TAKAISIN

Pihatiili-ideoita puutarhaan

Päivitetty: 14.6.2022

Vielä väriloistossaan kylpevä puutarha saa monet käynnistämään pihan ja puutarhan uudistustöiden suunnittelun. Mikä ilahduttaisi puutarhassa ensi kesänä? Keraamiset pihatiilet soveltuvat piha-alueiden moniin eri rakenteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Pihatiili PadovaPihatiili Padova

Keraamiset, savesta poltetut julkisivutiilet ovat kaikille tuttuja, mutta pihatiiliä ei vielä tunneta yhtä laajalti. Pihatiilien ylivertainen ominaisuus on siinä, että niiden väri ei kulu eikä haalistu pitkänkään ajan kuluessa. Ne ovat kestäviä ja lisäksi säätestattuja, joten ne soveltuvat myös Suomen vaativiin sääolosuhteisiin.

Löydä oma pihatiili-ilme

Pihatiiliä on saatavissa sekä antiikkisen rouheina että modernin kantikkaina. Värimaailma vaihtelee keltaisen, punaisen ja ruskean sävyistä harmaan ja mustan eri sävyihin.

- Pihatiilet sopivat yhtä lailla kaupunkikodin kuin kesämökin pihaan. Erityisen suosittuja pihatiilet ovat englantilaista puutarhatyyliä edustavissa pihoissa, joissa tiilistä rakennetaan polkuja ja käytäviä sekä oleskelualueita. Pihatiili on varsin pienikokoinen, joten erilaiset muodot ja kuviot on helposti toteutettavissa. Pihatiilen voi myös asentaa joko kyljelleen, lappeelleen tai pystyyn. Samasta tuotteesta saa eri-ilmeisiä toteutuksia mielikuvitusta käyttäen, kuvailee Wienerbergerin markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita.
 

Yhdistä eri tiilivärejä

Uutena trendinä on rakentaa monivärisiä pihakiveyksiä joko niin, että eri sävyiset alueet ja toiminnot limittyvät toisiinsa tai pihatiilet sekoitetaan keskenään värilajitelmaksi.

- Pihatiilien luonnonläheiset värit sointuvat keskenään hyvin yhteen ja taitavalla sommittelulla ne muodostavat viihtyisän ja laadukkaan pihamaiseman. On myös hyvä muistaa, että hyvin hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa jopa 10-15 prosenttia, Paasiviita toteaa.

Pihatiililajitelma Padova ja SienaPihatiililajitelma Padova ja Siena

Tiili sopii viher- ja kasvihuoneeseen

Moneen pihaan ja puutarhaan rakennetaan viherhuoneita oleskelutiloiksi tai kasvihuoneita hyötyviljelyyn. Näissä rakennelmissa käytetään usein tiiliä sokkelin muurauksessa sekä sisäpuolella maankateratkaisuna.
Wienerbergeriltä löytyvät tiilituotteet sekä runkoon että sisälattiaan. Sokkelimuurauksessa suositellaan käytettäväksi tavallisia julkisivutiiliä. Maankatteena voi myös katetussa ulkotilassa käyttää esimerkiksi muuraustöistä yli jääneitä tiiliä tai kierrätystiiliä, mutta pihatiilet ovat tähän tarkoitukseen luonnollisesti paras vaihtoehto.

- Tiili taipuu moneen eri tarkoitukseen. Vinkkejä toteutuksista löytyy netin monilta tee-se-itse -sivustoilta, Paasiviita muistuttaa.

Tutustu tarkemmin pihatiilituottesiin sekä asennusohjeisiin:

Tuotteista ja ohjeista lisää!

Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.Karhea, punaisenkirjava pihatiili. Kuva: Evelyn Parv.

Pihatiilien valikoimaa:

Kivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja GrafiittiKivien värisävyt ylävasemmalta lähtien: Siena, Basalt, Padova, Nero, Punainen, Ruskeankirjava, Ruskea ja Grafiitti
Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.Pihatiilet vasemmalta oikealle: Lotis, Orion, Astra, Ares.

Kiinnostuitko Wienerbergerin tuotteista? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä tai tilata esitteen: