• Etusivu
  • Kasvillisuus

Pihatyöt alkavat jo maanrakennusvaiheessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 02.03.2011
20113_24663.jpg

Pihatyöt ovat aina osa rakennushanketta. Istutuksien ja päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset, leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan.

Tärkeä osa ovat oikeat valvotut kiviainekset salaojitukseen, viemäröintiin, routasuojaukseen, täyttöihin, päällysteiden alusrakenteisiin. Vaikeissa pohjaolosuhteissa betonipaaluilla turvataan vakaat olosuhteet. Vaihtelevissa maasto-olosuhteissa muottiharkoista rakennetut tukimuurit ovat luotettava tekninen ratkaisu, jonka muotoilu- ja rappausvaihtoehdot tuovat samalla tontille yksilöllistä ilmettä.

20113_24664.jpg
20113_24665.jpg

Ruduksen betonikiveys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille. Rudus osaa myös muut piharakentamisen tuotteet betoniportaista tukimuureihin, istutusastioista kalusteisiin.

Betoniset pihalaatat
Betoniset pihalaatat

Pihan kivet

Mukulakivet

Mukulakivet, toiselta nimeltään kenttäkivet, ovat muodoltaan luonnossa hioutuneita pyöreähköjä kiviä. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan kiveysten ja muurien rakentamisessa.
Pyöreät mukulakivet sopivat parhaiten luiskiin, korokkeisiin ja pintoihin, joilla ei ole liikennettä. Istutusten rajaaminen mukulakivillä tuo vaihtelevan lisän puutarhaan.
Mukulakivien asentamisessa kivet ladotaan siten, että pinnasta tulee tasainen. Kivet juntataan laskuvasaralla kevyesti alustaansa. Kiveys tiivistetään tärylevyllä tai käsijuntalla. Saumat täytetään asennushiekalla, joka tiivistetään vesikastelua käyttäen. Asennushiekkaan ja saumaushiekkaan voidaan sekoittaa sementtiä juuri ennen hiekan levittämistä.
Suuret luonnonkivet eli pulterit antavat vaihtelua tasaiselle pihamaalle, jossa ne rajaavat ja jäsentävät pihan tilaa.

Patina-kivi

Rudus Betonituote Oy:n Patina-kivi sopii sekä vanhaan, arvokkaaseen miljööseen että uuteen tai uusvanhaan kohteeseen. Se on kivi, josta henkii ajan patina.
Patina-kiven käytöstä on kertynyt myönteistä kokemusta muun muassa puu- ja tiiliverhoiltujen- sekä kivitalojen pihoilta ja oleskelualueilta. Kevyen liikenteen väylät, aukiot, torit tai esimerkiksi vanhojen tehtaiden ja varuskuntien kentät saavat Patina-kivestä kestävän ja edustava päällysteen, joka sopii miljöön henkeen ja täyttää hyvin eri aikakausien vaatimukset.

Betoniset pihalaatat

Rudus Betonituote Oy tarjoaa monipuolisen malliston päällysteitä ja muita betonituotteita pihan kunnostajille ja uuden kotipihan rakentajille.
Hyvin suunniteltu pihakiveys laajentaa elintilaa pihalla ja puutarhassa ympärivuotisemmaksi. Päällystetty ja istutuksin viimeistelty piha on viihtyisä keidas ja nostaa myös kiinteistön arvoa. Asianmukaisesti suoritettu pohjatyöt ja perustukset sekä päällysteiden huolellinen asennus takaavat kestävän ja huolettoman kiveyksen vuosikymmeniksi eteenpäin.

Päällystekivet

Päällystekivillä pidennät pihakautta kotona tai mökillä. Valitsemalla vähintään 50 mm paksuisen kiven voit sallia myös kevyen liikenteen pihallasi. Yhdistämällä useampia kivityyppejä saat elävämpää pintaa. Tänäkin kesänä kivien väreissä on runsaasti valinnanvaraa!

Kartano-sarja
Kartano-sarja
Roomalaiset kivet, harmaa
Roomalaiset kivet, harmaa

Roomalaiset kivet

Roomalainen ladonta muodostuu kuudesta erikokoisesta, yhteensopivasta kivestä. Ladontakuvio on vaihtuva mutta silti rauhallinen, mahdollistaen luovien ja yksilöllisten ratkaisujen toteuttamisen.
Roomalainen ladonta on perinteikäs ja moni-ilmeinen ratkaisu pihoille, kaduille ja aukioille.

