työpaikalla tarvitaan uusia osaajia, toimenkuvaa laajennetaan tai tutkinto omaan ammattiin puuttuu, oppisopimus voi olla sopiva ratkaisu.
202311_74084.jpg
Jätteettömämmän joulun ABC
Jätehuollon lajitteluasemalle tuodaan etenkin joulun ja uudenvuoden molemmin puolin usein vielä täysin käyttökelpoista tavaraa; huonekaluja, leluja, vaatteita, kodintekstiiliä ja niin edelleen. Lue vinkkilista jätteettömämpään jouluun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton