Lannoitetaanko hunajamarjaa? Katso asiantuntijan videovastaus
Tiina Painokallio
Päivitetty 13.06.2025

Hunajamarja kukkii. Kuva otettu toukokuun puolessa välissä. (Kuva: MR)
Hunajamarja on oikein terveyspommi. Se on jopa mustikkaakin terveellisempi. Erittäin lämpimästi suosittelen, että näitä istutetaan omiin pihoihin ja nautitaan sadosta. Marjalannos on hunajamarjalle varmasti hyvä.
Ja muuten, se on erittäin vaatimaton kasvi, eikä vaadi kauheasti maaperältä. Toki lämmin ja aurinkoinen paikka aina edistää marjomista. Ihanaa on se, että hunajamarja tuottaa satoa jo heinäkuussa. Eli jopa ennen mansikkaa. Todella suositeltava kasvi.
Lannoitetaanko hunajamarjaa?
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

Mikä on paras ajankohta puiden ja pensaiden taimien istutukselle?
Kevään kurkkiessa nurkan takaa alkaa puutarha taas heräilemään. Raskaan talven jälkeen se saattaa tarvita hieman apua päästäkseen taas loistoonsa. Kun kevään lumi ja routa sulavat, voidaan istutukset aloittaa. Vaikka kevään istutuskausi jatkuu juhannuksen tienoille asti, aikaa ei ole hukattavaksi. Jotkut taimilajit kannattaa istuttaa jo hyvissä ajoin.

On juuri sopiva hetki säilöä herukoita – pakasta, hilloa tai keitä mehua talven varalle
Mehun keittäminen on yllättävän helppoa ja sitä voi valmistaa myös pakastetuista marjoista pitkin vuotta. Lisäksi smoothiet, marjasalaatit ja muut jälkiruoat ovat oivia käyttötapoja herukoille.

Kasvien tehoaineet kevään mörköjä vastaan
Valokuvissa kevät näyttää aina kauniilta ja lämpimältä - varastojen perältä kaivetaan kesämekot, polkupyörä ja poljetaan piknikille puistoon, jossa kukat kukkivat jo täydessä loistossaan. Meille suomalaisille kevät ei ole kuitenkaan aina ihan tätä. Välillä on lunta ja välillä taas ei. No, siinä välissä on vettä. Ja loskaa. Toki ne kukat ja muut kasvit sieltä alkavat aikanaan kurkkimaan, ja linnut palaavat lopulta hermolomiltaan. Harmittavan usein tämä kaikki menee kuitenkin melkoisen lähelle kesää, jolloin suurin osa keväästä on monelle melkoisen harmaata ja ilotonta. Tutkitusti suomalaiset ovatkin keväisin onnettomimmillaan.

Vinkkejä maanpeitteisten viljelymenetelmien käyttöön
Ryytimaata ei välttämättä tarvitse muokata. Muokkaustyön voit teettää madoilla. Ryytimaata ei välttämättä tarvitse edes harata eikä kitkeäkään. Rikkaruohojen kasvun voit estää katteilla. Peitä rivivälit ja käytävänkohdat mustalla muovilla, ja rivit 5‒10 sentin paksuudelta puunlehdillä, heinällä, oljilla tai levällä.

Tiedäthän, mihin kaikkeen voit käyttää ruokasoodaa?
Kun kaiken maailman konmarit sun muut kehottavat tyhjentämään kaapit ja elämään vähemmällä, voi käydä niin, ettei siivouspäivän koittaessa ole tässä nätiksi tyhjennetyssä siivouskaapissa pesuaineita. Lisäksi ilkeät kemikaalit vaanivat joka tuotteessa, joten mitä sitä sitten uskaltaa edes ostaa, kun kämppä haisee pahalle? Lisäksi stressi pistää närästämään, eikä siihenkään löydy lääkettä. Hädänpäivä ei ole käsillä! Kaapistasi löytyy melko varmasti ruokasoodaa, joka on yllättävä "joka paikan höylä".

Ananaskirsikan istutus? Asiantuntija vastaa
Voiko ananaskirsikan taimen istuttaa syvempään uudelleenistutuksessa?