TAKAISIN

Äitienpäivä aloittaa kukkakesän

Päivitetty: 29.4.2021
Äitienpäivän juhlinta ajoittuu kesän kynnykselle. Silloin on luontevaa muistaa äitiä kukkalahjalla, joka kenties jatkaa kukintaansa myös juhlan jälkeen ikkunalla, parvekkeella tai terassilla. Suomalaiset rakastavat esimerkiksi ruusuja; niin leikkoina kuin ruukuissakin. Lue lisää ruusuista. Myös muut ruukkukukat ovat kauniita ja kestäviä kukkalahjoja, joiden joukosta löytyy runsaasti erilaisia värivaihtoehtoja. Luehan lisää alta!
Kuva: PixabayKuva: Pixabay

Juhlavat ruukkuruusut

Äitienpäivän ykköskukka, minikokoinen ruukkuruusu, sopii ojennettavaksi sellaisenaan tai istutettuna osaksi ruukkuasetelmaa. Sisätiloissa ruukkuruusu tulee sijoittaa aurinkoiselle paikalle. Ne viihtyvät myös lämpimällä parvekkeella, kunhan ovat suojassa keväthalloilta. Säännöllisen kastelun ja lannoituksen avulla ruukkuruusun kukinta jatkuu pitkään. Kuihtuneet kukat on hyvä leikata pois. Kesän tultua ruukkuruusun voi istuttaa lämpimälle paikalle puutarhaan, jossa se ilahduttaa kukinnallaan vielä pitkään.

Ruukkuruusut
RuusuRuusu
HortensiaHortensia

Näyttävät hortensiat

Runsaskukkaiset ruukkuhortensiat ovat myös suosittuja äitienpäiväkukkia. Alkuperäinen hortensia on väriltään valkoinen, mutta kasvualustan happamuutta säätämällä saadaan kukkien väri vaihtumaan joko siniseksi tai punaiseksi. Hortensiat viihtyvät puolivarjoisella paikalla ja vaativat säännöllistä kastelua. Kastelun jälkeen alusastiaan ei saa jäädä vettä seisomaan. Hortensian voi siirtää ulos varjoisaan paikkaan kesäkuussa, kun halloista ei enää ole vaaraa.

Jalohortensia
Kuva: PixabayKuva: Pixabay

Ruusubegoniaa upeisiin istutuksiin

Tuttu ruusubegonia on turvallinen kukkavalinta ja sen monista värisävyistä saa luotua helposti upeita ja trendikkäitä ruukkuistutuksia. Esimerkiksi juhlava valkoinen ruusubegonia istutettuna harmaaseen sinkkiastiaan on kaunis ja ajanmukainen kukkalahja äidille. Ruusubegonian kukat kestävät pitkään, kunhan kasvia ei sijoiteta paahteiselle ikkunalle.

Ruusubegonia
Kuva: PixabayKuva: Pixabay

Runsaskukkaiset atsaleat

Alppiruusujen sukuun kuuluvat atsaleat viihtyvät viileässä, joten ne sopivat siksi hyvin toukokuun alun kukkalahjaksi. Ne voi asettaa lasitetulle parvekkeelle, jos muistaa huolehtia kastelusta, sillä multaa ei saa päästää kokonaan kuivumaan. Pakkasöiden uhatessa atsalea tulee nostaa sisätiloihin. Sukunsa tapaan ne pitävät happamasta kasvualustasta.

Ruukkuatsalea

Kuva: PixabayKuva: Pixabay

Hetkessä kaunista amppeleilla

Äitienpäivä aloittaa kesäkukkien ja amppeleiden myyntikauden. Tarjolla on näyttäviä amppeleita, joiden kukinta kestää jopa elokuuhun saakka. Amppeleiden koko on viime vuosina kasvanut, koska kuluttajat suosivat isoja ja näyttäviä amppelikokonaisuuksia. Suosioon on hyvä syykin: niillä saa luotua parvekkeille ja terasseille väriä ja viihtyisyyttä hetkessä.

Yksivuotiset ryhmäkasvit ja kylvökukat

Myös Keskustelupalstalla on runsaasti asiaa kesäkukista!
Kuva: PixabayKuva: Pixabay
Lähde: Kauppapuutarhaliitto