• Etusivu
  • Kasvillisuus

Ruduksen pihakivivaihtoehdot

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 05.11.2010
201011_23629.jpg

Ruduksen betonikiveys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille. Rudus osaa myös muut piharakentamisen tuotteet betoniportaista tukimuureihin, istutusastioista kalusteisiin.

Ruohokivellä vehreyttä järjestelmäkiviin

Ruohokivi on järjestelmäkivi, joka on yhteensopiva Kartano-, Linna-, Luostari-, Nurmikivien ja Kartano-laatan kanssa. Ruohokiven paksuus on 80 mm. Ladottujen kivien saumat ovat 25 mm leveitä ja mahdollistavat sadeveden imeytymisen maahan. Sauman leveys parantaa myös ruohon kasvua, kun lannoitus ja kastelu hoidetaan asianmukaisella tavalla.

Roomalaiset kivet

Roomalainen ladonta muodostuu kuudesta erikokoisesta, yhteensopivasta kivestä. Ladontakuvio on vaihtuva mutta silti rauhallinen, mahdollistaen luovien ja yksilöllisten ratkaisujen toteuttamisen.

Roomalainen ladonta on perinteikäs ja moni-ilmeinen ratkaisu pihoille, kaduille ja aukioille.

201011_23630.jpg

Porraskivi

Muutaman askelman tai kunnon portaat rakennat Rudus porraskivistä. Tyylikkäät ja helppokulkuiset portaat ovat nopeat asentaa: porraskiviä ladotaan kaksi päällekkäin, jolloin askelmakorkeudeksi saadaan 140 mm.

Kapeampaa kiveä käytetään alakerroksessa siirtämään sauma eri kohtaan yläkerrokseen nähden. Porraskivet käytettyinä yhdessä muurikivien kanssa mahdollistavat monipuolisten kokonaisuuksiksien luomisen.

201011_23631.jpg

Patina-kivi

Patina-kivi sopii sekä vanhaan, arvokkaaseen miljööseen että uuteen tai uusvanhaan kohteeseen. Se on kivi, josta henkii ajan patina. Patina-kiven käytöstä on kertynyt myönteistä kokemusta muun muassa puu- ja tiiliverhoiltujen- sekä kivitalojen pihoilta ja oleskelualueilta. Kevyen liikenteen väylät, aukiot, torit tai esimerkiksi vanhojen tehtaiden ja varuskuntien kentät saavat Patina-kivestä kestävän ja edustava päällysteen, joka sopii miljöön henkeen ja täyttää hyvin eri aikakausien vaatimukset.

201011_23632.jpg

Muurikivillä lisää vaihtelua ja moni-ilmeisyyttä

Muurikivet ovat näyttävä ja edullinen ratkaisu pihojen porrastamiseen ja pengertämiseen sekä kulkuteiden rajauksiin. Ne ovat monikäyttöisiä: muurikivistä voi muotoilla erilaisia istutusaltaita, lehtikompostorin tai perustan suihkulähteen altaalle. Pengerkivien muotoilun ansiosta niistä voi rakentaa ilman kivien leikkausta minimisäteeltään kahden metrin kaaria.

201011_23633.jpg
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20069_370.jpg
Täysi palvelu ja laaja valikoima kiviaineksia Lohja Rudukselta
Hienotäytettä, välpättyä karkeatäytettä, hienoa kalliomursketta, salaojasoraa, kapillaarikatkoa, turvahiekkaa... Tonneja, autokuormia vai kuutioita?Oikea kivi oikeaan paikkaanRakentamisen kiviaineksilla on omat tehtävänsä, eivätkä ne väärässä paikassa toimi toivotulla tavalla. Salaojasora ei esimerkiksi ole oikea ratkaisu maanvaraisen lattian alle, mutta Kapillaarikatkosepeli katkaisee veden kulkeutumisen niin ylöspäin kuin sivusuunnassakin.
20113_24663.jpg
Pihatyöt ovat aina osa rakennushanketta
Pihatyöt ovat aina osa rakennushanketta. Istutuksien ja päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset, leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan.
20125_30813.jpg
Pihakivet viihtyisään pihaan
Pihatyöt alkavat jo maanrakennusvaiheessaPihatyöt ovat aina osa rakennushanketta. Istutuksien ja päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset, leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan.Onnistuneen tie- ja piharakentamisen ainekset löytyvät Rudukselta. Tärkeä osa ovat oikeat valvotut kiviainekset salaojitukseen, viemäröintiin, routasuojaukseen, täyttöihin, päällysteiden alusrakenteisiin. Vaikeissa pohjaolosuhteissa betonipaaluilla turvataan vakaat olosuhteet. Vaihtelevissa maasto-olosuhteissa muottiharkoista rakennetut tukimuurit ovat luotettava tekninen ratkaisu, jonka muotoilu- ja rappausvaihtoehdot tuovat samalla tontille yksilöllistä ilmettä.Ruduksen betonikiveys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille.
202211_79986.jpg
Karviaismarjalajin tunnistus? Asiantuntija vastaa
Mikä karviaslajike mahtaa olla kyseessä? Karviainen on joku vanha perinnelaji. Marjat suuria, peukalonpään kokoisia, väri punertava, marjat karvaisia.
20213_69181.jpg
Puutarha.Netin kotikeittiö testaa: saaristolaisleipä
Tämä testi otti paikkansa sellaiseen ajankohtaan, kun joulu kolkutteli ovella. Tarkoitus oli kerääntyä joulupöydän ääreen syömään hyvää ruokaa ja nauttimaan lähimpien seurasta. Leipä on aina ollut yksi kysymysmerkki, vaaleaa vai tummaa – mitä leipää haluttaisiin nauttia ruoan kanssa? Jotain erilaistakin teki mieli kokeilla. Tästä syntyi idea testata, onnistuisiko tällaiselta harrastajaleipurilta perinteinen saaristolaisleipä. Reseptien etsiminen johdatteli K-ruoka.fi-sivustolle, josta löytyikin kokeilemisen arvoinen resepti.
20205_64821.jpg
Istutusallas muurikivistä - suunnittele ja toteuta itse
Muurikiviä käytetään erityisesti rinnepihoilla, näyttävinä ja pihaa ryhdittävinä kokonaisuuksina. Muurikivillä voi vastaavasti saada tasaiseen pihaan elävyyttä rakentamalla vaikkapa istutusaltaita. Istutusaltaat voi upottaa osaksi terassirakennelmaa tai muuten vaan toteuttaa tyylikkäitä istutuskokonaisuuksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton