TAKAISIN

Asiantuntija vastaa: Onko tämä ruukkumullassa kasvanut sieni kenties ansariukonsieni?

Julkaistu: 11.10.2021

Onko tämä ruukkumullassa kasvanut sieni kenties ansariukonsieni? Kuinka myrkyllisiä ansariukonsieni ja keltaukonsieni ovat (jos esimerkiksi lapsi pääsisi vahingossa syömään niitä)?

Lukijan lähettämä kuva osana kysymystä.Lukijan lähettämä kuva osana kysymystä.

Plantagenin vastaus:

Ruukkumullassa kasvavat ukonsienet kannattaa poistaa, koska ainakin osa niistä on myrkyllisiä. Sinällään sienet ovat myös tärkeitä, koska ne hajottavat mullassa olevaa kariketta ravinnoksi kasveille. Poistaisin nämä kuitenkin kukkaruukusta.

Kuvassa keltaukonsieni eli Leucocoprinus birnbaumiiKuvassa keltaukonsieni eli Leucocoprinus birnbaumii
plantagen_banneri (1)

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää kysymyksiä pihaan ja puutarhaan, kasveihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Kysymyksiin vastaa Plantagen. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy uusi kysymys >>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista - ja jäsenyyshän on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa - sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

PSHDd_128149_1