• Etusivu
  • Kasvillisuus

Olet poistunut Puutarha.net-uutiskirjeistä

Admin User
Päivitetty 27.08.2024

Kummallinen kasvitauti ihmetyttää? Sitkeitä rikkaruohoja kasvimaalla? Haluatko keskustella Suomen suurimmalla puutarha-alan keskustelupalstalla? Uutiskirjeestä saat hyödyllisiä vinkkejä ja ohjeita kaksi kertaa viikossa.

Poistuitko postituslistalta vahingossa? Ei hätää, voit tilata uudelleen tästä >>

Kasvillisuus
kasvatus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Nainen juurruttaa pistokasta
Merilevä virkistää
Lepokaudella huonekasveja kastellaan niukemminYleisin hoitovirhe talvella on liikakastelu. Ennen kastelua tunnustellaan parin sentin syvyydestä mullan kosteus tai kokeillaan ruukun painoa kastelutarpeen arvioimiseksi. Talvella useimpien kasvien multa saa kuivahtaa kunnolla ennen uutta kastelua.Eri huonekasveilla on erilainen vedentarve. Yleensä kasvit, joilla on suuret ja ohuet lehdet, tarvitsevat enemmän vettä kuin pieni- ja paksulehtiset sekä vahapintaiset kasvit. Sisemmällä huoneessa tai pohjoisikkunalla kasvavat kasvit kuluttavat vähemmän vettä kuin aurinkoisella ikkunalla olevat kasvit.
Muhevainen oma sato
Omaa satoa parvekepuutarhasta helposti ja vaivattomasti
Parvekkeilla ja patioilla kasvattaminen kiinnostaa, sillä niillä halutaan viettää aikaa ja kasvit tuovat sinne viihtyisyyttä. Ruokaa voi mainiosti tuottaa ruukuissa eikä erillistä kasvimaata tarvita. Parveke- tai patioviljelyssä ei tarvitse tinkiä istutusten kauneudesta, sillä monet satoa tuottavat lajit ovat jo itsessään kauniita. Asukkaat kaipaavat tietoa siitä, mitä voi kasvattaa ja miten se tapahtuu. Tässä vinkkejä jaettavaksi asukkaille vaikkapa asukastiedotteeseen tai yhtiökokoukseen.
20174_48987.jpg
Pakkaskevät on armoton kasveille
Pääsiäisen jälkeenkin sää jatkuu usein lähes talvisena. Kylmä kevät altistaa monet kasvit pakkasvaurioille. Älä siis kiirehdi kukkapenkin siivouksessa tai nurmikon haravoinnissa. Vielä ehdit myös leikata pensaita. Mutta nyt on viimeinen hetki pelastaa tuijat ja alppiruusut ruskettumiselta; onhan kevätsuojaus kunnossa?
202211_79948.jpg
Omenapuusta lähtee kuori? Asiantuntija vastaa
Meidän n. 25-vuotiaasta omenapuusta on lähtenyt kuorta ja aivan maan pinnan tasolla näyttää osa rungosta "kuluneen" pois. Koko rungon osuus ei ole maan sisällä, on kuin joku olisi kalvanut osan pois rungosta. Puu vaikuttaa muuten olevan kunnossa ja kukkii hyvin.
piirretty hahmo pitää sanomalehteä kädessä
Tutkimus paljastaa puiden geneettisen monimuotoisuuden syvimmät juuret
(Tiedote: Helsingin yliopisto 15.10.2024)...Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan puut säilyttävät geeneissään tietoa miljoonien vuosien takaisista tapahtumista ja pystyvät selviytymään myös ilmastonmuutoksesta paremmin kuin monet muut kasvilajit.
20233_81190.jpg
Parvekkeen hyötykasvit ja yrtit
Parvekkeella menestyvät mainiosti lukuisat hyötykasvit, kuten amppelimansikka, marjatomaatit, pienihedelmäinen kurkku, kurpitsa, meloni, paprika, salaatit sekä tietysti yrtit ja vihanneskrassi. Isompaan laatikkoon tai sankoon voi perustaa vaikka pienen peruna- tai porkkanamaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton