• Etusivu
  • Varusteet

Akkuvesipumpulla hyödynnät kätevästi sadeveden

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 21.09.2020
20209_66617.jpg

Akkukäyttöinen GardenPump 18 pumppaa sadeveden helposti mistä tahansa vesisäiliöstä.

Räystään alla oleva sadevesitynnyri täytyy vauhdilla syksyn sateiden myötä. Kertynyttä sadevettä voi hyödyntää niin pihan kasvien kastelussa, kuin esimerkiksi puutarhatyökalujen ja välineiden puhdistamisessa. Veden hyötykäyttöä ja tynnyrin tyhjentämistä helpottaa huomattavasti uusi akkukäyttöinen GardenPump 18 -vesipumppu, joka on liitettävissä helposti puutarhaletkuun.

Helpottaa kastelu- ja puhdistustöitä

Boschin kehittämän johdottoman sadevesipumpun ansiosta puutarhan harrastajat voivat nyt jättää hyvästit kastelukannuille. Akkukäyttöistä sadevesipumppua voidaan käyttää missä tahansa ilman verkkovirtaa. Se on ihanteellinen työkalu kasvien, kukkien ja vihannesten kasteluun.

GardenPump 18 soveltuu kaikkiin tavallisiin vesisäiliömalleihin, joiden tilavuus on enintään 1 000 litraa, ja siinä on sopiva hana tavallisille puutarhaletkuliittimille. Pumppu takaa tehokkaan virtauksen jopa 25 metrin etäisyydelle. Lisäksi siinä on riittävästi voimaa esimerkiksi 2 metrin korkeudessa roikkuvien amppeleiden kasteluun. Laite on omiaan myös puutarhakalusteiden tai pihakivetysten puhdistamiseen.

Pumppu voidaan myös liittää sprinkleriin tai kastelujärjestelmään, jolloin kertynyttä sadevettä voidaan hyödyntää kätevästi nurmikon kasteluun. Nurmikko pysyy tasaisen vihreänä käyttämällä ajastintoimintoa ja takaiskuliitintä sadetus- ja kastelujärjestelmien kanssa. GardenPump 18 -laitteessa on myös integroitu antilipon liitin: Jos pumppu pysäytetään, se syöttää ilmaa automaattisesti liitosletkuun, jotta vesi ei pääse tahattomasti ulos.

Roiskesuojattu akun ohjausyksikkö voidaan joko asentaa seinään tai suoraan säiliöön. Paristolokero on suljettu vesitiiviillä kannella. Sovelluksesta ja halutusta käyttöajasta riippuen GardenPump 18: ta voidaan käyttää 2,0 - 6,0 Ah: n akuilla. Yksi 2,5 Ah: n akku tarjoaa 30 minuutin käyttöajan, jonka aikana laite pumppaa jopa 330 litraa vettä.

Näin akkuvesipumppu toimii - katso video

Bosch GardenPump 18 -akkuvesipumppu

Akkuvesipumppun ominaisuudet:

  • Soveltuu sadeveden pumppaamiseen avonaisista tai kannella varustetuista vesisäiliöistä
  • Sisältää seinä- ja säiliökiinnikkeet eri paikoissa olevia vesisäiliöitä varten
  • Kolmiasentoinen ajastintoiminto sadetus- ja kastelujärjestelmille
  • Pumppaa tehokkaasti jopa 25 metriin asti ja sopii siksi useimmille puutarhoille
  • Voimakas virtaus ja suihkutus vaikeapääsyisten kasvien kasteluun ja pieniin puhdistustehtäviin
Sadevesipumppua käytetään ohjausyksikön LED-näytöltä, josta virran kytkeminen, ajastus sekä akun lataustilan lukeminen on helppoa ja kätevää.
Sadevesipumppua käytetään ohjausyksikön LED-näytöltä, josta virran kytkeminen, ajastus sekä akun lataustilan lukeminen on helppoa ja kätevää.

Yksi akku kaikkiin laitteisiin

Bosch tarjoaa kotinikkareille ja puutarhureille markkinoiden laajimman 18 voltin "Power for All" -akkujärjestelmän, joka yhdistää puutarha- ja sähkötyökalut. Yhdellä ja samalla 18 voltin paristolla voit käyttää yli 30 työkalua, kuten porakoneita, hiomakoneita ja kulmahiomakoneita, pistosahoja, pensasleikkureita, ruohonleikkureita - ja nyt ensimmäistä kertaa myös sadevesipumppua.

Tee-se-itse-harrastajat voivat käyttää sujuvasti eri työkaluja ilman useita akkuja ja latureita, ja säästävät samalla tilaa ja rahaa.
Tee-se-itse-harrastajat voivat käyttää sujuvasti eri työkaluja ilman useita akkuja ja latureita, ja säästävät samalla tilaa ja rahaa.
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
20099_18524.jpg
Oksasilppuri mukaan syystöihin
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia, lehtiä ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Aiemmin erilaiset materiaalit on pitänyt erotella; karkea puumainen materiaali ja vihreä sekä pehmeä materiaali on silputtu erikseen. Bosch on uudistanut oksasilppuri-mallistonsa: Innovatiivinen Turbine Cut -leikkuujärjestelmä soveltuu kaikenlaiselle puutarhasta saatavalle materiaalille. TC-oksasilppurit nostavat silppuamisen helppouden uudelle tasolle.
202010_67070.jpg
Lisävaloa yrteille ja huonekasveille
Pimeänä vuodenaikana kaikki elävät kasvit hyötyvät lisävalosta, niin huonekasvit kuin yrtitkin. Voit nauttia tuoreista yrteistä ympäri vuoden, kun sijoitat ne sisätiloissa ikkunalaudalle ja huolehdit talvella riittävästä valonsaannista keinovalolla. Kasvien valontarve vaihtelee, mutta pimeään aikaan lisävaloa kannattaa antaa vähintään kahdeksan tuntia päivässä.
20222_76856.jpg
Puutarhaliitto kannustaa: Vie ystävä puutarhaan
Puutarhaharrastamisesta on tullut suosituimpia vapaa-ajan aktiviteetteja. Innokkaita harrastajia on jo yli puolet suomalaisista. Suosio on kasvanut jo vuosien ajan, mutta erityisesti kahden viime vuoden aikana uudet harrastajat ovat innostuneet puutarhanhoidosta! Puutarhaliiton vuoden 2022 teema "Vie ystävä puutarhaan" korostaa harrastuksen yhteisöllistä vaikutusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton