TAKAISIN

Asiantuntija vastaa: Mitä pitää ottaa huomioon kuusen siirtämisessä?

Julkaistu: 18.10.2021

Tarkoituksena olisi siirtää noin 120 cm korkea kuusi pihassa. Minkä kokoinen / syvyinen juuripaakku pitäisi kaivaa ympäriltä, ettei kuusta tulisi tapettua?

Olisiko oksien päiden kohdalta sivusuunnassa oikea leveys, entäpä se syvyys..?

Kuva: PixabayKuva: Pixabay

Plantagenin vastaus:

Siirrettävälle kuuselle tulisi saada tehtyä mahdollisimman iso paakku, kun sitä siirretään. Hyvänä mittana voi pitää oksien leveyttä ja mahdollisimman syvältä, ainakin n. 50 cm syvä paakku. Erittäin tärkeätä on myös saada pysymään paakku ehjänä, kun sitä siirretään. Apuna on hyvä käyttää esim. pressua tai vastaavaa, jonka päälle paakku laitetaan ja sen avulla siirretään uuteen paikkaan. Siirron jälkeen kuusta on hyvä kastella hyvin, jotta kasvi pääsee hyvin juurtumaan.

plantagen_banneri (1)

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää kysymyksiä pihaan ja puutarhaan, kasveihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Kysymyksiin vastaa Plantagen. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy uusi kysymys >>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista - ja jäsenyyshän on aivan ilmaista! Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa - sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078