• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennoja koon mukaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.05.2006Päivitetty 13.06.2018
20065_97.jpg

alppitähti

Matalia kivikko- ja reunaperennoja

Matalia perennoja ovat mm. rönsyakankaali, kaukasianpitkäpalko, alppitähti, tarharistikki, kaunokainen, karpaattienkello, hopeahärkki, kesäpikkusydän, ketoneilikka, sammalleimu, kuunlilja, keijunkukka, esikko, maksaruohot, patjarikko, mehitähti, pikkutalvio ja sarviorvokki.

Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...

Keskikokoisia perennoja

Nämä ovat korkeintaan metrin korkuisia ja istutetaan perennaryhmien keskiosaan: mm. mooseksenpalavapensas, kevätvuohenjuuri, harjaneilikka, keijunkukka, päivänsilmä, tarhakylmänkukka, jaloakileija, elokuunasteri, jaloangervo, vuorenkilpi, kurjenkello, päivänkakkara, syyskaunosilmä, jalokallioinen, kultatyräkki, sädekukka, tarhakellukka, morsiusharso, saksankurjenmiekka, punatähkä, ruskolilja, palavarakkaus, rantakukka, kotkansiipi, väriminttu, siperianunikko, idänunikko, syysleimu, loistopäivänhattu ja tarhapiisku.

Suurikokoisia perennoja

syysleimuja
syysleimuja

Nämä istutetaan yksittäin tai perennaryhmien takaosaan, mm. valeangervot, koristeraparperi, ukonhatut, isotöyhtöangervo, jaloritarinkannus, syysleimut, särkynytsydän, syyshohdekukka, kallionauhus, varjolilja, kuningaslilja, tiikerililja, jalopioni, alppitatar ja kultapallo.

Mattoja ja mättäitä muodostavia perennoja

Rönsyakankaali, kissankäpälä, kaukasianpitkäpalko, maruna, tarharistikki, vuorenkilpi, hopeahärkki, lapinvuokko, kielo, suikeroalpi, sammalleimu, patjarikko, varjorikko, maksaruohot, ajuruohot, pikkutalvio ja tuoksuorvokki.

Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20188_54475.jpg
Tee se itse - Istutusallas muurikivistä
Muurikivistä on helppoa ja nopeaa rakentaa pihalle istutusallas kasveille. Istutusaltaan etuna on, että kukkamaa pysyy hallitummin siinä tilassa, johon se on ajateltu, se voidaan nostaa muuta pihaa ylemmäs ja upottaa vaikka terassiin. Istutusaltaan mahdollistama kohopenkki on ratkaisu myös sellaiseen paikkaan, mihin kukkapenkin kaivaminen ei syystä tai toisesta olisi muuten mahdollista; esimerkiksi kiviseen tai kovin juuriseen maahan.Esimerkkikohteessa istutusallas haluttiin rakentaa nurmikolle, terassin yhteyteen. Näin työ eteni.
20208_66096.jpg
Valitse kotipihan kasvit oikein
Kotipihan kasveja valitessa kannattaa ensimmäiseksi huomioida kasvuolosuhteet – siis valon määrä sekä maaperän kosteus ja koostumus. Lisäksi kasvivalintoihin vaikuttaa pihan maantieteellinen sijainti. Suomi on pitkä maa ja mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä ankarammiksi kasvuolosuhteet muuttuvat.
20232_49043.jpg
Siirtonurmi voidaan asentaa myös syksyllä!
Pihanurmikon kasvattaminen kylvämällä kulutusta kestäväksi viheriöksi vaatii pitkän alkukasvatuksen.Moni meistä kuitenkin haluaisi pihansa nopeasti ja vaivattomasti käyttökuntoon. Siirtämällä valmiin nurmikon uudelle kasvupaikalle ohuena nurmirullana, saadaan heti syntymään näyttävä nurmikko, joka jo varsin lyhyen ajan kuluttua on tallausta kestävä. Siirtonurmi on tiheä, rikkaruohoton, vahvajuurinen ja tasainen nurmimatto, jota on ilo katsella!
201911_61286.jpg
Joulukukkia myös ulos
Joulukukkia pidetään pääasiassa sisäkukkina. Monet kukat kuitenkin käyvät mainiosti myös ulos jouluiseksi koristeeksi. Jos joulun aikaan on suojasäätä, niin hyasintti ja tulppaani viihtyvät mainiosti ulkona, lasitetulla parvekkeella tai vaikkapa verannalla. Näin tuoksuherkkäkin ihminen pääsee nauttimaan hyasintin kauniista kukinnasta! Jos taas on luvassa pakkasta, niin kukkia voi tuoda ulos muillakin tavoin.
14_P_77005.jpg
Köynnösruusun hoito
Kysymys köynnösruusun hoidosta*Kysymyksiä ja vastauksia voit käydä lukemassa Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla. Voit esittää myös oman kysymyksesi! Palvelun käyttö edellyttää kirjautumista.* Kysymys vastauksineen julkaistu Ilta-Sanomien verkkosivulla.
20134_34700.jpg
Kurkku
Houkuttelevan vihreä kurkku on yksi suosituimpia vihanneksiamme. Kevyt ja monikäyttöinen kurkku on omiaan leivän päällä ja salaateissa. Se viilentää ihanasti helteellä, mutta sopii myös lämpimiin ruokiin.Kurkun ravintosisältö/100 gEnergiaa 10 kcal/40 kJ Hiilihydraattia 1,4 g Rasvaa 0,1 g Proteiinia 0,6 g Kuitua 0,7 g C-vitamiinia 8 mgLisäksi pieniä määriä A-, B6- ja K-vitamiinia sekä kaliumia.Kurkku Kasvikortistossa...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton