• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennoja koon mukaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2018
20065_97.jpg

alppitähti

Matalia kivikko- ja reunaperennoja

Matalia perennoja ovat mm. rönsyakankaali, kaukasianpitkäpalko, alppitähti, tarharistikki, kaunokainen, karpaattienkello, hopeahärkki, kesäpikkusydän, ketoneilikka, sammalleimu, kuunlilja, keijunkukka, esikko, maksaruohot, patjarikko, mehitähti, pikkutalvio ja sarviorvokki.

Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...

Keskikokoisia perennoja

Nämä ovat korkeintaan metrin korkuisia ja istutetaan perennaryhmien keskiosaan: mm. mooseksenpalavapensas, kevätvuohenjuuri, harjaneilikka, keijunkukka, päivänsilmä, tarhakylmänkukka, jaloakileija, elokuunasteri, jaloangervo, vuorenkilpi, kurjenkello, päivänkakkara, syyskaunosilmä, jalokallioinen, kultatyräkki, sädekukka, tarhakellukka, morsiusharso, saksankurjenmiekka, punatähkä, ruskolilja, palavarakkaus, rantakukka, kotkansiipi, väriminttu, siperianunikko, idänunikko, syysleimu, loistopäivänhattu ja tarhapiisku.

Suurikokoisia perennoja

syysleimuja
syysleimuja

Nämä istutetaan yksittäin tai perennaryhmien takaosaan, mm. valeangervot, koristeraparperi, ukonhatut, isotöyhtöangervo, jaloritarinkannus, syysleimut, särkynytsydän, syyshohdekukka, kallionauhus, varjolilja, kuningaslilja, tiikerililja, jalopioni, alppitatar ja kultapallo.

Mattoja ja mättäitä muodostavia perennoja

Rönsyakankaali, kissankäpälä, kaukasianpitkäpalko, maruna, tarharistikki, vuorenkilpi, hopeahärkki, lapinvuokko, kielo, suikeroalpi, sammalleimu, patjarikko, varjorikko, maksaruohot, ajuruohot, pikkutalvio ja tuoksuorvokki.

Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20132_33872.jpg
Syö hyvin - voi hyvin
Ruokavalio, joka sisältää paljon vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä, helpottaa useiden tutkimusten mukaan terveyden ylläpitämistä ja pienentää riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin.
20075_4886.jpg
Toukokuun nimikkokasvit
Tuuhea ja rehevä ’Pohjan Neito’ on myös FinE-kasviToukokuun nimikkopensas’Pohjan Neito’on lumi-palloheiden (Viburnum opulus) kestävin lajike, joka pärjää hyvin menestymisvyöhykkeillä I–VII. Tästä syystä ’Pohjan Neito’ on valittu myös FinE-kasviksi. FinE-tittelin saa, kun kasvi on testien ja viljelykokemusten perusteella todettu ilmaston, tautien ja tuholaisten kestäväksi. Lisäksi FinE-kasvien täytyy olla helppohoitoisia ja näyttäviä koko kasvukauden ajan.Tuuhea ja rehevä ’Pohjan Neito’ kasvaa 2-4 metriä korkeaksi. Kesäkuussa täyteen mittaansa kehittyneet lumivalkoiset kukintopallot koostuvat tuoksuttomista ja siitepölyttömistä kukista. Pensaan isohkot, heleän vihreät lehdet muuttuvat syysauringossa helakanpunaisiksi.Kaikki lumipalloheisilajikkeet tarvitsevat tuoreen ja runsasravinteisen kasvualustan, jotta ne jaksavat kukkia kauan ja runsaasti. Auringon paahteisella ja kuivalla kasvupaikalla pensas altistuu hyönteisten tuhoille - etenkin heisinälvikäs syö helposti sen lehdet reikiä täyteen.
Tyrni on monikäyttöinen marja.
Tyrni on monikäyttöinen ja runsaasti C-vitamiinipitoinen marjapensas
Monikäyttöinen tyrni (Hippophaë rhamnoides) on kotimainen pensas, joka tuottaa terveellisiä, C-vitamiinipitoisia marjoja, ja joiden kirpeä maku sopii mehuihin ja marmeladeihin. Hopeanharmaan lehdistönsä ansiosta tyrni on myös koristeellinen, ja sen voimakkaat juurivesat sitovat tehokkaasti maata. Kasvi viihtyy karussakin maaperässä ja vaatii vain vähän hoitoa, sillä se ei tarvitse jatkuvaa leikkaamista eikä runsaasti lannoitteita.
202310_83254.jpg
Tiedäthän, mihin kaikkeen voit käyttää ruokasoodaa?
Kun kaiken maailman konmarit sun muut kehottavat tyhjentämään kaapit ja elämään vähemmällä, voi käydä niin, ettei siivouspäivän koittaessa ole tässä nätiksi tyhjennetyssä siivouskaapissa pesuaineita. Lisäksi ilkeät kemikaalit vaanivat joka tuotteessa, joten mitä sitä sitten uskaltaa edes ostaa, kun kämppä haisee pahalle? Lisäksi stressi pistää närästämään, eikä siihenkään löydy lääkettä. Hädänpäivä ei ole käsillä! Kaapistasi löytyy melko varmasti ruokasoodaa, joka on yllättävä "joka paikan höylä".
20237_82497.jpg
Saako jäniksen syömästä puusta vielä satoa? Asiantuntija vastaa
Jänikset pääsivät syömään viime syksynä istutettuja omenapuita, ei ympäri, ehjää kuorta jäi. Syötyihin kohtiin laitoin haavasuojaa. Nyt puut kasvavat vain alhaalta, ylhäällä oli keväällä silmut, jotka nyt kuivuivat, uutta hyvää kasvua on aivan alhaalla tyvessä. Kannattaako puut säästää? Voiko puusta tulla vielä hyvin kasvava, satoa tuottava puu?
Lämmin syksy voi vaikuttaa sadonkorjuuseen
Miten lämmin syksy vaikuttaa kasveihin ja eläimiin?
Vaikka kuluva syksy olisi poikkeuksellisen lämmin, niin pitkään jatkunut lämmin sää tuskin vaikuttaa haitallisesti puihin tai muuhun kasvillisuuteen – saati eläimiin ja hyönteisiin. Kasvien ja eläinten talveen valmistumiseen lämmöllä on nimittäin vain vähän vaikutusta; kasvit asettautuvat talvilepoon ja linnut lähtevät muutolle pitkälti päivän pituuden mukaan. Vain katulamppujen voimakkaassa valossa lepoon asettuminen voi viivästyä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton