TAKAISIN

Puutarhakate viimeistelee puutarhasi
5 faktaa, jotka haluat tietää puutarhakatteesta!

Julkaistu: 9.7.2018

1. Puutarhakate viimeistelee pihasi ulkonäön. Katetta voi laittaa pensaiden ja köynnösten alle, käytäville ja reunustamaan esimerkiksi terassia.

Lue täältä lisää puutarhakatteiden käytöstä.

2. Puutarhakate on tasakokoista ja sitä on monta eri väriä: tiilenpunaista, suklaanruskeaa ja mullanmustaa. Kaikki GreenCaren värikatteet tehdään kuusen sydänpuusta ja värjätän turvallisesti rautaoksideilla.

GreenCaren Tiilenpunaisella katteella saat väriä puutarhapintoihin, suklaanruskea on kodikkaan pähkinäinen ja mullanmustalla viimeistelet upeasti hillityn pihan. Värikatteet korostavat upeasti puutarhan vihreitä kohtia.

Luonnollisimman näköinen ja luonnollisen värinen GreenCare Kuorikate on murskattua männyn kuorta, sillä saat puutarhaasi erityisen luonnonläheisen viimeistelyn. Penkki näyttää viimeistellyltä ilman, että mikään vie huomiota kasveilta.

Katso Kati Jukaraisen vinkit katteen valinnasta:

3. Käytännöllinen tapa hyödyntää katetta on levittää 1-7 cm kerros marjapensaiden alle, silloin nurmikko ei pääse kuristamaan pensaan kasvua eivätkä rikkaruohot valtaa pensaan alustaa. Jos alle laittaa kankaan, katekerros voi olla melko ohut.

Katso Katin vinkit videolta:

4. Kärhöjen ja villiviinin alla katteet ovat myös suosittuja. Katteella voi helposti siistiä alueen ulkonäön, jos istutukset tehdään vasta seuraavana kesänä. Katteen avulla keskeneräinenkin puutarha näyttää viimeistellyltä ja siistiltä!

Videolla vinkkejä köynnöspenkin suojaamisesta katteella:

5. Katekerros pysyy siistinä vuodesta toiseen vaivattomasti. Kate on luonnonmateriaalia, joten katekerroksen tilanne kannattaa tarkistaa silmämääräisesti talven jälkeen ja syksyllä. Keväällä lumi ja märkyys voivat upottaa osan katteesta maahan, jolloin katetta lisätään 1-2 cm ja penkistä tulee todella siistin näköinen. Nopea ja vaivaton huolto!