Ruohokivellä vehreyttä järjestelmäkiviin

Rudus Betonituote Oy:n Ruohokivi on järjestelmäkivi, joka on yhteensopiva Kartano-, Linna-, Luostari-, Nurmikivien ja Kartano-laatan kanssa. Ruohokiven paksuus on 80 mm. Ladottujen kivien saumat ovat 25 mm leveitä ja mahdollistavat sadeveden imeytymisen maahan. Sauman leveys parantaa myös ruohon kasvua, kun lannoitus ja kastelu hoidetaan asianmukaisella tavalla.

Ruohokivi
Ruohokivi
Nurmikivi
Nurmikivi
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20069_370.jpg
Täysi palvelu ja laaja valikoima kiviaineksia Lohja Rudukselta
Hienotäytettä, välpättyä karkeatäytettä, hienoa kalliomursketta, salaojasoraa, kapillaarikatkoa, turvahiekkaa... Tonneja, autokuormia vai kuutioita?Oikea kivi oikeaan paikkaanRakentamisen kiviaineksilla on omat tehtävänsä, eivätkä ne väärässä paikassa toimi toivotulla tavalla. Salaojasora ei esimerkiksi ole oikea ratkaisu maanvaraisen lattian alle, mutta Kapillaarikatkosepeli katkaisee veden kulkeutumisen niin ylöspäin kuin sivusuunnassakin.
201011_23629.jpg
Ruduksen pihakivivaihtoehdot
Ruduksen betonikiveys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille. Rudus osaa myös muut piharakentamisen tuotteet betoniportaista tukimuureihin, istutusastioista kalusteisiin.
20125_30813.jpg
Pihakivet viihtyisään pihaan
Pihatyöt alkavat jo maanrakennusvaiheessaPihatyöt ovat aina osa rakennushanketta. Istutuksien ja päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset, leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan.Onnistuneen tie- ja piharakentamisen ainekset löytyvät Rudukselta. Tärkeä osa ovat oikeat valvotut kiviainekset salaojitukseen, viemäröintiin, routasuojaukseen, täyttöihin, päällysteiden alusrakenteisiin. Vaikeissa pohjaolosuhteissa betonipaaluilla turvataan vakaat olosuhteet. Vaihtelevissa maasto-olosuhteissa muottiharkoista rakennetut tukimuurit ovat luotettava tekninen ratkaisu, jonka muotoilu- ja rappausvaihtoehdot tuovat samalla tontille yksilöllistä ilmettä.Ruduksen betonikiveys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille.
20231_80696.jpg
Upeat tulppaanit
Tulppaanin uljas ja säännöllinen muoto näyttää mahtinsa suurissa ryhmissä. Ryhmä voi olla muodoltaan säännöllinen soikio tai rivistö tai epäsäännöllisen ameebamainen. Pysty, sotilaallisen ryhdikäs ja melko säännöllisen korkuinen kukkavarsi nostaa kukkameren upeiksi, tasaisiksi kasvustoiksi. Yksinkertaisen tyylikäs ryhmä muodostuu jo yhdestä lajikkeesta, mutta lisää loistokkuutta saa yhdistämällä kahta tai useampaa lajiketta, jotka sointuvat väriltään sekä korkeudeltaan yhteen – ja tietysti kukkivat samaan aikaan.
20078_6290.jpg
Koululaisten ruokarytmi ja välipalat kuntoon
Rytmitä päivä kasviksillaKoululaisen on hyvä nauttia aamupala, koululounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Säännöllisellä syömisellä jaksaa keskittyä koulun käyntiin, harrastuksiin, läksyjen lukuun ja kavereiden kanssa puuhasteluun. Selkeä ateriarytmi vähentää turhaa, usein epäterveellistä napostelua.Hyvällä aamupalalla jaksaa aamupäivän tunnit koululounaaseen saakka. Jotta lounaan ja päivällisen väli ei veny liian pitkäksi on tarpeen syödä kunnollinen välipala. Näin jaksaa pääaterialta toiselle ja siinä välissä käydä vaikka harrastuksissa. Iltapala on loistava hetki kokoontua päivän päätteeksi perheen kanssa saman pöydän ääreen ja rupatella päivän tapahtumista.
20236_82287.jpg
Juhannusruusu (Rosa Pimpinellifolia)
Juhannuksen aikoihin valkoisenaan kukkiva juhannusruusu on useimmille jo lapsuuden kotipihasta tuttu, piikkinen ja juurivesoistaan leviävä ruusupensas. Sen kukat ja tuoksu miellyttävät useimpien silmiä ja nenää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton