TAKAISIN

Kevät lähestyy – Työkalut valmiiksi pihan hoitoon

Päivitetty: 15.2.2021

Talven väistyessä hiljalleen alkaa kevätaurinko tehdä tuloaan ja valoisuus lisääntyä. Nyt on hyvä aika valmistautua kohta käsillä olevaan kasvukauteen ja suunnitella, mitä kaikkea pihan hoidossa olisi hyvä olla apuna helpottamassa työskentelyä. Monet uudet ja tehokkaat sähköyökalut sekä -laitteet tekevät puutarhan hoidosta vaivatonta ja miellyttävää.
 

Indego-robottiruohonleikkurista on tullut suosittu puutarhurin apuväline, joka löytyy yhä useammasta pihasta.Indego-robottiruohonleikkurista on tullut suosittu puutarhurin apuväline, joka löytyy yhä useammasta pihasta.

Robotti vai itseohjattava?

Siisti nurmikko tekee pihasta houkuttelevan ja viihtyisän. Tasaisen lyhyeksi leikattu nurmikko antaa lisäksi huolitellun ilmeen koko taloa ympäröivälle alueelle. Nurmikon pitäminen siistinä ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa rehkimistä.

Ehdottomasti helpoin tapa hoitaa nurmikkoa ovat itsenäisesti toimivat robottiruohonleikkurit. Säännöllisesti leikkuukierrokselle lähtevä robottiruohonleikkuri pitää nurmikon aina hyvän näköisenä. Tutustu älykkäisiin Indego-robottiruohonleikkureihin.

Mikäli nurmikon leikkuun haluaa ottaa osaksi ulkoilua kesäpäivänä ja nauttia puutarhassa kiertelystä, ovat perinteiset ajettavat ruohonleikkurit oikea valinta. Uudet, äänettömät ja ketterästi ohjattavat akkukäyttöiset ruohonleikkurit tekevät leikkuusta miellyttävää, eivätkä ne myöskään häiritse muita pihalla olijoita tai naapureita. Katso lisää sähkökäyttöisistä ruohonleikkureista.
 

Uudet sähkökäyttöiset ruohonleikkurit ovat miellyttävän hiljaisia käyttää ja leikkuutehoa riittää vaativampiinkin kohteisiin.Uudet sähkökäyttöiset ruohonleikkurit ovat miellyttävän hiljaisia käyttää ja leikkuutehoa riittää vaativampiinkin kohteisiin.

Tarkkaan viimeistelyyn

Trimmereillä tehdään viimeistelyt nurmikon kohdista, joihin ruohonleikkureilla on hankala päästä. Puiden, pihakivetysten, aitojen tai muiden rakennelmien vierustoilla tarvitaan usein trimmeriä loppusilauksen tekemiseen. Ergonomisesti oikein suunniteltu trimmeri ei rasita selkää ja työskentely on miellyttävän kevyttä. Tutustu akkukäyttöisiin trimmereihin.
 

Trimmerillä nurmikon viimeistely onnistuu tarkasti haastavistakin paikoista.Trimmerillä nurmikon viimeistely onnistuu tarkasti haastavistakin paikoista.

Kevyttä katkaisua

Puut ja pensaat tarvitsevat säännöllistä hoitoa voidakseen hyvin. Oksien leikkuuta helpottamaan on erilaisia apuvälineitä, joilla työ käy helposti katkaisupaksuudesta riippumatta. Vanhat perinteiset oksasakset vaativat usein hartiavoimin puristamista tai käsisahan terän ollessa ruosteessa tulee työskentelyssä nopeasti hiki. Oksien katkaisuun on olemassa muutamia erinomaisia työkaluja, joilla säästät omia voimia. Tutustu sähköavusteisiin oksaleikkureihin sekä uuteen monitoimisahaan.
 

Tehostettu leikkaustoiminto avustaa katkaisemaan jopa 25 mm paksuiset oksat helposti.Tehostettu leikkaustoiminto avustaa katkaisemaan jopa 25 mm paksuiset oksat helposti.

Suorat linjat

Pensasaidat ovat varsin näkyvä osa tontin rajoja eikä suoralinjainen ja särmä pensasaita jää ohikulkijoilta huomaamatta. Pensaiden leikkuu hoituu helpoimmin sähkökäyttöisillä leikkureilla, joissa myös terän leikkuutekniikka on suunniteltu katkomaan eri paksuiset oksat ilman pysäytyksiä. Pensasleikkuri kannattaa valita kohteen koon mukaan, jotta työskentely käy sujuvasti ja muotoilu on helppoa. Vaihtoehtoja löytyy sekä akkukäyttöisistä, että virtajohollisita malleista. Tutustu pensasleikkureihin tästä.
 

Ergonomisesti muotoiltu ja tasapainotettu pensasleikkuri parantaa käytettävyyttä huomattavasti.Ergonomisesti muotoiltu ja tasapainotettu pensasleikkuri parantaa käytettävyyttä huomattavasti.
Verkkokauppa_Bosch