TAKAISIN

Puutarhakate viimeistelee puutarhasi
5 faktaa, jotka on hyvä tietää puutarhakatteesta

Päivitetty: 22.6.2020
berkate1
1. Puutarhakate viimeistelee pihasi ulkonäön. Katetta voi laittaa pensaiden ja köynnösten alle, käytäville ja reunustamaan esimerkiksi terassia.

Lue täältä lisää puutarhakatteiden käytöstä

2. Puutarhakate on tasakokoista ja sitä on montaa eri väriä: suklaanruskeaa, tiilenpunaista ja mullanmustaa.

berkatteet2
GreenCaren Suklaanruskea värikate on kodikkaan pähkinäinen, Tiilenpunaisella katteella saat väriä puutarhapintoihin ja Mullanmustalla viimeistelet upeasti hillityn tai jopa rock-henkisen pihan. Värikatteet korostavat upeasti puutarhan vihreitä kohtia.

Kaikki GreenCaren värikatteet tehdään kuusen sydänpuusta ja värjätään turvallisesti rautaoksideilla.

Neljäs kate (kuvassa oikealla), luonnollisen värinen ja näköinen GreenCare Kuorikate on murskattua männyn kuorta. Männyn kuoriosasta rouhitulla kuorikatteella saat puutarhaasi erityisen luonnonläheisen viimeistelyn. Penkki näyttää viimeistellyltä ilman, että mikään vie huomiota kasveilta.

Katso Kati Jukaraisen vinkit katteen valinnasta:

3. Käytännöllinen tapa hyödyntää katetta on levittää 1−7 cm kerros marjapensaiden alle, jolloin nurmikko ei pääse kuristamaan pensaan kasvua eivätkä rikkaruohot valtaa pensaan alustaa. Jos alle laittaa kankaan tai vaikka sanomalehtiä, niin katekerros voi olla melko ohut.

Katso Katin vinkit videolta:

4. Kärhöjen ja villiviinin alla katteet ovat myös suosittuja. Katteella voi helposti siistiä alueen ulkonäön, jos istutukset tehdään vasta seuraavana kesänä. Katteen avulla keskeneräinenkin puutarha näyttää viimeistellyltä ja siistiltä!

Katso vinkit köynnöspenkin suojaamisesta katteella:

5. Katekerros pysyy siistinä vuodesta toiseen vaivattomasti. Kate on luonnonmateriaalia, joten katekerroksen tilanne kannattaa tarkistaa silmämääräisesti talven jälkeen ja syksyllä. Keväällä lumi ja märkyys voivat upottaa osan katteesta maahan, jolloin katetta lisätään 1−2 cm ja penkistä tulee todella siistin näköinen. Nopea ja vaivaton huolto!
GC960_29_5_32108