TAKAISIN

Joulukukat kukoistavat myös ulkona

Päivitetty: 16.11.2020

Joulukukkia pidetään pääasiassa sisäkukkina. Monet kukat kuitenkin käyvät mainiosti myös ulos jouluiseksi koristeeksi!

Jos joulun aikaan on suojasäätä, niin hyasintti ja tulppaani viihtyvät mainiosti ulkona, lasitetulla parvekkeella tai vaikkapa verannalla. Näin tuoksuherkkäkin ihminen pääsee nauttimaan hyasintin kauniista kukinnasta!
Jos taas on luvassa pakkasta, niin kukkia voi tuoda ulos muillakin tavoin.

Luehan tästä tarkemmin!

Huurteinen hyasintti

Oletko esimerkiksi jo kokeillut,
miten kauniiksi hyasintti jäätyy pakkassäällä?
Sen väri muuttuu vain hieman, ja huurteinen hyasintti sopii yhteen niin havujen, kanervien kuin ulkovalojenkin kanssa. Pidä hyasintti omassa viljelyruukussaan, jolloin se on helppo noukkia pois suojasään saapuessa.


Hyasintin kellot kilisemään

Hyasintin kellot ovat kauniita myös kasvista irroitettuina. Ota ohutta, värikästä metallilankaa ja pujota kelloja nauhaksi. Voit pistää metallilangan joko poikittain kellosta läpi tai laittaa sen pituussuuntaan, jolloin hyasintin kellot muodostavat pitkän, solakan ketjun.

Ketju sopii hyvin esimerkiksi ulkokranssin koristeeksi tai kiiltäväksi kiillotetun metallitarjottimen päälle joulun valoja heijastelemaan. Pitkä ketju on myös piste i:n päälle jouluisessa kattauksessa.

Korista jäälyhty joulukukilla

Jouluisen pihan valontuojia ovat tietysti jäälyhdyt. Perinteistä jäälyhtyä voi myös mukavasti piristää joulukukilla. Tarvitset ison ja sen sisään helposti mahtuvan pienemmän ämpärin sekä hyasintin, jouluruusun tai tulppaanin leikko-oksia.

Täytä iso ämpäri noin puoleen väliin vedellä, ja laita siihen sopivasti kivillä tai muulla painavalla lastattu pienempi ämpäri. Asettele ämpärien väliin jäävään vesitilaan koristeeksi tarkoitetut kukat. Keskitä pikkuämpäri vaikkapa rautalangan tai oksien avulla, ja anna koko komeuden jäätyä. Vie jäätynyt ämpäri hetkeksi sisälle, jolloin sisemmän ämpärin saa helpommin irti. Voit myös kaataa sisempään ämpäriin hetkeksi hieman lämmintä vettä, jolloin se irtoaa. Kumoa valmis lyhty ulos suoraan sijoituspaikalleen, siisti yläosan aukko ja sytytä kynttilä!

Lähde: www.kauppapuutarhaliitto.fi

Kokeile rohkeasti jäälyhtyjä ja koristele niitä erilaisin kukin.Kokeile rohkeasti jäälyhtyjä ja koristele niitä erilaisin kukin.