• Etusivu
  • Hoitotyöt

Viiltosalaojitus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.06.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Jos nurmikko ei läpäise lainkaan vettä sateiden aikana, vaan muuttuu mutakentäksi ja sitten kivikovaksi kuivana aikana, apukeinona voi yrittää viiltosalaojitusta; kaiva 20-30 cm syvät ja noin 5 cm leveät ojat, 1-1,5 metrin välein nurmikon kaatosuuntaan, ja täytä ojat seulotulla 4-8 mm:n hiekalla. Vesi virtaa ojia pitkin ja läpäisee ojan pohjan. Ojien jäljet katoavat vähitellen nurmikkoon.

Lue vanhan nurmikon hoidosta

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20236_82418.jpg
Pieni, mutta ikävä vieras: perhossääski
Alun perin tropiikista kotoisin oleva hyönteinen on ryhtynyt hankkimaan itselleen jalansijaa myös Suomessa. Kyseessä on ulkonäöltään ja kooltaan hyvinkin sympaattisen oloinen perhossääski, joka on kuitenkin muuta kuin miellyttävä vieras.
202310_61646.jpg
Teettäisinkö pihasuunnitelman?
Siinä missä itse helposti sortuu miettimään jonkin tietyn kukan väriä tai pihalaatan mallia, osaa pihasuunnittelija nähdä pihan kokonaisuutena. Hyvä suunnitelma luo perustan toimivalle pihalle.
201710_50535.jpg
Talvella on aikaa suunnitella
Haaveiletko piharemontista vai jäikö pihalla tai mökillä töitä tekemättä viime kesänä? Mitä, jos suunnittelisit tarvittavat työt hyvissä ajoin ennen kesää ja palkkaisit keikkatyöläisen avuksesi? Ei alkaisi hommat ahdistamaan kevään korvalla.
20237_82591.jpg
Kukkien kerääminen ja kuivaaminen
Leikkoruusuja tulee kuivattua ja säilytettyä ilman sen kummempia pohdiskeluita, mutta kukkapenkeissä kasvaa muitakin kuivattaviksi sopivia kukkia. Myös luonnonkasvit kelpaavat kuivakukiksi siinä missä kuivaamistarkoitukseen kasvatetut kasvitkin. Kuivattuja kukkia voi käyttää koristeena sellaisenaan, muistona menneestä tai kertomassa kuluneesta kesästä. Voipa niitä käyttää vaikkapa askartelumateriaalinakin.
20228_79337.jpg
Viikon kysymys: Onnistuuko vanhojen kuusien pelastaminen?
Naapurissa rakennetaan. Maansiirtotöissä vaurioitui meidän puolemme kuusien juuria. Haluamme pelastaa komeat kuuset (vanha kuusiaita, noin 10 metriä korkea). Mitä voimme tehdä? Suurin osa juurista vaurioitumatta, joten toivomme, että peli ei ole menetetty. Laitammeko lannoitetta, havumultaa?
202211_79986.jpg
Karviaismarjalajin tunnistus? Asiantuntija vastaa
Mikä karviaslajike mahtaa olla kyseessä? Karviainen on joku vanha perinnelaji. Marjat suuria, peukalonpään kokoisia, väri punertava, marjat karvaisia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton