TAKAISIN

Joulukukat kukoistavat myös ulkona

Päivitetty: 29.11.2022

Joulukukkia pidetään pääasiassa sisäkukkina. Monet kukat kuitenkin käyvät mainiosti myös ulos jouluiseksi koristeeksi. Jos joulun aikaan on suojasäätä, niin hyasintti ja tulppaani viihtyvät mainiosti ulkona, lasitetulla parvekkeella tai vaikkapa verannalla. Näin tuoksuherkkäkin ihminen pääsee nauttimaan hyasintin kauniista kukinnasta! Jos taas on luvassa pakkasta, niin kukkia voi tuoda ulos muillakin tavoin.

Hyasintti ja tulppaani viihtyvät mainiosti ulkona, lasitetulla parvekkeella tai vaikkapa verannalla. Hyasintti ja tulppaani viihtyvät mainiosti ulkona, lasitetulla parvekkeella tai vaikkapa verannalla. 

Huurteinen hyasintti

Oletko esimerkiksi jo kokeillut, miten kauniiksi hyasintti jäätyy pakkassäällä? Sen väri muuttuu vain hieman, ja huurteinen hyasintti sopii yhteen niin havujen, kanervien kuin ulkovalojenkin kanssa. Pidä hyasintti omassa viljelyruukussaan, jolloin se on helppo noukkia pois suojasään saapuessa.

Hyasintin kellokukat ovat kauniita myös kasvista irroitettuina. Ota ohutta, värikästä metallilankaa ja pujota kukat nauhaksi. Voit pistää metallilangan joko poikittain kukasta läpi tai laittaa sen pituussuuntaan, jolloin hyasintin kellokukat muodostavat pitkän, solakan ketjun.

Kukkaketju sopii hyvin esimerkiksi ulkokranssin koristeeksi tai somistamaan joulun valoja heijastavaa kiiltäväksi kiillotettua metallitarjotinta. Pitkä ketju on myös piste i:n päälle jouluisessa kattauksessa.

Korista jäälyhty joulukukilla

Jouluisen pihan valontuojia ovat tietysti jäälyhdyt. Perinteistä jäälyhtyä voi myös mukavasti piristää joulukukilla. Tarvitset kaksi ämpäriä, ison ja sen sisään helposti mahtuvan pienemmän, sekä hyasintin, jouluruusun tai tulppaanin leikko-oksia.

Täytä iso ämpäri noin puoleen väliin vedellä, ja laita siihen sopivasti kivillä tai muulla painavalla lastattu pienempi ämpäri. Asettele ämpärien väliin jäävään vesitilaan koristeeksi tarkoitetut kukat. Keskitä pikkuämpäri vaikkapa rautalangan tai oksien avulla, ja anna koko komeuden jäätyä. Vie jäätynyt ämpäri hetkeksi sisälle, jolloin sisemmän ämpärin saa helpommin irti. Voit myös kaataa sisempään ämpäriin hetkeksi hieman lämmintä vettä, jolloin se irtoaa. Kumoa valmis lyhty ulos suoraan sijoituspaikalleen, siisti yläosan aukko, aseta lyhtyyn kynttiä ja sytytä se.
Leikkokukat sopivat jäälyhtyjen koristeeksi.Leikkokukat sopivat jäälyhtyjen koristeeksi.
Koristele jäälyhtyjä rohkeasti erilaisin kukin.Koristele jäälyhtyjä rohkeasti erilaisin kukin.